težave pri odpiranju vrat in el. pomikom stekel

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
tommek

težave pri odpiranju vrat in el. pomikom stekel

Odgovor Napisal/-a tommek »

Prosil bi za informacijo, ali je imel kdo od vas tudi to težavo.

Uporabljam prostoročno kartico za odpiranje in zapiranje vrat. Kar nekajkrat se mi zgodi, da mi sovoznikovih vrat ne odklene, a z notranje strani ko sem že v avtu pa lahko odprem.

Drugi problem, ki ga imam pa je, da za sovoznikom, el. pomik stekel "šteka". namesto, da bi držal gumb in gre šipa dol, gre za vsak pritisk le okoli 5-10cm dol in se nato ustavi, in potem je treba 5x prtisnat gumb, da gre šipa do konca dol, isto je, ko želiš, da se šipa zapre.

Je pa laguna letnik 2008.

živcira me, avto pa kupil 3 mesece nazaj v avtohiši (oni majo pa 1 mesec po nakupu, da vse "popravijo") garancija pa je 6 mesecev, ampak to je za njih potrošni material ... :roll:
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Re: težave pri odpiranju vrat in el. pomikom stekel

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Tale problem z senzorjem (prostoročno odpiranje) je kar pogost pojav - nekje na forumu je tema kako "home-made" to popravit.

Za šipo pa probaj šipo čisto odpreti in držati gumb še par sekund (isto potem z popolnoma zaprto šipo).

Lp
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Za angleški trg so imele Lagune in Megani že od začetk serij nekaj takega: oni temu rečejo "selective" in "non-selective" opening. Očitno je imela tvoja to aktivirano.

Se da izklopit na servisu. Selective ti odpre samo voznikova vrata, ostala odkleneš s klikom na kartici. Če imaš na non-selective pa bi ti moralo odkleniti vse.

Glede šip pa je že iRenault povedal: spusti šipo do konca in pridrži gumb cca 5s, nato pa jo še dvigni do konca in spet pridrži za 5s. Tako si motorček "zapomne" pozicije ;)
Uporabniški avatar
tommek

zdej, kar se tiče vrat, se mi zdi, da so se od začetka lepo odklepala vsa vrata, zdej pa se občasno zgodi, da sovoznikova ostanejo zaklenjena. Težko bi to povezal z "selective" in "non-selective" opening. ...razumel bi, da bi to vsakič naredilo.

Glede šip bom poskusil, pa bom sporočil, če je pomagalo.

Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
drhouse

Preveri, če ostanejo zaklenjena samo sovoznikova. Če ja, potem je nekaj s ključavnico. Bo treba tapeto dol pa pogledat, podmazat, kak kabel pogledat. Če ne, potem obstaja opcija, da računalnik kaj j*be na trenutke - ne pozabi, da voziš Renaulta :lol:
Uporabniški avatar
tommek

šipa je zdej kul, za vrate bom pa mogu najverjetneje na kak servis pelat, da pogledajo.

(preverjeno, vse vrate odklene razen sovoznikovih, zaklene pa vse vrate - kar je bolj pomembno :wink: )
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

hmm, tommek, tut js vozim laguno, letnik 2009, in se mi je pojavil isti problem, le da se meni niso odklenila vrata na voznikovi strani, kar je malo bolj tečno...

imaš prav, da je bolj pomembno, da vsa vrata zaklene, vendar raje vsake toliko časa preveri, če so res zaklenjena...namreč, predvčerajšnjim se mi je zgodilo, da sem šel nekaj v avto iskat, odprem vrata kot običajno, zaprem in se oddaljim od avta, ta pa se ne zaklene. Precej hitro sem ugotovil, da kartice sploh nisem mel pri sebi...grem nazaj do avta, voznikova se odprejo normalno, ostala so zaklenjena. Še dobro da je bil avto na domačem dvorišču...

Sem klical svojega serviserja, je rekel naj probam s ključem (tistim ki je v kartici) na roke zaklenit vrata, in da če ga ne bom mogel do konca obrnit, da naj ne silim, da je verjetno ključavnica fuč. Tko da zdj v kratkem ga moram odpeljat k serviserju, da razdreva in pogledava, ampak verjetno bo za zamenjat.

Zaenkrat ga pa na interlock zaklepam, da je ziher (hiter dvakratni pritisk na tipko za zaklep - žmigovci ene 3-krat precej hitro utripnejo, vrata pa so zaklenjena tako, da se jih tudi od znotraj ne da odpret).
Zeus
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

Zamenjal ključavnico, sedaj se zaklepajo in odklepajo normalno.

Ni ravno poceni (ca. 160€ pomoje), ampak zdj vsaj vem da je avto zaklenjen pa ni mi več treba hodit na drugo stran in odpirat voznikova vrata od znotraj =)
Zeus
Uporabniški avatar
tommek

Še dobr, da men samo na sovoznikovi strani nagaja. ;) zdej sem se že tk sprijaznu, tistih parkrat ko ne odklene pač z notranje strani odprem. Ahh, bo že.

Mam pa zdej nov "problem" ...med vožnjo se mi brez razloga na ekranu z rdečo izpiše "CHECK AIRBAG" ...avto ugasnem in spet pržgem, pa je ok, pa se peljem naprej. Se mi zdi, da sem mel z 12 let staro laguno manj težav v 2 letih, ko pa zdej s to, k je 4 leta stara, pa jo mam 4 mesece :) c-c-c
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

meni to smrdi kot zelo slabo popravljen avto po sesutju, prvo pa poglej kake kable in konektorje, pa odklopi akumulator prej ko greš tega šlatat, da ti kaj v glavo ne vrže, oziroma še bolše pelji na tester da vidiš zakaj javla napako
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
tommek

Še nekrat obnavljam temo...

Ponovila se mi je težava z odklepanjem in zaklepanjem sovoznikovih vrat. Čez zimo ni bilo nobenih težav, sedaj pa se je spet začelo. Poskusil sem z odklepanjem in zaklepanjem vrat preko gumbov na kartici, vendar je isto. V kolikor pritisnem gumb za zaklepanje vrat in v primeru, da sovoznikovih ne zaklene, prtisnem še kakšnih 2x ali 3x, da še te zaklene.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe in kako popraviti?

(znanec mi je predlagal, da bi snel kabl z akumulatorja in dal nazaj, kot neke vrste resetiranje, a se bojim, da bi s tem še kaj drugega "resetiral")
Uporabniški avatar
drhouse

Nic bat, no bo.nic narobe, samo postaje na radiu ti bo resetiralo in verjetno zahtevalo kodo radia.
Odgovori