Knock sensor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
BarboX

Knock sensor

Odgovor Napisal/-a BarboX »

Pozdravljeni,

Danes sem imel prikljčen avto na tester in mi vrže napako na motorju:

DF006 - Knock sensor;short circuit to +12V
- Intermittent
Fuel/Ignition (D4F 706 - Magneti Marelli 5NR - MT/AT)

še na HR:

DF006 - Senzor kliktanja; kratki spoj s +12 V
- Povremen

Ali kdo ve kakšen je to senzor in čemu služi ta senzor ?

Ko avto prižgem, motor neenakomerne teče pod prostim tekom, kot bi malo sam dodajal gas in ga odvzemal. Ali je možno da je to zaradi tega senzorja.

LP
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Re: Knock sensor

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Lp

Po tem kar je zgoraj napisano je lahko (in je) v okvari senzor klenkanja oz. njegova napeljava (kratek stik).
Senzor je piezzov kristal, ki pretvarja tresljaje v električni signal (napetost/tok).

Ta senzor služi predvsem za meritev klenkanja, se pravi napačnega vžiga, zaradi svečk, tuljav, drugih senzorjev. Odvisno od jakosti el. signala je potem definirana napaka na cilindru 1, 2 , 3, 4.

Če pa ta senzor vpliva na treslaje pri prostem teku, mislim da ne, služi bolj za diagnostiko.
Lahko pa se tudi motim...
ah, ta moj clio
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Zaradi okvare senzorja klenkanja, je lahko motor nemiren. Po podatkih, ki jih pošlje se po potrebi spreminja predvžig.
Vgrajen je na spredji strani motorja, privit na blok. OPOMBA: v koliko se ga bo menjalo doma, je potrebno posvetiti pozornost s kakšno silo je privit ( moment ključ - tu raznorazni občutki zategovanja odpadejo ).

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
BarboX

Odgovor Napisal/-a BarboX »

Po izbrisani napaki in narejenih cca 30km se napaka ne povrne več. Motor je deloval nekako mirneje, vendar po odčitavanjih napetosti preko testerja na cilindrih, je napetost na 3. cilindru neenaka napetosti na ostalih treh (višja).
Odgovori