Twingo II 2007, nakup avtoradia

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
matejm1994

Twingo II 2007, nakup avtoradia

Odgovor Napisal/-a matejm1994 »

Pozdravljeni,

zanima me nekaj, in sicer, imam avto Twingo II, letnik 2007, ki ima še tisti avtoradio, ki ima zaslon še vgrajen na njem, in nima ločenega. Predvaja tudi samo CD-je, in to me moti. Naj povem, da se na to ne spoznam nič, in sploh ne vem, kaj naj gledam pri avtoradiju, da bo delal. Zato sem prišel sem po nasvet.

Kaj mora radio imeti:
- Delati morajo navadni CD-ji, ter podpora za MP3 format.
- Brati mora znati USB ključ (Lepo bi bilo, da mu branje pesmi iz map in podmap ne dela težav).
- Dosti poslušam tudi radio, zato mora imeti čimboljši sprejem, ob tem pa obvezno RDS in da samo preklapla iz frekvence na frekvenco med vožnjo, pa še čimveč drugih malenkosti.
- V prihodnosti bom verejtno zamenjal tudi zvočnike in jih dal tudi zadaj, ker sedaj jih zadaj nima. Tako da jih bo potem vse skupaj 6, morajo delati vsi...
- Obvezno morajo delati vse obvolanske kontrole! (treba je kupiti neki pretvornik, kajne?)
- Ni ravno nujno, je pa zelo zaželjeno, da ima Bluetooth, za prostoročno telefoniranje.

Vsi ostali pripomočki so zelo dobrodošli, niso pa nujni, da bi veliko odločali o izbiri radia. (Naprimer, če bi en radio imel AUX vhod, drugi pa ne, in bi bila razlika v ceni nekaj €, bi se seveda odločil za tistega z AUX, če pa bi bil veliko dražji, pa seveda ne).

Ker pa sem nepoznavalec tega, me zanima, kaj moram gledati pri nakupu avtoradia in pa tistega pretvornika (ali kako je že), da delajo obvolanske komande. Bi bil pa zelo vesel, če imate kakšen konkreten predlog kateri avtoradio ustreza zahtevam, pa da ni predrag. :wink:

Če pa imate še kakšno vprašanje, da sem kaj pozabil napisat, pa vprašajte, če bom znal povedat :D

Lp Matej

EDIT:
Pozabil napisat, nakup avtoradia ni tako zelo nujen, zato bi ga kupil ob kaki priliki, kakem znižanju, tako da se ravno ne mudi. A je fanj, da imam vsaj model nagledan.
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Re: Twingo II 2007, nakup avtoradia

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Toraj, po prebranem bi ti priporočil naslednji komplet, vsebuje pa vse našteto kar potrebuješ, zvok garantirano dober, radio takisto.
Avtoradio: Alpine CDE 133BT
Maska za radio: Maska Renault Twingo II
ISO Konektor: ISO Renault Twingo II (nisem prepričan točno če ga rabiš)
Obvolanske kontrole, povezovalni kabel: Obvolanske kontrole Renault Twingo II, Povezovalni kabel Alpine

Komplet ustreza vsem tvojim zahtevam (upam da :) ), če se pa odločiš zanj pa piši na ZS.

Lp, Žiga
Uporabniški avatar
matejm1994

Hvala,

imam pa še eno vprašanje, če bi hotel dati v avto še 2 zvočnika, torej, da bi jih bilo 6, bi še vedno delalo? (2 sta takoj pod sprednjim steklom, 2 v sprednjih vratih, in dva zadaj. )

In recimo, da se za to odličim... bi bilo to tako enostavno, da bi lahko sam dal notri, ali bi moral iti na servis, kjer bi seveda mastno zaračunali?
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Seveda se da montirat še dva dodatna zvočnika in povezati na avtoradio. Zadeva je dokaj enostavna tako, da če imaš čas in voljo stvar zmontiraš sam.

Lahko pa avtomobil pripelješ tudi k nam in ti zmontiramo oz ti pomagamo z nasveti če se boš zadeve lotil sam.

Glede radia je zanimiv model tudi Pioneer DEH 4400BT, ker je cenovno ugoden. Se pa zvokovno seveda ne more primerjati z Alpine.

Glede obvolanskih ti je pa že žiga svetoval potrebuješ samo pretvornik in pa povezovalni kabel za tisti radio za katerega bi se odločil.

http://www.orangeaudio.si/avtoradio/pio ... eh-4400bt/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
matejm1994

Kaj pa tisti Audio Connection Box, ki stane okoli 50€ in ti potem to bere USB ključe? A tisti bi delalo na mojem avtomobilu? Ker nevem, če so že ti zgodnji modeli imeli kakšen priklop.

Kar pa se tiče te ponudbe.... Super je, samo cena, ko sem vse izračunal je dobrih 310€ + vgradnja. (Recimo presenetila me je visoka cena tistega kabla za obvolanske kontrole, pa ne samo v tej trgovini, nasplošno..kako so lahko kabli tako dragi?....). Pa tudi recimo, da bi ta avtoradio vzel nekje drugje, bi bila cena (z posebnim popustom, ne redna, da nebo pomote) 140€, tako da bi recimo komplet stal 260€. Zato sem začel pa tudi razmišljat o tistem Audio Connection Box-u.

Tako da, če paše ta Audio Connection Box v moj avto, se mi zdi, da bo to boljše, če pa ne paše... potem pa se bom odločil za ta komplet, a vendar bom počakal mesec, dva, oz do prvih popustov, da dobim kakšen odvečen €. :)

Torej, če ko ve povedat za tisto Audo Connection Box, pa naj prosim pove.
Hvala!
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Stvar je definitivno super, cena pa pač je taka kot je, da se zmenit še za kak popust ;). Cena obvolanskih kontrol je višja, ker ima avto že nov sistem priklopa (Can Bus sistem), kar seveda dvigne ceno za cca 30-40€, tako da tu nimaš kaj. Je pa res, če si želiš imet točno to kar si napisal, potem je cena taka, edino če vzameš cenejši radio.
Za Audio Connection Box sicer ne vem, vem pa da bi prišlo v poštev tole: xCarLink, samo si potem omejen samo na USB ključe, SD kartice in AUX vhod, ki pa se ga skoraj nikoli ne uporablja, Bluetooth pa je možen samo z dokupljivim modulom.

Lp
Odgovori