Pozdravljeni!
Ja stvar je taka, da sem kot službeno vozilo za lastne potrebe nabavil popolnoma novi Megane 1.5dci 90KM.
Lastnim ga 3 mesece, poceni varianta, na videz ugodno vzdrževanje, doplačal bom še podaljšano garancijo (pri Renaultu je to baje obvezno, ne vem, prvič v življenju sem pristal na francozu), letno delam 25.000km.
Ampak sedaj me bega ena stvar, servisi bi se naj opravljali na 30.000km ali 2 leti, na servisu so rekli da možno da bo treba servis odvisno od načina vožnje morda opraviti tudi kaj prej.
Sedaj pa berem po forumi, lahko kar rečem da dežujejo objave, kakšen fail je dejansko ta servisni interval pri Renaultu in kakšen fail je podaljšana garancija, ki dejansko ne pokriva v celoti stroškov popravil, ki so dejansko posledica nepravilnega vzdrževanja (čeprav vse v skladu z zahtevami tovarne).
Ciljam na turbino. Crkovale bi naj ena za drugo, krivda bi naj bila predvsem v predolgih servisnih intervalih. Pri uveljavljanje okvare turbine so pa cele ceremonije, saj podtikajo predvsem nepremimerno ravnanje z dizlom (mrzlo tiščanje in podobno).
Dajmo lastniki konkretnih vozil eno realno in iskreno oceno, koliko je na tem resničnega. Čustvene objave renault-fanov me ne zanimajo, konec koncev sem nekaj prebral o teh težavah tudi na tem forumu.
Zanima me predvsem zato, ker vozio rabim kot delovni voz na daljše obdobje. Ravno zato sem kupil popolnoma novega, da vem kaj imam, kako delam z njim in da racionaliziram stroške tudi na področju porabe, servisov, vzdrževanja.
Megane 1.5dci 90
Re: Megane 1.5dci 90
Moje mnenje je tako. Ne glede na to ali je dizel ali je bencinar je treba olje menjati na 15.000 prevoženih km ali eno leto, čeprav je proizvajalec napisal na 2 leti ali 30.000km. Tako drag mali servis ni da si tega nebi mogel privoščiti vsako leto in se potem nimaš kaj dosti bati. Jaz sem tut kupil čisto novega dizelaša in bom delal servise na eno leto ali 15.000km kar bo pač prej.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Re: Megane 1.5dci 90
Kot je rekel simonz1. Servis enkrat na leto oz. 15 kkm (jaz jih delam na 20 pa po 130k km ni še nobenih problemov), če je pa avto veliko na cesti brez mrzlih voženj, pa še toliko bolje. Osebno ne vidim problema v servisu na 30k km, bolj v postavki 2 leti, ker so se ljudje, ki letno delajo švoh 15k km vozili 2 leti in še mal, potem pa servis pa je stvar šla u maloro. Minimalni pogoj je enkrat letno, na manjši interval tem bolje.