are you f***ing kidding meShusuglao napisal/-a:M-XXXX napisal/-a:Huh?so pa tile konji pri laguni precej leni, kljub temu da jih ima 180 in pa 400 navora, gre isto kot audi 2.0 TDI 140 konjski, ( 50 - 160) audi je še mal težji in sedi na 245/18 gumah, tko da tule dam en minus laguni
Audi (no pred sabo imam podatek za A3) ima 0-100 9.1s, Laguna pa 8.5s...
pa ne moreš zdaj tdi-ja primerjati z navadnim zemeljskim motorjem
tdi-ju poleg goriva moč dajeta kozmično sevanje in gravitacijsko polje zemlje, zato tudi če ima 100 konjev manj, gre hitreje in ima manjšo porabo
tu ni kaj debatirati
Laguna II 2.0 TURBO - Obnova platišč - DONE
Re: Laguna II 2.0 TURBO
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
od punce brat ima 2.0 TDI-ja , oba sva skozi mitnico peljala v 3 prestavi, in potem do daske, in sva se peljala v štric, zdj ne vem edino če je počipan, samo glede na to da je kupljen od prvega lastnika in je slovenski ne iz uvoza, n vem če, v glavnem je malo sumljivo, bomo še 1x sprobal, ker po nobeni logiki ne more it isto
urosj: ne lagunca je lahko videna le na relaciji logatec - LJ , pa vsake toliko časa proti celju, kadar grem na vikend
urosj: ne lagunca je lahko videna le na relaciji logatec - LJ , pa vsake toliko časa proti celju, kadar grem na vikend
Po tehnicnih podatkih ima laguna boljsi pospesek in visjo koncno. Pa tudi precej visjo porabo. Ni mi jasno kak sparovcek je tdi 140 v primerjavi z dci 150 in tdi 170 v primerjavi z dci 180. Teh 10 konjev pac ne more piti dober liter vec
Ali pac
Ali pac
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Huh? Kje si pa te bedarije pobral?drhouse napisal/-a:Po tehnicnih podatkih ima laguna boljsi pospesek in visjo koncno. Pa tudi precej visjo porabo. Ni mi jasno kak sparovcek je tdi 140 v primerjavi z dci 150 in tdi 170 v primerjavi z dci 180. Teh 10 konjev pac ne more piti dober liter vec![]()
Ali pac
Audi 140km, 2.0 motor: 6.61L
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Laguna 2.0 150km: 6.72L
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Kvečjemu je laguna varčnejša na konja kot Audi...
Laguna Coupe GT
si si kar sam odgovorilyaxo11 napisal/-a:od punce brat ima 2.0 TDI-ja , oba sva skozi mitnico peljala v 3 prestavi, in potem do daske,
najbrž da ima traktor "malce" drugačna prestavna razmerja
in če sta peljala 60 v tretji, itak da je laguno čisto zamorilo, preden ti prideš na obrate njemu že na polno vleče
pri kakšni hitrosti se mu pa potem odpelješ?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
hja, audi ima precej drugačna prestavna razmerja, npr, kupejka v 5 prestavi pri 50 že komaj pelje, audi pa komot, samo ta prestavna razmerja ne morejo biti tako drugačna da bi audi čeprav ima 40 konj manj in 80 navora letel enako vse do 170 in to na 245 valarjih , ni šans, ni druge kot da greva oba na valarje
Zadnjič spremenil yaxo11, dne 09 Avg 2012, 16:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Daljša prestavna razmerjayaxo11 napisal/-a:da se bomo prow zastopl, s kupejko smo probal, oba 6 prestav, zdej natačne vrednosti ne vem kok ma kdo kje obratov, vem da audi se v 5 prestavi lahko pelje 50 medtem ko se laguna že precej matra, ker so prenizki obrati
Kar se pa porabe tiče: na vzporednem testu so imeli Passata 140KM in Laguno 150KM in je Laguna pila precej več. Kar sem prej napisal, sem sklepal po tem testu.
http://www.zurnal24.si/kdo-bo-koga-clanek-125958
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
v članku piše da je turbo luknja večja, pri naši kupejki je ogroooooomna, do 2k nič pol pa kar na 1x sune vseh 400 navora, prow mal scarry je, brez heca. MOja lagunca in audi precej lepše pospešujeta
dokler je poraba pod 10l/100 km je vse super 
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
, kupejka v 5 prestavi pri 50 že komaj pelje, audi pa komot,..... ka je kaj narobe z tvojo laguno? z našo se pri 50 v 5 komot voziš pa daš gas pa komot potegne.
VSe drugače si opisal kot dejansko opazim pri naši, ki jo občasno vozim. ali je pa res tako dobro zvožena da nemoreš verjet.
Zanimivo, jaz sem tisto zgoraj dejansko napisal kar sem doživel, tako da nevem no.
Meni za teh 180 konjev in 400Nm ter skoraj 1700kg težek avto kar fajn vleče napram katerim drugim avtom.
lp
VSe drugače si opisal kot dejansko opazim pri naši, ki jo občasno vozim. ali je pa res tako dobro zvožena da nemoreš verjet.
Zanimivo, jaz sem tisto zgoraj dejansko napisal kar sem doživel, tako da nevem no.
Meni za teh 180 konjev in 400Nm ter skoraj 1700kg težek avto kar fajn vleče napram katerim drugim avtom.
lp
evo danes sem se peljal, pri 50kmh 5 prestava 1100 obratov, daš gas in ni nič počas počas nabira pri 1700 se začne dogajat
indikator prestavljanja pa želi 4 prestavo vse do 58kmh
indikator prestavljanja pa želi 4 prestavo vse do 58kmh
1100rpm je skoraj prosti tek, itak da ni nič, saj nimaš električnega avta
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Sicer imam dost starejšo in švohnejšo laguno, ampak 50 se že v 4. komaj peljem. Mal preveč morite nekateri te svoje dizelce, ni to stari tdi.

Eh ja, žurnal, tle bi golf bil predstavljen kot boljši avto, pa če bi ga primerjali z astonom db9 ali čim podobnim.drhouse napisal/-a:Daljša prestavna razmerjayaxo11 napisal/-a:da se bomo prow zastopl, s kupejko smo probal, oba 6 prestav, zdej natačne vrednosti ne vem kok ma kdo kje obratov, vem da audi se v 5 prestavi lahko pelje 50 medtem ko se laguna že precej matra, ker so prenizki obrati
Kar se pa porabe tiče: na vzporednem testu so imeli Passata 140KM in Laguno 150KM in je Laguna pila precej več. Kar sem prej napisal, sem sklepal po tem testu.
http://www.zurnal24.si/kdo-bo-koga-clanek-125958

Avto je šel končno na servis, cel mesec se je prelagalo kupček rezervnih delov pa se je samo večal 
Menjalo pa se je: ležaje in gumi nosilce prednjih amortizerjev, oba stabilizatorja, filter kabine, olje, prednje zavorne ploščice in zavorno olje, ter najpomenbnejši del servisa metlice brisalcev
Menjalo pa se je: ležaje in gumi nosilce prednjih amortizerjev, oba stabilizatorja, filter kabine, olje, prednje zavorne ploščice in zavorno olje, ter najpomenbnejši del servisa metlice brisalcev