Megane 2 zaklenjen

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
ubu32

Megane 2 zaklenjen

Odgovor Napisal/-a ubu32 »

Živjo,
kaj je lahko narobe, in če je že kdo imel tak problem, kako ga je rešil?
Avto sem zaklenil z daljincem(kartico), po službi pa ni hotel odkleniti. Sumil sem, da je šla baterija. Poskusil sem z rezervnim ključem(ne kartico), ampak se ključavnica vrti v prazno. Vidim pa, da rdeča lučka hitreje utripa(prazen akumulator?). Kaj se lahko da narediti? Servis, avtovleka, vlom?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
ridder

Re: Megane 2 zaklenjen

Odgovor Napisal/-a ridder »

ubu32 napisal/-a:Živjo,
kaj je lahko narobe, in če je že kdo imel tak problem, kako ga je rešil?
Avto sem zaklenil z daljincem(kartico), po službi pa ni hotel odkleniti. Sumil sem, da je šla baterija. Poskusil sem z rezervnim ključem(ne kartico), ampak se ključavnica vrti v prazno. Vidim pa, da rdeča lučka hitreje utripa(prazen akumulator?). Kaj se lahko da narediti? Servis, avtovleka, vlom?
Hvala za odgovor!
Lep pozdrav!
živjo.

skoraj siguren sem, da je kriv akumulator.

tako da boš moral odpret s ključem. v ključavnico našpricaj vd, saj ti je skoraj sigurno zarustala. torej špricaj in odklepaj.
če nebo šlo pa pa treba razbit šipo, al pa dobit mojstra da ti z gobico odpre vrata.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
ubu32

Odgovor Napisal/-a ubu32 »

Hvala za odgovor...izvedel sem od sodelavcev, da sem imel prižgane vse štiri smernike večino dneva(navada, ko bočno parkiram), in se je spraznil akumulator(je bil verjetno še ta prvi).
V glavnem, wd ni pomagal, tudi ni bilo zarustana, ker se je lepo vrtela, ampak v prazno. Šipe nisem imel namena razbijat, razen če bi šlo za življenje. Mojstrov z gobicam pa nisem klical.
Avto je zdaj odpeljan na servis, da ga mehaniki pregledajo in popravijo.
LP!
Uporabniški avatar
ivan01

Odgovor Napisal/-a ivan01 »

Pozdravljeni,

da malo obudim staro temo, takšne podobne nisem našel, zato pišem kar tukaj, v primeru, da še kdo imel podoben problem. Tudi meni se je zgodila situacija:
Imam megana II, l.2003 in na vozilu so očitno ostale požgane luči, čez noč, kar je povzročilo, da se je baterija (akumulator) popolnoma spraznil.
Avta se nikakor ni dalo odkleniti preko ročnega pomožnega ključa (iz kartice) na voznikovi strani. Ključavnica se je vrtela v prazno, slišati je bilo klikanje, vendar se vrata nikakor niso odklenila. WD 40 ni pomagal, miganje in obračanje ali kakršno koli manevriranje s ključem ni pomagalo, tako da sem po polurnem preizkušanju odnehal.

Po nekaj minutnem razmišljanju, kako priti v avto, sem našel odličen video:
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=2UaabGwSr1g

Stranski bočni smernik se enostavno iztakne iz vozila. Nanj sta vezani dve žički, mislim, da črna in oranžna. Oranžna je PLUS, črna pa MINUS.
Nisem mogel verjeti, da bo zadeva delovala, ko sem vse povezal po zgornjem videu. Kako napetost pride do računalnika, mi ni jasno? Ampak stvar preverjeno deluje. Avtomobil dobi napajanje in nato se vozilo enostavno odklene preko tipke na ključu /kartici.
Sem si s tem prihranil čas in ležanje pod vozilom: dvigovanje ene strani megana v zrak, snemanje spodnjega zaščitnega pokrova pod motorjem, tiščanjem rok v motorni del ter nato vezave žic z 12v napajanjem do alternatorja in mase na motor, kjer bi tako prazna baterija dobila napetost, da bi vozilo dejnasko odklenil. Situacija preko bočnega smernika deluje!

Nato sem še razdrl in preveril ključavnico, zakaj pomožni ročni ključ iz kartice ne odklene vrat, v primeru praznega akumulatorja.
Zato, ker je bil ključ napačen! Po vsem preverjanju, razdiranju in testiranju kljčavnice, sem ugotovil, da je ročni pomožni ključ napačen in to v originalni kartici.. Sem se kar nasmejal, ker nisem mogel verjeti tega. V primeru napačnega ključa se ključavnica samo vrti v prazno, nekaj klika a vrata se ne odklenejo.. Tudi v rezervni kartici je bil napačen ključ?!
Do zaključka sem prišel pa tako, da sem za brezveze testiral še 3. ključ, od drugega novejšega megana 2, l.2007 (ki si ga še lastim), saj sem opazil, da je vzorec drugačen in s tistim dejansko deluje, je odklenil ključavnico. :D
Tako da, če bo še kdo imel podobno težavo, da mu ne deluje rezrevni pomožni ključ iz kartice, priporočam, prvo naj preizkusi še z drugim ključem, drugače pa kot prej opisanem postopku odklene preko bočnega smernika.

Lp vsem.
Odgovori