Elektronska ročna zavora scenic
Re: Elektronska ročna zavora scenic
Akumulator je OK?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
akumolator je OK. Ugotovili napako, zajle od motorčka do koluta zatajile. So že menjane in deluje naprej.
Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme. Pred nekaj dnevi se mi je na Renault Scenicu na displayu pojavila napaka na elektronski ročni zavori - check parking brake. Elektronska ročna zavora deluje (spušča in zateguje) normalno. Ko smo avto priklopili na računalnik izpiše OHLAPNO ZATEZNO STIKALO, podalineja NESKLADNOST SIGNALA. Ali mogoče ima kdo izkušnje kaj bi to bilo in kakšni so stroški.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
KOntaktiraj forumaša "Fan" 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Živijo, napako na scenicu smo odpravili in sicer je bila napaka na konektorju pod voznikovim sedežem v katerega je prišla voda (kot se je izkazalo ne prvič) in z časom dobesedno prežrla kable. Posledično je bila napaka na ročni zavori, ni delal pomik na zadnjih desnih vratih in svetila je lučka za airbag. No sedaj je vse odpravljeno in upam da bo delalo kot mora.
LP
LP
ker je naslov teme pravi bom kar tukaj vprašal.
na scenicu 2003 1.9dci me zanimam kako sprostiš ročno ob izklopljenem avtu. zakaj un kje bi to uporabil?
v avtopralnici. ker je na noben način ne sprosti morem imet avto v prostem teku in zagnan motor. kar pa mi ni najbolj všeč in vrjetno najbolje za motor in elektroniko tudi ne.
ko je avto zaštartan gre ročno normalno sprostit.
na scenicu 2003 1.9dci me zanimam kako sprostiš ročno ob izklopljenem avtu. zakaj un kje bi to uporabil?
v avtopralnici. ker je na noben način ne sprosti morem imet avto v prostem teku in zagnan motor. kar pa mi ni najbolj všeč in vrjetno najbolje za motor in elektroniko tudi ne.
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Vstavi kartico v čitalec (pri prostoročnem načinu zaklepa). Ugasni motor na gumb. kartica MORA biti prisotna v čitalcu pred zaustavitvijo motorja. Sprosti ročno zavoro na ročici.rambo napisal/-a:ker je naslov teme pravi bom kar tukaj vprašal.
Tako gre pri mojem, letnik 2007.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Da malce obudim staro temo, ravnokar popravil ročno zavoro na scenicu 1,9 dCi, vzrok okvare so bile zatikajoče zajle, popravilo je stalo 50 EUR, vgrajene pa so bile nove, po meri narejene zajle.
Računalnik je najprej celo kazal, da se jih da dobit kot nadomestni del, pa je bilo kasneje ugotovljeno, da niso primerne. Zato smo jih dali naredit,
LP
Računalnik je najprej celo kazal, da se jih da dobit kot nadomestni del, pa je bilo kasneje ugotovljeno, da niso primerne. Zato smo jih dali naredit,
LP
Napaka je v stikalu za rocno zavoro.Stikalo je potrebno raztaviti in popraviti oz. vrniti nazaj na svojo lego 3 mikro stikala ki so na ploščici.
Pozdravljeni. Imam scenic 1.9 dci, 96kw letnik 2007 in mi je zjutraj začela občasno goreti lučka hand brake foult za cca 2 sekundi pol pa se ugasne. Ročna dela brezhibno mi je pa interesantno da se mi zdi da se lučka pojavlja ko je bolj mrzlo al pa ko je bolj vlažno če pada dež,.... ima kdo kake predloge? Aja pa cca pri 70000 km je bila baje menjaba elektronika ročne zavore v katerih so baje tud zajle in ,.... sedaj pa ima avto 120.000 km. Hvala za kakršenkoli namig kaj naj pogleda.
Kaj res ni imel nihče tako težavo? Najprej mi je lučka za ročno zavoro zagorela občasno samo zjutraj ko sem ga prižgal sedaj pa se konstatno vsak dan prižiga . Ročna zavora drugače deluje brezhibno. Lep pozdrav.
pelji na tester, tu je lahko bilo kaj, jaz sem pri laguni opazil in zdaj vem da to ni vredu, ko sem avto zagnal sem takoj, oziroma ko se je avto zaganjal že potegnil ročno da spusti, ona je spustila, samo je takoj v servisenga vrglo, delala pa je drugače normalno, se pravi pri meni je bil krivec padec napetosti pa jo je zmedlo, pri tebi bi lahko bla problem kaka voda pri elektorniki al pa samo vlaga, pelji prej ko bo prepozno, ni poceni ko crken vse, zajle so najmanjši strošek
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Avto je star 6 let in je še pri akumulator not, a je možno da ga akumulator heca? Nimam težav z vžiganjem drugače. Moram preveriti kok ima akumulator napetosti zjutraj...
Kontaktiraj uporabnika laguna484, je pred kratkim nekaj urejal okrog ročne. Štimal pa mu je ali uporabnik Fan ali joztom, ne spomnem se točno, je pa zelo zadovoljen z narejenim.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Preveri ja ker akumulator je lahko eden od krivcev - najprej izloči te enostavne/cenejše problemeiiyama1 napisal/-a:Avto je star 6 let in je še pri akumulator not, a je možno da ga akumulator heca? Nimam težav z vžiganjem drugače. Moram preveriti kok ima akumulator napetosti zjutraj...