Moj problem ja sledeči-ko avto stoji na soncu cel dan,se mi vrata dobesedno sprimejo in jih težko odprem.Guma, ki je pritrjena na vrata se prilima na karoserijo, tako,da moram odpreto šipo in potegnem okvir vrat, da se le ta odprejo. Bojim se,da bom nekega dne odtrgal kljuko z vrat. Zanimivo je. da se lepijo zadnja vrata,ker se pač ne odpirajo vsak dan. V zadnjem času pa se mi to dogaja tudi pri vozniških vratih, ki jih odpiram vsak dan. Gume sem mazal že z v se sortim in čistil, a nič ne pomaga. Laguna je stara 12 let-je morda vzrok starost ? Morda je imel kdo podobne težave pa mi lahko svetuje.Če zamenjam gume z kakšnega avta z odpada bo verjetno isto-ali ne?
To ni notranja tesnilna,okrogla mehka guma temveč tista bolj trda, ploščata,zunanja,ki je pritrjena na vrata. LP in hvala za pomoč.
zaščitna guma
Re: zaščitna guma
Morda si pa gumice namazal s premočnimi čistili, ki razžirajo gumo. Probaj z glicerinom, pozimi deluje.
use se da sam če se če
Ja z glicerinom probaj. Če ne drugje ga dobiš v lekarni 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- lagunabreak
Njlepša hvala za odgovora-samo moram povedat,da sem prvo namazal z gliocerinom,kar redno pozimi počnem. Na žalost ne pomaga. Čistil sem samo z stelexom in vtakoj obrisal z mokro krpo. Na žalost ni pomagalo. lp
Smukec v lekarni ali puder za dojenčka.
- lagunabreak
Bom probal še to in povem rezultat. Hvala za pomoč. lp