Laguna III okvara tempomata

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
klemen1972

Laguna III okvara tempomata

Odgovor Napisal/-a klemen1972 »

Tempomat ne dela, tudi omejevalnik hitrosti.
Ostalo dela brez problema.
Kaksna ideja kaj bi lahko bilo narobe?

lp k
Uporabniški avatar
ridder

Re: Laguna III okvara tempomata

Odgovor Napisal/-a ridder »

tukajle :
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=37975" onclick="window.open(this.href);return false;

drugače pa 1.
preglej vse žice in stikala, konektorje...
2. priklopi na tester in spremljaj parametre tempomata (ali so tipke aktivne...)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
rakec00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rakec00 »

pri meni enako, laguna iii, tempomat mrtev. stikalo se čuje ko vklopi oz naredi stik, to pa je tudi vse. še iščem rešitev.
priklop na orig. renojevem servisu na tester je 21eur.
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

rakec00 napisal/-a:pri meni enako, laguna iii, tempomat mrtev. stikalo se čuje ko vklopi oz naredi stik, to pa je tudi vse. še iščem rešitev.
priklop na orig. renojevem servisu na tester je 21eur.
je res. samo kaj več ti tudi ne preostane. ker v primeru, da neboš priklopil, lahko menjaš kup nepotrebnih stvari.
če pa priklopiš na tester pa ti !!!načeloma!!! oz. navadno izpiše krivca, tako da menjaš eno stvar ne pa treh.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
rakec00

Danes peljal laguno na tester. Presenecenje za mene, napaka na abs/esp sistemu in aiatemu za 4control.mi povejo strokovnjaki, da je to hranjeno notri, ni pa trenutne napake. To je potem pobrisal, medtem pa je drugi prisel z listkom, da mojo laguno caka softwerski updejt za motor oz sobe. Obenem pa je nasel, da je tokokrog vcasih prekinjen, za temp stikalo. Tak da, me caka v cetrtek ponoven servis. Racunali zaenkrat niso nic se.
rakec00

Avto sem imel na testerju oz servisu, kjer bi naj zrihtali tempomat. Po nalaganju posodoboljenega softwerja na računalnik, so težave z tempomatom izginile, deluje kot prižgana šibica :)

Mam pa še komentar, ker ne vem kako je v praksi, ker sem imel sedaj prvič katerikoli avto na uradnem servisu. rekel mi je, da so , logično, naredili do križišča in nazaj (cca 400m) testno vožnjo, če dela tempomat kot more. ampak, po kilometrini sem kasneje videl, da so jih naredili 27km. nikoli več avta na servis, če problema res ne morem sam rešit!
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Ma to je šel en po par kil mesa za ženo, pa mal 4 control sprobat.... jebiga, tko je povsod verjetno.
Slika
Odgovori