Z ercom se da za manj kot tolk zment pa nardi mapo prou za dotični avto.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Sj ga lahko tudi na valjih delaš. Pač moreš najet valje in se povežeš s paulom. Drugače pa ne vidim problema, da ga daš pred mapiranjem na valje, zmapirate na cesti (ker se itak po cesti voziš in ne po valjih) in potem spet na valje, da lahko primerjaš krivulje.
Jaz sem se sicer pogovarjal o malce drugačni ceni, ampak to ni razlog, da nisem mapiral. Jaz ne vidim smisla v mapiranju popolnoma stock avta, ker menim, da so za to najbolje poskrbeli v tovarni.
Jah z original turbino bi šlo do 270 nikje. Za kaj več bi moral menjati že lopatice, potem že injetorje pa bi prišel na 310 pomoje. Samo v take ekstreme ne grem. Želja je 260+
Valji niso 200€. Pri ercu je ena meritev 50€ za člane.
Tudi jaz potihem razmišljam o čipanju. Sem pa mislil jit v Stage 2 predelavo. Se pravi zamenjava filtra, (Itg performance) + odstranitev dpf fltra+ mapiranje. Mapo pa bi najraje Rs tuning-a ali Erca. Sem kontaktiral Rs tuning in presenečen dobil odgovor:
Hi Boris
I'm afraid we can't do the DCi remotely as the unit does not support them.
Many Thanks
Paul Murray
Najraje bi dobil kakšnega Slo tunerja kateri uporablja mapo od rs tuninga. Vendar ta bo težka:(
Seko napisal/-a:Po tem se raje odloči za Erca pa bo narejeno več kot odlično
Thumbsup!
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Najprej pohvale za lepo narejen filmček.Tudi napredek v vožnji je zelo viden.V rupi si res pustil pol sekunde, ampak to ni pomembno, glavno, da se uživa.Pravtako ti še manjka ostrina pri zaviranju, ostalo pa je že kar dobro.
@crook
Kdo ti pa je rekel, da pride mapa 650 EUR ??
In zakaj rabiš valje, da nardiš log (vseh parametrov vključno z AFR-jem)?
@denisk
Odzivnost z večjim intercoolerjem in stock mapo pade!
Mislim, da sva se kr mi2 o tem po telefonu menila lansko leto..., ko sem še za diff spraševal Lahko da je kriza svoje nardila in da so cene zdej bolj konkurenčne
Glede valjev pa nimam pojma. Glede na to, da vsi na valjih mapirajo gre sklepati da z namenom...
Koliko se spomnim si imel velike plane z cliom.Od izpuha do odmičnih, glave, sesalnega dela...Z mapiranjem takšnega setup-a je bistveno več dela kot z stock motorjem.Se strinjaš?
Pa tudi v tem primeru ti cena 650 EUR ni bila rečena.
Sigurno je enostavneje in varneje delat avto na valjih.Pravtako je bistveno lažje razvijat in testirat mapo na valjih.Vendar ko tuner nardi 300 in več enakih ali podobnih avto se pojavi določen trend kako postavit določene zadeve.
Zato pa uporabiš cesto za pull (kar je v bistvo dyno) zlogiraš vse parametre in to je to.Zadevo pa še vedno lahko končas na dynu.