Sam sem pred nekaj dnevi zamenjal vse potrebno:
- nov airbag, prirejen za tempomat
- nov adapter volana za clio s tempomatom
- obvolanske tipke
- tipka za vklop tempomata.
V svojem Clio II 1.6 16V, letnik 2002, sem najprej preveril, da je namescen konektor za tempomat. Preveril sem tudi, da so stikala na pedalih namescena. Ko sem zamenjal adapter volana, sem preveril, da so ze originalno speljane zice v instalaciji. Pri novem adapterju za tempomat sta dva pina vec. V originalni instalaciji pa je na konektorju instalacija že vnaprej prirejena za to in dodatna pina nista prazna... Vse OK.
Problem pa je, ko prizgem tempomat in ta nima vpliva na motor. To pomeni, da lahko vkljucis npr. omejevalnik hitrosti, se prizgejo na stevcu ob desni lucke za omejevalnik, z obvolanskimi tipkami nastavis hitrost na stevcu, ki celo utripa, ko jo presezes, vendar masina sploh ne reagira.
Ko izberes tempomat, pa imas zeleno lucko prizgano in "set" na stevcu pripravljen, le nastaviti ti ne pusti hitrosti.
Torej:
- obvolanske tipke delujejo
- dela tipka za tempomat
- dela indikacija tempomata desno na stevcu
- dela indikacija tempomata na stevcu (set...)
Problem je, da motor ne reagira na tipke tempomata...??
Bil sem na original RENAULT servisu, kjer smo zadevo priklopili na tester. Tam je razvidno, da je stanje tempomata 1 ali 2, odvisno kakor prekljapljas (omejevalnik ali tempomat), tempomat splosno pa stanje 9. Racunalnik ni pustil kakih posebnih aktivacij/deaktivacij tempomata. Tud serviser ni vedu kej veliko, kako pa kaj!
Ali ima kdo kako idejo, al pa kak naslov servisa, kjer so tempomat ze vklapljal komu od vas?
Ze vnaprej najlepsa hvala