Nosilci motorja
men pa med dodajanjem ter odvzemanjem gasa strese ročko menjalnika.....pa avto cukne......so to tudi simptomi slabih nosilcev???
avto je megane II 1.6 16v letnik 06
če pri zgornjem desnem nosilcu stresem motor naprej/nazaj ma na nosilcu kar ene 3cm hoda če ne še kaj več....pa to sm tak z roko na izi....
bo treba menjat?? avto ma 100k km....
avto je megane II 1.6 16v letnik 06
če pri zgornjem desnem nosilcu stresem motor naprej/nazaj ma na nosilcu kar ene 3cm hoda če ne še kaj več....pa to sm tak z roko na izi....
bo treba menjat?? avto ma 100k km....
While the clouds above prepare to destroy....
Najprej probaj menjat samo spodnji nosilec. Ta deluje kot blažilec nihanja motorja, narejen pa je iz gume. Ta guma se rada pretrga in motor spodaj nenormalno opleta, posledično pa avto ob dodajanju/spuščanju gasa precej cuka.
Jst sm poleg tega spodnjega menjal tudi zgornji desni nosilec, pa se mi zdi da novi nima nič manj lufta če potresem motor z roko. Zato ti svetujem da najprej poskusiš samo z menjavo spodnjega
Jst sm poleg tega spodnjega menjal tudi zgornji desni nosilec, pa se mi zdi da novi nima nič manj lufta če potresem motor z roko. Zato ti svetujem da najprej poskusiš samo z menjavo spodnjega
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Re: Nosilci motorja
No jst mam isti problem, vozim se veliko v klanec in se mašina nasloni na karoserijo ter mi trese komplet avto
Jutri menjam spodnji nosilec ki je totalno fuč, zgornjega desnega sem pa iz vsake strani nabil dve debeli gumi, pa je ok
Mam pa megane I ph2, l99 1.6 16v. Upam da je samo spodnji nosilec na sredini in da ni še en nosilec ki pa je baje nekje ob menjalniku, ampak ga nisem najdu.... Sam baje da tisti redko gre
lp Sašo
Ta gre redko, menjata se največ desna.
Pri tem meganu gre sploh rad spodnji nosilec pri menjalniku "dogbone", sploh če malo bolj rad gas pritisneš. Jaz sem menjal 3 ali 4 v dveh letih, sedaj pa imam solid je pa mir. Glej da kupiš sivega velikega(okrogel), ki je tudi za clio 1.8 16v, ker tak manjši črn ki ni okrogel je samo za v smeti in ne za na avto. Pa tudi menjalniška ročka ne bo pri miru in se bo gibala.
Ta spodnji na sredini je črn plastičen podolgovat un ki je pa pri menjalniku pa praviš da je okroglel, sam kokr vem mislim da je nekako v okroglo zaoblien trikotnik narejen če se ne motim? (vsaj tako sem gledal po katalogu) Sicer je pa problem pri meganih in ostalik renojih, ker ima skoraj vsak letnik oz. od doleočenega meseca do soločenega meseca izdelave drugačen nosilec, pa tudi ostali deli so po istem kopitu vse je za malenost drugače:s Če je šel tudi uni pri menjalniku bom najbrž hitro ugotovil ko bom dvignil avto? Najbrž se bo videla znucana guma ter majavost, ko bom premikal mašino?
lp Sašo
- lukeatluke
Slika? Kakšno gumo si uporabil in ali je sploh kaj razlike?sasoz napisal/-a:...Jutri menjam spodnji nosilec ki je totalno fuč, zgornjega desnega sem pa iz vsake strani nabil dve debeli gumi, pa je ok...
Bom danes poslikal, ko bom menjal. Seveda, zgoraj se mašina ne premika več, fora je v tem da so se gume pri zgonjem nosilcu znucale in jih skoraj ni več in z vsake strani daš eno gumo pa je
Guma je pa čisto anvadna debela, ena ma pa še neko plteno blago vmes da se ne trga, pač pobral sem doma kose gume 
lp Sašo
- lukeatluke
Bi prosil za sliko, me res zanima še posebaj, ko praviš da funkcionira