Novi Clio IV - 2013
Re: Novi Clio IV - 2013
blablabla... jst še kr upam, da nas nategujejoclio open napisal/-a:Sej avtomatika se da tud na šaltheblu šaltatna, vsaj tisti, ki sem jih jaz vozil so se dal.
...k drgač bo Clio III RS 200 Cup ostal zame ultimativen clio ever...

1. zvok mi ni niti malo všeč (sam to se itak da popravt)
2. a mora bit res vsako prekleto prestavo blokada?
po mojih izkušnjah z temi polavtomatskimi menjalniki sta dva vzroka za to. ali je voznik kriv ali pa je
menjalnik enostavno prepočasen
3. oblikovno mi še zmer ni všeč in bojim se bo tko kr ostalo
2. a mora bit res vsako prekleto prestavo blokada?
po mojih izkušnjah z temi polavtomatskimi menjalniki sta dva vzroka za to. ali je voznik kriv ali pa je
menjalnik enostavno prepočasen
3. oblikovno mi še zmer ni všeč in bojim se bo tko kr ostalo

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
kakšen pa naj bi bil dober zvok?
in kakšnega ima aktualni clio da je tako super?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
koga to sprašuješ? 0.oShusuglao napisal/-a:kakšen pa naj bi bil dober zvok?

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
- Sport Driver
Znane so cene za Francijo, ki pa so ... no ja saj lahko sami pogledate http://www.renault.fr/gamme-renault/veh ... ceType=TTC
Še eno ne prijetno presenečenje je,v ponudbi je še vedno zastareli 1,2 16v
.Upam da bo res toliko lažji da bo kam šel ker v trenutnem je tale motor žalost.
Še eno ne prijetno presenečenje je,v ponudbi je še vedno zastareli 1,2 16v
http://www.renault.fr/gamme-renault/veh ... ceType=TTC" onclick="window.open(this.href);return false; ce pogledas cene starega se niti ne razlikujejo kaj dosti, se prav da se tudi pri nas ne bi smele
- Sport Driver
Clio IV Expression 1,2 16v je od Clia III Expression 1,2 16v lažji za točno 100 kg.Končna hitrost je enaka (167 km/h ).So pa pospeški pri novem Cliu za 1,1s slabši kot so bili pri prejšnjem(Clio III 13,4 -Clio IV 14,5 ).
Hmmm če bo tudi RS 100kg lažja to pomeni, da bo tehtal kot Clio2 RS, torej ~1100kg? To je zelo nizka masa za avto v letu 2012 tako, da tudi če bo "le" 200 konjev bi mogel iti malo bolje od aktualne različice. Mi je zanimivo ker 100kg je kar konkretna razlika, to so res šli na shujševalno. Kar spoštujem, teža vpliva tako na lego kot na porabo in seveda aktualne izpuste CO2.
V Franciji so Renaulti dragi. Sem govoril z enim Nemcem, ki je doma blizu francoske meje je rekel, da če bi kupil VW GTi bi šel v Francijo ker so cenejši, Francozi pa hodijo v Nemčijo po RSe.
Polavtomatika bo pomoje čisto OK. Saj to je edina logična evolucija. Pa če nam je to všeč ali ne. Če bo pa le opcijsko bo to kar OK. Nekateri imajo/mo radi vse pod kontrolo, drugim pa sede, da avto sam šalta in so skoncentrirani na gas, bremzo in volan.
V Franciji so Renaulti dragi. Sem govoril z enim Nemcem, ki je doma blizu francoske meje je rekel, da če bi kupil VW GTi bi šel v Francijo ker so cenejši, Francozi pa hodijo v Nemčijo po RSe.
Polavtomatika bo pomoje čisto OK. Saj to je edina logična evolucija. Pa če nam je to všeč ali ne. Če bo pa le opcijsko bo to kar OK. Nekateri imajo/mo radi vse pod kontrolo, drugim pa sede, da avto sam šalta in so skoncentrirani na gas, bremzo in volan.
- Sport Driver
Za eno stvar vem pri kateri so zmanjšali težo in to je tank za gorivo.Clio III je imel tank z 55l,Clio IV pa drži le še 45l.R-link je serijski od Expressiona naprej(vključno z njim),prostoročna kartica pa je serijskapri Dynamiqu.Symon napisal/-a:Hmmm če bo tudi RS 100kg lažja to pomeni, da bo tehtal kot Clio2 RS, torej ~1100kg? To je zelo nizka masa za avto v letu 2012 tako, da tudi če bo "le" 200 konjev bi mogel iti malo bolje od aktualne različice. Mi je zanimivo ker 100kg je kar konkretna razlika, to so res šli na shujševalno. Kar spoštujem, teža vpliva tako na lego kot na porabo in seveda aktualne izpuste CO2.
To si ti slikal? Kako zgleda v živo? 
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
- Sport Driver
Novi Clio že v Sloveniji.

Slikan je bil danes v Grosuplju
.

Slikan je bil danes v Grosuplju
- Sport Driver
Ja slike so moje.Izgleda vredu v živo enako lep kot na slikah ali še lepši.Mene ni razočaral .skopusnik napisal/-a:To si ti slikal? Kako zgleda v živo?
PS.Skopušnikov post izpade čudo ker sem vmes en prispevek izbrisal in dodal slike z napisi Renault Klub Slovenija
Od spredi res dobr zgleda
kdaj ga bo naša ekipa stestirala zdej? 
Hec al resno? 

.jpg)