Lep pozdrav
Torej mal sem že preiskal in našel nekaj podobnih tem, samo da se "za zihram". Moj hrček (Clio 1.4 16V L2001) ima že nekaj časa manjše problemčke. Pred časom je pri višjih hitrostih na vsake toliko časa malo zanihal okoli določene hitrosti (recimo če sem se po AC peljal 130 je vsake toliko igla za hitrost malo zamigala in to je to). Zadnje dni pa se je to miganje malo povečalo - v smislu padec igle na 0 in tako je ostalo nekaj časa oz. poljubno dolg čas. Včasih skoči nazaj po slabi minuti včasih pa lahko prevozim nekaj km preden se spomni da se avto premika..... V glavnem avto mi takrat normalno deluje tudi vžiga normalno, vsi ostali števci normalno delujejo v tem času....
Ali je kriv senzor hitrosti katerega najdem na vrhu menjalnika - takoj pod cevjo za intake zraka ali je še lahko kaj drugega?
Ko bom ravno zadevo imel razdrto bom preveril še senzor mrtve točke (očistiti zadevo raznih opilkov in smeti...) ali se mi tega ne splača.
Hvala za vsak konstruktiven nasvet.
Clio speed senzor
Clio speed senzor
Štrom for wife, UPS for life.
Re: Clio speed senzor
Senzor mrtve točke nima nič s tem. Problem je tist senzor za hitrost. Prvo probaj če je mogoče samo ven skočil, ga pritisni nazaj. Če ne pa zamenjat pa bo. Edino če ima ta avto že branje hitrosti iz senzorjev abs. To ne vem, boš moral pogledat. Če je to, potem moraš spucat obročke od abs-a oz. preverit če kater od njih ni počen.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Re: Clio speed senzor
Avto nima ABS, torej bo senzor kriv. Bom tekom tega vikenda razdrl pa pogledal.
Štrom for wife, UPS for life.