Clio letnik 2002

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
MammaMia

Clio letnik 2002

Odgovor Napisal/-a MammaMia »

Živ!

Mam par vprašanj:

1. Sprožilo mi je airbage na sedežih, zvedel sem, da moram sedaj zamenjati računalink za airbage. Predvidevam pa, da moram tudi senzorja (nevem koliko jih je, oz. ali je za sprednje in bočne ločen)?

2. Pod desnim prednjim blatnikom je plastična zadeva, ki mi izgleda kot en filter... mi lahko kdo pove kaj je to? Mi je pa počil in trenutno sem z duct tape zalepil luknjo (samo začasno), se je dobro tako voziti, ali raje takoj menjam za celega?

3. Glede na to, da mi je sprožilo airbage na sedežih, je mogoče da mi sedaj dokler ne menjam računalnika sproži še sprednja dva? (Spredaj je avto čisto cel in ni bilo udarca). Ker bi rad najprej zunaj poštimal in potem še notraj, pa da mi ravno nebi kaj vrglo v obraz med vožnjo do kleparja ;)

4. Zategnilo mi je tudi pasove, pa me zanima če lahko zadnje kako odšponam, ker mi stiskajo na zadnjo klop (namen imam s časom zamenjati tudi zategovalce). Glede na to, da mi je zadaj zategnilo pasove, bo treba menjati komplet pasove ali so tudi tam samo zategovalci?

Hvala za odgovore, še posebej pa hvala tistim, ki ste mi do sedaj priskočili na pomoč.

LP
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Re: Clio letnik 2002

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

V primeru sprožitve airbagov (bilokaterih), je potrebna menjava tistih ki jih je pač sprožilo in airbag računalnika ter zategovalcev pasu. Odšponat jih ne morš. Enako velja za spredaj in zadaj s tem da zadaj boš težko našel pas z zategovalcem tko da najbolje da daš notri navadnega pa se preko testerja zategovalc izklopi. Spredaj jih pač menjaj. Airbagov ki so ostali celi, ne bo sprožilo ker je računalnik zdej itak fuč tko da nima kej bit. Senzorje ne rabiš menjat razen če so poškodovani.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
MammaMia

Hvala, again ;)

Kje pa se nahajajo senzorji? Poškodovano imam namreč sam levo pedano spodaj.

Aja pa še to, sej verjetno računalniki so za vsak letnik enaki (mislim na to, da ni razlike med recimo 1.2 ali pa 1.4 16V)...
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

Točka 2: Tista zadeva je zbiralec hlapov. Če ti obrati ne poskakujejo in so mirni ali če ti ne gori rumena lučka na števcu (men se zdi da je taka fedrca ali neki podobnega) ne rabiš menjavat(tako bi rekli nekateri). Če bi se meni poškodovala ta zadeva bi jo menjal takoj :). Sicer ni poceni, se mi zdi da je za 1.4 16v (2004 letnik) 97€. Pa za to zadevo ni ponaredkov. Edina rešitev ti je original servis. Razne avto odpade preskoči.
Kar te ne uniči, te okrepi!
MammaMia

Ja malce čuden je bil zvok, ampak ne dosti, zdaj odkar sem jo zalepil, pa ni več toliko... Tudi lučka mi nobena ne gori. OK, hvala tudi za to, bomo naročili drugo... Mogoče ve kdo kako kataloško številko, ali pač rečem da rabim zbiralec hlapov?

Hvala in LP
Odgovori