okvarjeni ojnični ležaji 1.5 dci projekt update

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
ridder

Re: okvarjeni ojnični ležaji 1.5 dci projekt update

Odgovor Napisal/-a ridder »

slovenc napisal/-a:Mah avto je šel tamali naprej in sej veš kako je, da ji zdej kej rikne... je dobila z avtom doživljensko garancijo :D

Jeba, ker nisem nič od mehanika, bolj za kompe šraufat in kak program napisat :wink:
kot ti je že povedal kakšen zvok je če se sliši to, lahko da so ležaji.

durgače pa na koliko se je menjalo olje?
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Do 150k na 30k km, potem pri meni na 12-15k km. Bom danes posnel zvok motorja.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kateri letnik in koliko km? Heh, doživljenska garancija... :lol: Sam, da ne začne kaj reklamirat :P

Pri naslednji menjavi olja naročiš, da ti še ojnične preverijo. Original so menda okoli 100€ pa še nekaj drobiža za tesnilo za karter. Če imaš mehanika, ki mu zaupaš? ;)

No, če si za programe pisat, pa sam eno dobro idejco in nekaj za Androida skupaj sestaviš in že šteješ $ 8)
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

03 je avto. Menjana turbina itd. Zdaj mal egr zafrkava, drugač pa sam redni servisi. Mehanika imam enega novega, vendar je zaposlen na uradnem servisu, se mi zdi, da je boljši za renoje od prejšnega.

JA, sej delamo zdej na eni stvari...lih za avtomobile, bomo vidli, če se bo kaj prijelo.
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

ridder napisal/-a:
Drmo.JR napisal/-a:
Tole izjavo bom raje preskočil, si boš očitno ti moral mal prebrat, obstajajo preparati za to in naprave ki niso drage, pridi k meni v delavnico ti bom dal malo čistila da ga sprobaš :wink:

aha. naprava da ti zbrusi bat? res se bom oglasil. pa tudi, da je potrebno dati bat na strojno obdelavo pred menjavo obročkov nisem vedel. pa da se za to uporablja menjava?
care ej res se bom oglasil :D
Haha, še en, k ne more požret da mogoče vsega ne ve... grem po kokice :D
Slika
Uporabniški avatar
ridder

sem sem požru.

če je še kak drug sistem, se z veseljem naučim nekja novega ;)
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Zdej mi pas še reč da utore za obročke čistiš z šmirglom pa si zmagal.
Pa ne vem kje si prebral da je potrebno bat dat na strojno obdelavo.

http://www.google.si/imgres?q=piston+ri ... 0,s:0,i:70" onclick="window.open(this.href);return false;

to je zadeva ki je namenska
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ridder

Drmo.JR napisal/-a:Zdej mi pas še reč da utore za obročke čistiš z šmirglom pa si zmagal
s starimi obročki(prelomiš napol in sprezniš utor)
mašina deluje (po zadnjih podatkih) fenomenalno, moram potrkat (nok, nok). pri projektu, sej je budno spremljal dialogys, ter skoraj 20let izkušenj z renoji.
daj še ti kak projekt gor, da vidimo tvoje delo ;)

l.p.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

slovenc napisal/-a:03 je avto. Menjana turbina itd. Zdaj mal egr zafrkava, drugač pa sam redni servisi. Mehanika imam enega novega, vendar je zaposlen na uradnem servisu, se mi zdi, da je boljši za renoje od prejšnega.

JA, sej delamo zdej na eni stvari...lih za avtomobile, bomo vidli, če se bo kaj prijelo.
Posnami, pa bomo slišali ;) Drgač pa sem nekje bral, da je z ojničnimi odvisno tudi od načina vožnje: ok, menjava olja na 30k je v vsakem primeru preveč, hkrati pa lahko vse skupaj "omiliš" z manj dizelsko vožnjo - se pravi, da gre (topel) motor tudi redno v obrate. Če se res držiš samo okoli 2k obratov, se začnejo na gredi nabirati saje, ki omejujejo pretok olja okrog ležajev. Če avto redno stisneš, teh saj ni toliko in teževe z ojničnimi se (lahko) pojavijo kasneje.

To sem začel šele pred 50k km prakticirat (prej pa 70k dizelske vožnje) in avto se resno obnaša lepše. Pri 221k km ni glasen kot nekatere Lagunce pri 170k, problemov z EGR ni več. Kaj je z ojničnimi bom preveril pri velikem servisu čez cca 10k km, zaenkrat pa ne kaže nobenih simptomov ali problemov.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

ridder napisal/-a:
Drmo.JR napisal/-a:Zdej mi pas še reč da utore za obročke čistiš z šmirglom pa si zmagal
s starimi obročki(prelomiš napol in sprezniš utor)
mašina deluje (po zadnjih podatkih) fenomenalno, moram potrkat (nok, nok). pri projektu, sej je budno spremljal dialogys, ter skoraj 20let izkušenj z renoji.
daj še ti kak projekt gor, da vidimo tvoje delo ;)

l.p.
No, batov se sigurno ne šmirgla :roll: zakaj nekaj so potem gor razni low friction coatingi? Zato da ga dol pobrusiš? :lol:

Toliko let iskušenj je definitivno respect, samo take stvari so se učili ravno 20 in več let nazaj (kar veliko stvari se v šoli dela še vedno enako - šmirgli pa to :shock: ) vendar se je v zadnjih 20 letih ogromno spremenilo, in na področju tehnike kot tudi na področju materialov, kar zahteva veliko bolj precizno sestavljanje motorjev, sploh če sestavljaš z neoriginal deli.
Za Peugeot/Citroen, Honda, Mitsubishi motorje ti lahko povem da imajo za glavne in ojnične ležaje kar ene par različnih debelin ležajov in ne tako kot večina "majstrov" misli, da obstajata samo dve, original in nadmera. :wink: Za peugeotov EW10 motor ti lakhko povem da imaš na voljo 2 različni debelini zgornjih polovičk in 6 različnih debelin spodnjih polovičk ležaja. No, aftermarket se tega seveda ne da dobiti, tud Federal Mogul (Glyco) jih ne dela, katere tudi uporabljamo pri cenejših rebuildih, s tem da se seveda prej vse premeri.

Če te že tako zanimajo projekti si lahko en drobec pogledaš na naši strani. :wink:

Pa par slikic kako se bat spuca:
Slika Slika Slika

V ozadju tretje slikce pa si lahko pogledaš tudi koliko različnih debelin ležajev je bilo potrebno pri tem motorju.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
ridder

to jaz vse vem. če pa daš v mašino nove dele, potem pa ni frke z različnimi debelinami ležajev in mertivami. tukaj negre z ašmirglajne batov. tukaj gre samo za to, da se iz njih očisti saje. Za to je sigurno bencin in fini šmirgl (kot sem uporabil jaz) čisto ok. plast se ni poškodovala... kar se pa tiče nadgrajevanje znanja pa renault tako ali tako vsako leto organizira seminar, na katerih se vse novosti povejo. s čim si jih ti sčistil?

dr house se 100% strinjam s tabo. veliko je odvisno od odnosa do avtomobila. ampak tudi pri tem projektu ni bil kriv način nožnje, pač pa nepriznana napaka s strani renoja, da se servisi delajo na 30k km
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Lahko da se motim, ampak vseeno, če so po celem batu vidne rajse od šmirgla, težko trdiš, da se plast ni poškodovala...
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tole pač ni fin šmirgl papir če so take rajse...
Slika

Sicer pa, delal bo sigurno kar nekaj časa. Ste se potrudili in zamenjali gred, samo pri zračnosti ležajev pa vseeno priporočam malo več pozornosti. Ni vsaka gred enaka, tudi nova ne, tako da niso povsod enake zračnosti.
Realnost je pač taka da večina dela na tak način in za avte za vsak dan, kjer ni nekega tiščanja je povsem ok, pri malo navitih motorjih in ob tiščanju se pa problemi zelo hitro pokažejo.

Jaz uporabljam neka čistila na kislinski osnovi, katera so zelo agresivna do aluminija. Kilav extra in Dinamic.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
ridder

tukaj se pa ne strinjam s tabo.

na reno servisu je bil kupljen komplet ležajev in gred. če bi avto "zaribu" bi v vsakem primeru vrnili denar oz. zamenjali material, saj imajo takšno politiko(v primeru napačnih ležajev). glede tega so na renoju zelo natančni ;) da pa smo si na jasnem ni to edini projekt in še zmeraj ko sem dobil dele, sem zraven dobil tudi natančna navodila (če boš kdaj delal novejšega renoja jih boš tudi ti prejel). če pa koga zanima lahko to skeniram in dam gor (kako zgledajo skice).

l.p.
EXTREMO
Kraj: praprot-SEMIČ

Odgovor Napisal/-a EXTREMO »

men je šla po ležajih za 2k km še turbina ki je dobila vse te opilke. je pa 1,5dci 78kW megane.

Na 138k km so šli ležaji pa sm olje na 15k km menjal še sam med servisi pa isti k..c.

Mi je pa obnavljal avto dušan iz krškega in upam da je dobr naredu???
DIESEL POWER
Odgovori