izolacija vrat

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
zero22

izolacija vrat

Odgovor Napisal/-a zero22 »

Zanima me je kdo sliko kdaj kir avto kako je izoliral sprednja vrata plus prtljažna tako da bi malo videl=), sicer pa če mi usaj kdo malo opiše.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: izolacija vrat

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Živjo

Imam kar nekaj izkuenj z izoliranjem tako zvočno izolacijo kot dampiranjem vrat.

Če želiš vrata dampirati zaradi zvoka je za osnovo dovolj ena plast izolacije na "zunanji" pleh priporočam še kakšen kos na "notranji pleh" kamor je nameščena tapeta.

Mi uporabljamo večinoma izolacijo proizvajalca Silent Coat, ker se odlično lepi je obstojna in dobro "deluje" skratka ima učinek, ki ga poskušamo doseči z izolacijo.

Silent Coat

in pa zvočna (protihrupna) izolacija

Noise isolator 4

Zvočna izolacija se najbolje obnese v kombinaciji z silent coat. Najprej plast Silent Coat in čez Noise isolator. Na tak način smo izolirali že kar nekaj avtomobilov, strojev, stranka je izolirala celo traktor in sami super odzivi.

tole je par primerov dobre izolacije

Slika

Slika

Tole pa je že malo pretiravanja

Slika
zero22

Odgovor Napisal/-a zero22 »

supr..hvala za informacijo ter slike
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz sem se zadeve lotil na enak način samo z drugimi materiali, malo bolj po domače

namesto silent coata sem na pločevino nalepil samolepilno izolacijo od sike, je isto smolasta reč z alu folijo, samo precej tanjša in lažja, tako da sem lepil po več plasti
je pa tale silent coat na zgornjem linku sigurno boljša izbira, že iz praktičnega vidika

za zvočno izolacijo sem dal samolepilni armaflex, zadevščina je iz penjenega kavčuka in odlično opravlja svoje delo, slaba stran; drag je ko p****

za bonus sem še vse večje luknje zaprl z alu pločevino, ki je bila v prejšnjem življenju slučajno tabla na gradbišču, ker original je neka mehka plastična folija, ki veselo plapola v ritmu glasbe, pa tudi hrup od zunaj prepušča,
potem sem pločevino oblepil še s prej omenjeno smolo in na koncu z armaflexom
Slika
in deluje :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Odgovori