Glasen Clio III
Glasen Clio III
Zdravo!
Pred kratkim sem nabavil cliota 2009 letnik.Zdi se mi, pa ne samo meni, da je glasen, ko se pelješ naprimer v 5 prestavi 90 ali 100. Glasen ni auspuh. Avto ima 27000km ali se še mora ulavfat ali kaj, je pa tudi zaspan in počasen. Bratov 2000 letnik je veliko bolj tih, tudi prejšnji 1997letnik je bil tišji in je šel precej bolje.
Prosim za kakšne komentarje ali izkušnje.
LP Grega
Pred kratkim sem nabavil cliota 2009 letnik.Zdi se mi, pa ne samo meni, da je glasen, ko se pelješ naprimer v 5 prestavi 90 ali 100. Glasen ni auspuh. Avto ima 27000km ali se še mora ulavfat ali kaj, je pa tudi zaspan in počasen. Bratov 2000 letnik je veliko bolj tih, tudi prejšnji 1997letnik je bil tišji in je šel precej bolje.
Prosim za kakšne komentarje ali izkušnje.
LP Grega
Re: Glasen Clio III
Kater motor imaš v tem?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
živjo.
a je glasen motor, ali je glasen v "notranjosti"-kabini?
ali se prižigajo kakšne lučke?
če je avto dost nov, ima še garancijo ga mirne duše pelji pokazat na servis
l.p.
a je glasen motor, ali je glasen v "notranjosti"-kabini?
ali se prižigajo kakšne lučke?
če je avto dost nov, ima še garancijo ga mirne duše pelji pokazat na servis
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
motor je 1.2 16V nobene lučke se ne prižigajo motor je glasen, pa ne v takšnem smislu, da bi ropotal, po mojem bi moral imeti 6 prestav.
Sam si pravilno ugotovil razlog. Motor ima pri 100km/h vsaj 3000 RPM v peti prestavi, pri 130 pa že 4000 RPM. Posledično je glasen. TCe ima pri 3000 RPM že 130km/h, pri 4000 RPM pa preko 150 km/h.grega77 napisal/-a:motor je 1.2 16V nobene lučke se ne prižigajo motor je glasen, pa ne v takšnem smislu, da bi ropotal, po mojem bi moral imeti 6 prestav.
Radio do fula ali pa vato v ušesa... Če je pa oprema Authentic ali Expression je pa še zvočna zatesnitev slabša, slabša plastika armature...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Probaj nekje podoben avto in če je razlika v glasnosti potem je nekaj narobe. Mogoče vseeno obisk pri kakem popoldancu za nasvet.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Zdravo!
Ugotovil sem, da pač je glasen motor, vendar ne zaradi kakšne napake. Moje vprašanje pa je, kaj bi nalepil oz. pritrdil na notranjo stran pokrova motorja, mislim da bi kar malo pomagalo pri zvoku, ki prihaja iz motorja.
LP Grega
Ugotovil sem, da pač je glasen motor, vendar ne zaradi kakšne napake. Moje vprašanje pa je, kaj bi nalepil oz. pritrdil na notranjo stran pokrova motorja, mislim da bi kar malo pomagalo pri zvoku, ki prihaja iz motorja.
LP Grega
Aja pa še nekaj sem pozabil, in bi lahko tukaj izpostavil. Avto je zelo počasen, len, kako bi ga bilo potrebno ulavfat, da bi malo bolj šel. Prej sem imel letnik 97 1.2 pa je bolj šibal pa je bil navaden. Avto ima prevoženih 28000km.
LP grega
LP grega
Avtocesta, 4 prestava, 5500 obratov, 10-15 minut in se bo prečistil 
Hja 1165kg in 55kw kaj dosti se neda narediti..
Moj je tud glasen...
Je tako, da meni avto pri 130kmh v 6.prestavi pride v nekakšno resonanco in postane precej glasen. Rešitev, je da pospešim na 140kmh in več, pa je mir 

Rahlo podhranjen motor in je len, ne moreš primerjat s starejšimi cliaši, so dost lažji. 6. prestava pa ne vem kaj bi delala tam notri, nima nekega smisla in še več bi moral menjat prestave.

Tole ni cist res, pri mojem 1.2 TCE imam pri 130km/h obratov nekje 3700. 3000 jih je pri 107km/h. Ne vem zakaj sparajo s to 6. prestavo vedno...robertp napisal/-a:Sam si pravilno ugotovil razlog. Motor ima pri 100km/h vsaj 3000 RPM v peti prestavi, pri 130 pa že 4000 RPM. Posledično je glasen. TCe ima pri 3000 RPM že 130km/h, pri 4000 RPM pa preko 150 km/h.
Radio do fula ali pa vato v ušesa... Če je pa oprema Authentic ali Expression je pa še zvočna zatesnitev slabša, slabša plastika armature...
Moj se mi ne zdi ne vem kako glasen, je pa res da je zmeraj radio prizgan pa da sem imel prej dizla
Heh, ko bo naslednjič ta Clio zopet pri meni, bom šel merit. Zanalašč. Vem da števec laže, zato bom meril z navigacijo...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Ja zdej pa moram vinjeto kupit in ga malo poterat po AC.