Luščenje usnjenega volana Megane GTLine
Re: Luščenje usnjenega volana Megane GTLine
Evo, zadeva rešena...sicer ne 100% ampka OK.
Torej avto ni več v tovarniški garanciji, podaljšana garancija pa tega ne krije (zato volane in podobne stvrai menjajte pred pretekom dveh let).
So pa bili na Avtotehniki toliko fer, da bodo zadevo rešili pod "šifro 58 (ali nekaj podobnega)", karkoli bi to že naj pomenilo.... Moja udeležba pri popravilu pa bo okoli 50€, nova prevleka sedalnega dela pride pa slabih 300€. Gre pa za poznano napako, ki pa je ni v tehničnih notah...
Vseeno sem z rešitvijo zelo zadovoljen.
lp
J
Torej avto ni več v tovarniški garanciji, podaljšana garancija pa tega ne krije (zato volane in podobne stvrai menjajte pred pretekom dveh let).
So pa bili na Avtotehniki toliko fer, da bodo zadevo rešili pod "šifro 58 (ali nekaj podobnega)", karkoli bi to že naj pomenilo.... Moja udeležba pri popravilu pa bo okoli 50€, nova prevleka sedalnega dela pride pa slabih 300€. Gre pa za poznano napako, ki pa je ni v tehničnih notah...
Vseeno sem z rešitvijo zelo zadovoljen.
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
No super da si vsaj tako rešil, 50€ ni nek velik strošek kot bi lahko bil.
lp
lp
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
V glavnem je s temi avtomobili tako, da je kvaliteta na psu dobesedno povedano, doma imamo poleg Megana GT-Lina letnik 2011, še Megana I (prevoženih ima 143.000 km) letnik 2001, ki ima oblazinjenje v velurju in je še danes tak kot je bil prvi dan, tudi na šoferjevem sedežu se ne pozna nič, tako pač je, samo da lepo zgleda k ga kupiš, na dolgi rok je pa katastrofa, enostavno bi jih morali pritisniti, da je v podaljšani garanciji zavzeto vse in ne samo določeni deli, pol naj pa menjajo do neonemoglosti ali naj pa kvaliteto dvignejo na višjo raven.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Pozdravljeni!
Tudi sam si lastim omenjenega Megana coupe 2010,( z vintage volanom
- delno oluščenim )...., pa me zanima, če mogoče kdo ve, ali bi bilo možno zamenjati volan pod garancijo, z volanom od RS-a??? Tudi če bi bilo potrebno doplačati???
Kolikor vem, je v RS-u pravi usnjen volan in omenjenih težav načeloma nebi smelo biti.
Hvala za info!
LP, RP
Tudi sam si lastim omenjenega Megana coupe 2010,( z vintage volanom
Kolikor vem, je v RS-u pravi usnjen volan in omenjenih težav načeloma nebi smelo biti.
Hvala za info!
LP, RP
Živjo!
To pa ni slaba ideja. Da zadevo zaključiš, naj zamenjajo z RS volanom, če je res pravo usnje, pa rešeno. Saj konektorji za airbag in komande za tempomat/limitator so pa verjetno enaki. Kaj mislite?
Lep pozdrav,
Simpa
To pa ni slaba ideja. Da zadevo zaključiš, naj zamenjajo z RS volanom, če je res pravo usnje, pa rešeno. Saj konektorji za airbag in komande za tempomat/limitator so pa verjetno enaki. Kaj mislite?
Lep pozdrav,
Simpa
No ko bo keri prvi zvedu kar naj napiše, zanima tudi mene.
lp
lp
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Močno dvomim, da bo šlo tole skozi. Kadar gre za garancijske zamenjave, so te firme trde kot kamen. Ampak dobro - se pustim presenetiti. Javi, kako se je izteklo.simpa napisal/-a:Živjo!
Lep pozdrav,
Simpa
Indeed.
Živjo.
Ker naredim veliko km, cca 50-60k na leto, volan se pa začel luščiti že pri 40k, se bo torej tudi zamenjan začel luščiti pred iztekom garancije. To jim bom tudi rekel pri uveljavljanju garancije. Po mojem bo za Renault ceneje dati 1 nov volan od RS-ja, kot dva nova volana od GT-line. Kaj mislite? Bo to vžgalo?
Lep pozdrav,
Simpa
Ker naredim veliko km, cca 50-60k na leto, volan se pa začel luščiti že pri 40k, se bo torej tudi zamenjan začel luščiti pred iztekom garancije. To jim bom tudi rekel pri uveljavljanju garancije. Po mojem bo za Renault ceneje dati 1 nov volan od RS-ja, kot dva nova volana od GT-line. Kaj mislite? Bo to vžgalo?
Lep pozdrav,
Simpa
- djordjevic
Po moji logiki vsekakor in močno upam, da boš kaj dosegel, ampak nekako dvomim. Ker so šalabajzerji. Ne morem verjeti, da sploh upajo vgrajevati takšne volane. Hej, če ne dobiš volana od RS-a, pa lahko vgradiš volan od facelift (ali pa prve) dvojke - tam še niso šparali na usnju.simpa napisal/-a:Živjo.
Lep pozdrav,
Simpa
Indeed.
simpa napisal/-a:Živjo.
Lep pozdrav,
Simpa
Jst mislim da!!!!! Treba jih je mal po zdravju vprašat, ker lažejo že v štartu... usnjeni volan itd...
LP
Živjo.
Na pooblaščenem Renault servisu v MB se ni dalo dogovoriti, da bi mi menjali z RS volanom, čeprav sem jim rekel, da ga bo treba še drugič menjati v garanciji, če bo prvič menjan po 10 mesecih, ampak pol pač bo, so mi rekli. Je pa res, da ga niti pogledati niso šli, kaj šele, da bi ga fotografirali ali kaj podobnega.
Sem pa danes zvečer opazil še, da se tudi prestavna ročica lušči, čeprav zelo malo in to bolj na desni strani, zato se z voznikove strani težje opazi, s sovoznikove strani pa lažje, ampak se.
Naročili so torej novi GT-Line volan, predvidoma v četrtek bo menjan. S prestavno ročico bom pa počakal, da se še malo olušči, pol pa še njo menjam.
Zdaj me pa zanima, ali naj novi volan preventivno s kako pasto za usnje vzdržujem, da preprečim luščenje ali kaj priporočate? Če bo novi volan popolnoma enak, kot je oluščen, pol je verjetno samo vprašanje časa, se pravi kilometrov, recimo cca. 40k, kdaj se bo tudi novi oluščil, če ne uvedem kakih preventivnih ukrepov. Kaj menite?
Lep pozdrav,
Simpa
Na pooblaščenem Renault servisu v MB se ni dalo dogovoriti, da bi mi menjali z RS volanom, čeprav sem jim rekel, da ga bo treba še drugič menjati v garanciji, če bo prvič menjan po 10 mesecih, ampak pol pač bo, so mi rekli. Je pa res, da ga niti pogledati niso šli, kaj šele, da bi ga fotografirali ali kaj podobnega.
Sem pa danes zvečer opazil še, da se tudi prestavna ročica lušči, čeprav zelo malo in to bolj na desni strani, zato se z voznikove strani težje opazi, s sovoznikove strani pa lažje, ampak se.
Naročili so torej novi GT-Line volan, predvidoma v četrtek bo menjan. S prestavno ročico bom pa počakal, da se še malo olušči, pol pa še njo menjam.
Zdaj me pa zanima, ali naj novi volan preventivno s kako pasto za usnje vzdržujem, da preprečim luščenje ali kaj priporočate? Če bo novi volan popolnoma enak, kot je oluščen, pol je verjetno samo vprašanje časa, se pravi kilometrov, recimo cca. 40k, kdaj se bo tudi novi oluščil, če ne uvedem kakih preventivnih ukrepov. Kaj menite?
Lep pozdrav,
Simpa
- djordjevic
Evo, kot sem predvideval. Mater, dobro poznam to gamad trgovsko. Meni so na drugem cliotu menjali 'usnjeno ročko' po 28k km (v garanciji), je pa res, da se potem druga ni več tako mazala in luščala. Ma, šparajo tam, kjer bi bilo najmanj treba. In to očitno iz leta v leto bolj.
Indeed.
Probaj najdet kaj za umetno usnje, ker ravno v tem je problem, da to niti približno ni pravo usnje. Stari usnjeni volani so po 200k kot novi, sam malo mat. Vendar dvomim, da bo kaj bolje, včeraj videl od kolega volan, se je zdrgnil od hrapavih rok?!? v dobrih 30k km.simpa napisal/-a:...
Zdaj me pa zanima, ali naj novi volan preventivno s kako pasto za usnje vzdržujem, da preprečim luščenje ali kaj priporočate?...
Lep pozdrav,
Simpa

Živjo.
Pred nekaj dnevi dobil novi volan, menjava je bila v nekaj minutah, mehanik je volan obrnil za 180 stopinj in iz smeri merilnikov odvil vijak, snel pokrov volana z voznikove strani in je dostop do vijaka in konektorjev. Novi volan, kar se materijala tiče, ni enak staremu oluščenemu, ampak me spominja na volan, ki sem ga imel na Megane 2 faza 2. To pomeni, da je usnje na levi in desni ročki in seveda na obroču pri levi in desni ročki sedaj luknjičasto in bolj gladko, obroč zgoraj in spodaj pa je iz bolj gladkega neluknjičastega usnja, kot je bil na starem, oluščenem volanu. Upam, da je tudi kvaliteta enaka kot na megane 2 faza 2, na katerem se po 223k km, ko je šel v prodajo, na volanu ni poznalo sledi obrabe. Z menjavo ročke prestavne ročice bom pa počakal do 60k km, ko je redni servis, da vidim, koliko se bo še oluščila v dobrih 10k km, kar še manjka do servisa, saj je trenutno videti zelo malo sledi luščenja le s sovoznikove strani, z voznikove strani pa skoraj neopazno.
Lep pozdrav,
Simpa
Pred nekaj dnevi dobil novi volan, menjava je bila v nekaj minutah, mehanik je volan obrnil za 180 stopinj in iz smeri merilnikov odvil vijak, snel pokrov volana z voznikove strani in je dostop do vijaka in konektorjev. Novi volan, kar se materijala tiče, ni enak staremu oluščenemu, ampak me spominja na volan, ki sem ga imel na Megane 2 faza 2. To pomeni, da je usnje na levi in desni ročki in seveda na obroču pri levi in desni ročki sedaj luknjičasto in bolj gladko, obroč zgoraj in spodaj pa je iz bolj gladkega neluknjičastega usnja, kot je bil na starem, oluščenem volanu. Upam, da je tudi kvaliteta enaka kot na megane 2 faza 2, na katerem se po 223k km, ko je šel v prodajo, na volanu ni poznalo sledi obrabe. Z menjavo ročke prestavne ročice bom pa počakal do 60k km, ko je redni servis, da vidim, koliko se bo še oluščila v dobrih 10k km, kar še manjka do servisa, saj je trenutno videti zelo malo sledi luščenja le s sovoznikove strani, z voznikove strani pa skoraj neopazno.
Lep pozdrav,
Simpa