voda na sovoznikovem predelu
voda na sovoznikovem predelu
Gre se za Megane II letnik 2004. To sem do sedaj 2x opazil, se mi pa zdi da takrat ko sem klimo ugasnil da se pojavi. Recimo danes sem se pelal domov, in ugasnu klimo ker je nism rabu več in naenkrat zagledam sledi vode na predpražniku, da od nekod priteka mal, pol sm se ustavu, pa sneu tisto plastiku na levem predelu. Pa pošlatu pa je blo mal mokr. Bom jutri še sliko naložu da se bo točno vedlo iz kje predvidevam da priteče voda.. A je meu kdo že podobn primer, ali ve kaj bi bilo narobe da mi voda priteče?
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
Re: voda na sovoznikovem predelu
Zapeku se ti je oddušek za kondenz. Napaka na vseh teh Meganih (sm mel isti problem). Če maš možnost priti pod avto in odstraniti sredinsko zaščito izpuha (plehnata zadeva), boš spodaj našel cevko ki prihaja iz armature dol. Ta cevka ima na koncu zapiralo, ki se, ko se nabere dovolj vode odpre s pomočjo teže te vode. To zapiralo se zaradi vročine izpuha zapeče skupaj s cevjo in potem voda teče v kabino namesto ven. Servisi to rešujejo tako da enostavno odrežejo konec cevke, kjer se drži zapiralo in voda lahko odteče. Če imaš možnost to naredi tudi sam, če ne pa na servis, dela za 1 minutko. 
ahaa, zgleda da bom res se mogu vržit pod avto pa pogledat
Ker sem gledu, včasih zgleda ko spusti pa steče voda ven, je mal večji flek pod avtom kokr kot pa pri ostalih avtih ko skos enakomerno spušča.
Druga možnost je, da odstraniš plastično zaščito v motornem prostoru (pri tem moraš odstraniti brisalce) in prideš do cevke od zgoraj. Pri tem lahko vidiš tudi, kako sploh voda lahko pride v kabino (zbiralnik se napolni, in potem voda v ovinku pljuskne proti odprtini za zračenje kabine).
Vzameš izvijač in izprazniš cevko. Ta se običajno zamaši zaradi listja ipd.
lp,
Luka
Vzameš izvijač in izprazniš cevko. Ta se običajno zamaši zaradi listja ipd.
lp,
Luka
Evo danes sem šel za foro se mal vozit z prižgano klimo, avto je ohladilo, nato pa sem ugasnil klimo in snel plastiko pa se zapeljal samo do parkirišča in je voda že začela mal odtekat po predpražniku.. Še slika iz kje naj bi voda prihajala. Tam sem edino našel da je blo mal mokro.

Zadaj za armaturo je zbiralnik kondenza, od tam voda odteka po cevki. Ker ne more, občasno pljuskne čez zgornji rob zbiralnika in odteče na sovoznikovo stran. Identično težavo sem imel 
Kot ti je Cefizelj opisal naredi pa je rešeno.
Sem imel enak problem. Sčistil odtok pod avtom in je bilo mir.
lp
Sem imel enak problem. Sčistil odtok pod avtom in je bilo mir.
lp
Sem avto kar na servis pelal, da so oni to odpravili
Bla je res 1-2min dela s tem. Če bi imel doma možnost da bi lahko stal pod avtom ali pa da bi ga malo bolje dvignil bi si sam naredil ( blokovski človek
). Tako pa sem potem se kar naročil na servis in hkrati še dal pregledati nosilce motorja, saj sem sumil da je en nosilec bogi.. Ampk se je izgazal da ga pri glavnem servisu -> serviserji niso dovolj pritegnili in je zato imel lufta
Seveda še takrat nisem bil lastnik avta ko se je to menjala.