Blokirana kljucavnica - kako odpreti vrata
Blokirana kljucavnica - kako odpreti vrata
Prosim za mnenje, ce se lahko z amaterskim znanjem lotim naslednje tezave na SCENICU 1: Na zadnjih vratih se je zaskocila kljucavnica. Vrata se ne dajo odpreti na noben nacin (ne daljinsko, ne od zunaj in ne od znotraj oziro s kombinacijo nastetih postopkov). Ostala vrata se odklepajo/zaklepajo normalno. Hvala za nasvet.
Lp
Lp
Moram reci, da smo imeli na Cliotu II, letnik 99 ze dvakrat blokirano kljucavnico - enkrat na zadnjih levih in drugic na zadnjih desnih vratih. Vrat nikakor ne mores odpreti in potrebno je bilo obiskati Renault servis, kjer so zadevo zamenjali. Ena kljucavnica je bila okrog 15ksit. Je pa serviser na servisu rekel, da je to serijska napaka na dolocenih modelih.
Hvala za mnenja. Sem poskusal odblokirati kljucavnico, vendar je tezko dostopna. Tudi potem ko sem odstranil oblogo na vratih. Na Renault servisu so mi rekli, da je treba kljucavnico "iztolci", kar verjetno pomeni razbiti in namestiti novo. Strosek je okoli 35.000 SIT. Verjetno bom se poskusal sam, zato iscem nacrt/skico kljucavnice in palicnega mehanizma za odpiranje. Ima kdo kaksno idejo?
Lp
Lp
Cesa ne poves...
Uceri sem popravlu zadevo... dol poberes tapete, odvijes ena vijak ki drzi motorcek centralnega (mislim da deset ali osem) in odpre se ti pogled... na vrhu nosilca motorcka centralnega zaklepanja vidis odprtino, kjer je nastavljen zaskocnik... vanj zarines izvijac in ga privzdignes... in vrata se ti odpro;) Potem pa ne vem koliko imas volje... zadeva je le zarustala, jst sem jo odnetal, uzvrtal zvar in... jo razstavil, malo sprehodil in zadeva deluje;)
PS: ce ti pa se kej ne gre, se mi pa jav;)
LP
Marko
PS: ce ti pa se kej ne gre, se mi pa jav;)
LP
Marko
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Re: Blokirana kljucavnica - kako odpreti vrata
Pri modusu se mi je isto zgodil. Parkrat sem fejst potegnu za kluko pod manjsim kotom in se je odprlo.senik napisal/-a:Prosim za mnenje, ce se lahko z amaterskim znanjem lotim naslednje tezave na SCENICU 1: Na zadnjih vratih se je zaskocila kljucavnica. Vrata se ne dajo odpreti na noben nacin (ne daljinsko, ne od zunaj in ne od znotraj oziro s kombinacijo nastetih postopkov). Ostala vrata se odklepajo/zaklepajo normalno. Hvala za nasvet.
Lp
Na servisu so potem zamenjal klucavnico.
LP
Hvala za mnenja. Na mojem Scenicu sem resil problem. Nova kljucavnica je bila 13000 SIT in 3 ure mojega dela. Kljucna zadeva je, da se dokopljes do kljucavnice (tapeto dol, malo zvijes plocevinino in z daljsim izvijacem odpres). Sam se preucil novo kljucavnico in opazil kaj je narobe s staro. Ko to ugotovis samo pritisnes na ustrezen del kljucavnice. V mojem primeru sem odmaknil "zaklopko" prav v telesu kljucavnice. Plastiko okoli el. motorcka je potrebno pustititi pri miru, dokler se vrata ne odprejo. Nato se odvijejo trije vijaki kljucavnice in namesti nova. Jaz sem odstranil se vodilo sipe. :lol: :lol: :lol:
Re: Blokirana kljucavnica - kako odpreti vrata
Evo tudi sam imam isti problem. Kupil sem megana 1 mk2 in se ne da na noben način odpret levih zadnjih vrat. Kljukca ostane dol in jo ne morem tudi ročno potegnit gor sem probal že z kleščami povlečt pa ne gre.
Verjetno bo treba podret tapeto pa me zanima kje so vijaki in koliko jih je ter kako dobim tapeto sploh dol če ne morem odpreti vrat?
Verjetno bo treba podret tapeto pa me zanima kje so vijaki in koliko jih je ter kako dobim tapeto sploh dol če ne morem odpreti vrat?