Laguna 2 ph2 Check injection
Laguna 2 ph2 Check injection
Pozdravljeni!
Danes sem kupil avto in tam je vse delalo tipi topi. Na poti iz mb do nm, mi je javilo napako check injection. Javljalo jo je samo ko sem spustil gas, če sem ga malo držal je šla stran, zadnjih par km pa jo javlja stalno. Avto gre normalno, nič ne kadi, potegne lepo in poraba smešno nizka, cel liter manj kot pri prejšni ph1. Nekaj časa se je tudi gas čudno obnašal in mi je pri menjavi prestav nabilo obrate na 3k rpm. Vendar je to nehalo po parih km.
Doma sem priklopil gor kitajski elm in je javil 2 napaki:
p0380 - powertrain: Glow plug/heater circuit "a"
p0225 - powertrain: Throttle/pedal position sensor/switch c circuit
Sem malo pogooglal in prva napaka je lahko grelna svečka? Druga pa senzor za gas? Ali pa MAF?
Še kakšna ideja? Se lahko vozim z avtom?
EDIT: v prostem teku je mogoče malo premalo obratov cca 700 in se avto malo trese, nekaj takega kot megane 2 ph2 dci.
Ne dela tudi 1 senzor za tlak, oz. dela pa ne dela, so to baterije? Se jih da menjat, ali se menja komplet?
hvala:)
Danes sem kupil avto in tam je vse delalo tipi topi. Na poti iz mb do nm, mi je javilo napako check injection. Javljalo jo je samo ko sem spustil gas, če sem ga malo držal je šla stran, zadnjih par km pa jo javlja stalno. Avto gre normalno, nič ne kadi, potegne lepo in poraba smešno nizka, cel liter manj kot pri prejšni ph1. Nekaj časa se je tudi gas čudno obnašal in mi je pri menjavi prestav nabilo obrate na 3k rpm. Vendar je to nehalo po parih km.
Doma sem priklopil gor kitajski elm in je javil 2 napaki:
p0380 - powertrain: Glow plug/heater circuit "a"
p0225 - powertrain: Throttle/pedal position sensor/switch c circuit
Sem malo pogooglal in prva napaka je lahko grelna svečka? Druga pa senzor za gas? Ali pa MAF?
Še kakšna ideja? Se lahko vozim z avtom?
EDIT: v prostem teku je mogoče malo premalo obratov cca 700 in se avto malo trese, nekaj takega kot megane 2 ph2 dci.
Ne dela tudi 1 senzor za tlak, oz. dela pa ne dela, so to baterije? Se jih da menjat, ali se menja komplet?
hvala:)

Re: Laguna 2 ph2 Check injection
Je možno, da je to napako povzročal kak slab stik na stopalki za gas? Danes sem malo podrmal stopalko in je takoj nehal dvigat obrate ob menjavanju prestav in tudi napake ni več.
Sem se pa tudi nekaj igral in sem tiščal gumb za računalnik in vstavil kartico, to mi je resetiralo porabo, je tudi zbrisalo napako?
Po 30km vožnji se napaka ponovno ni pojavila.
Imam pa novo vprašanje, kaj je ta del na motorju, je kar masten?

Sem se pa tudi nekaj igral in sem tiščal gumb za računalnik in vstavil kartico, to mi je resetiralo porabo, je tudi zbrisalo napako?
Po 30km vožnji se napaka ponovno ni pojavila.
Imam pa novo vprašanje, kaj je ta del na motorju, je kar masten?

Pri nekaterih Lagunah na forumu je bila omenjana neka napaka na pedalu za gas. Tam je nek senzor, baje se ga hitro zamenja.
Da je pa tam mastno je do neke mere normalno. Vmes je neko tesnilce, ki rado gre. Sam sem tam prečistil in ponovno zatisnil vse vijake. Zadeva je boljša, se pa vseeno na servisni interval pojavi malo maščobe.
Da je pa tam mastno je do neke mere normalno. Vmes je neko tesnilce, ki rado gre. Sam sem tam prečistil in ponovno zatisnil vse vijake. Zadeva je boljša, se pa vseeno na servisni interval pojavi malo maščobe.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Gre jutri avto tak na servis, pa bo še tole pogledal, napaka se v enem tednu ni več pojavila, očitno je bil res sam kak slab kontakt.

Napaka se zdaj pojavlja enkrat dnevno, ampak vedno pomaga, če malo pedal podrkam. Včeraj je prosti tek delal na 1200 obratov in po haynesu to pomenu napako na senzorju gasa?
Kako se reče tistemu delu, kjer moram menjat tesnilo, da ne bom tam kot kak idiot stal
p.s.
Vem, da sem ti že parkat to rekel, ampak ko se kdaj kje srečamo, te peljem na pivo... vedno dobri nasveti od tebe
Kako se reče tistemu delu, kjer moram menjat tesnilo, da ne bom tam kot kak idiot stal
p.s.
Vem, da sem ti že parkat to rekel, ampak ko se kdaj kje srečamo, te peljem na pivo... vedno dobri nasveti od tebe

Čisto možno, da je to-to, kar Haynes reče. Po mojih izkušnjah je Haynes super uporabna zadeva! Glede na poste na forumu, pa je tudi senzor gasa pogosta okvara.
Če se ne motim, je tisti del "plastika za povezavo EGR kolektorja s povratim vodom izpušnih plinov"
Neka moja skovanka
Sam sicer tam nimam tesnila - ne vem ali je kdaj bilo, ali ga kak model sploh nima... Meni pomaga, če zatisnem vijake in objemko. Sem imel tako na začetku, kot na zgornji sliki. Potem pa sem vse prečistil in zategnil in od intervala do intervala samo minimalno spusti.
Glede piva pa ni problema - najprej moramo en vseslovenski Laguna meet usekat, ker nas je pa res že enih 20 na forumu
Če se ne motim, je tisti del "plastika za povezavo EGR kolektorja s povratim vodom izpušnih plinov"
Glede piva pa ni problema - najprej moramo en vseslovenski Laguna meet usekat, ker nas je pa res že enih 20 na forumu
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Bom potem tud jaz samo spucal in zategnil, pa mende bo za nekaj časa.

slovenc, kaj ti te napake odpravljaš s svojim denarjem? jaz ga odpeljem tam kjer sem ga vzel in ima da mi to popravi, to so kot skrite napake
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Stikala se nisem rihtal. Zaenkrat sem dal 85e za menjavo olja in vseh filtrov ki so v avtu.Kak strosek pa je to okvirno? Glede na to, da je avto iz mb me pride sama pot 2x gor pa nazaj do nm kar nekaj e. Nosilec dvomim, da gre pod skrito napako, gumice pri zadnji premi tudi verjetno ne.

Morda kdo ve, kako se uradno reče tem gumicam na zadnji premi, da jih naročim?