Menjava motorja clio

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Re: Menjava motorja clio

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

http://www.mojvideo.com/uporabnik/cikwi ... 117/407117" onclick="window.open(this.href);return false;

takole tista prva slika,cevka gre iz tam ki mas oznaceno do nekega relejcka na desnem blatniku za racunalnikom(tako mam usaj na 19tki 1.8i motor)

http://www.mojvideo.com/uporabnik/cikwi ... 118/407118" onclick="window.open(this.href);return false;

ta druga cev je prav priklopljena...
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

Mislim, da boš imel težave z prostorom, ker so nosilci servo pumpe od R19 in pridejo pri Cliotu preveč naprej, torej problem bo pri mostu oz. hladilniku.
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

mislim da nebo problema razn če bo problem most. hladilnik sem pa poskusno že zmonteral na cevi in pride zravn pumpe če nebo druge bomo pa predelal nosilce hladilnika da bo šlo skupej oz v avto

bol me skrbi kam bo šel zračni filtr ker je res ogromn

če nebo šlo notr bomo pa mal flexal pa bo :P jo bomo že notr spravl če ne z lepa pa z grda, not more it..
klele je slikca http://www.cardomain.com/ride/717804/19 ... 7178040030" onclick="window.open(this.href);return false; sicer ni ista mašina ampak mislm da je placa lih neki tazga.. tko da bi mogl it notr

hvala za slike mislm da mi lih tale zadevca manka in baje pride enkrat v kratkm po pošti..

tista druga cev katera gre iz gumjaste na kolektor (umes je še neka zadevca) je pa za štantgas baje.. aja a mogoče ve kdo ke dobit to cev original ker vrtna cev mi nekak ni preveč ušeč če nav druge bo tud uredu.

danes sem tud zamenjov vodno pumpo jutri privijem še jermenico (danes jo pobarval ker je bila cela rjava pa se je barva predolgo sušila in potem ni bilo cajta)
Uporabniški avatar
Storz

še en problem...

zdle sm mau gledov štrom in sicer konektor k pride iz mašine do škatlce pa od škatlce do kabine in sicer mam problem en kreten je porezov dve debele ardeče žice in sicer sti ube enako debele in enako ardeče zdej pa nevem kera je kera na konektorju da vem iz te mašine sestavt skupej (to na arjavmu konektorju)

na belmu konektorju mam trenutno v avtu sam 4 žice samo na eni strani na tanovm jih je pa precej več pa tud razmetane so po celm konektorju za povrh mi pa manka še en rele tko da zdej nimam blage kako pa kaj :s

najbrš se bo treba zapelat do avtoelektričarja da on to uštima.. ampak uprašanje če je varn sploh sestavt skupej da bo lavfal pa da grem s tanovo mašino do nega pa da poštimava..

ediet
a mogoče kdo ve kok antifriza je treba nalit u sistem ? da vem nabavt pa če kdo ve kok l olja gre v to mašino ( F3P )

aja pa še kakšna je razlika med expanziskimi od 1.4 pa 1.8 ker sm ugotovu da sti drgačni in nevem kako bom to prklopu na pečko :s se da kako cevi štukat ? najbol najbrš da bi naredu iz aluminija ali česa podobnga tankostenske cevke pa jih zarinu v cev pa z objemko zapev ? to drži ?
Uporabniški avatar
Storz

še eno uprašanje

in sicer kakšne fedre+amortizerje priporočate da dam na avto avto hočem mau znižat ter stršat zanima me tudi kako je s homologacijo le teh ?
Uporabniški avatar
R19-racing

v motor se mi zdi da gre okoli 4.5 l olja expanziske so iste,antifriz kake 3-4 litre odvisno od hladilnika eni so vecji eni manjsi...kot sem uspel prebrat do zdej po forumih apexov ne priporocajo,kake h&r itd,odvisno od nizanja ce je nekje do -30 mm lahko das samo fedre druge amortizerji so lahko original ce so u dobrem stanju..
Uporabniški avatar
Storz

jest sm mu u mislih kšne 3-4 cm pol je problem najbrš pri dolžini batnic samo kukr sm slišov se jih da pokrajšat ali pač ? ampak uprašanje če se splača..

kako je pa s homologacijo če znižaš za toliko ?
Uporabniški avatar
R19-racing

ce bos znizal vec kot za 30 mm bi bilo dobro skrajsat pa strsat tudi amortizerje,za homologacijo pa nimam pojma ker nisem mojga nikoli homologiral sem pa mel odspredaj - 50 zadaj pa -65mm samo pa je bilo po nasih cestah skoraj nevozno :) a hladilnik bos pustil od 1.4?pa bremze?
Uporabniški avatar
Storz

hladilnika sta različna 1.4 ima na desni stranin priklučka za cevi (če gledaš od spredej) od 1.8 pa na levi tako da bom uporabil od 1.8 upam da je cev in nikjer ne pušča..

bremze bojo zaenkrat ista velikost ker sem jih kakšne 2 mesca nazaj ravno komplet zamenjal (diski + ploščice) tako da bojo trpel.. prodt se najbrš nesplača pa dajat večje gor ?

drugače pa mi je enkrat auspuh viseu stran in je bil na najnižji točki 8 cm niži in sem skoraj povsod drsal tako da nekje 4 bo čisto dovol za enkrat stršat je pa treba sigruno ker je skor k katrca :P
Uporabniški avatar
R19-racing

dobro da bos menjal hladilnik ker bi se znal drugace gret u teh poletnih dnevih,za bremze odvisno od koga za koliko e kaj dobis in kaj pase gor,....prodat se ti jih splaca ce ti jih kdo kupi,js prodajam diske za 1.4 vozene 1000km za 10 eur pa jih noben noce zavorne klesce od 19 16v za 40 eur z rabljenimi diski brez ploscic za 40 eur pa tudi noben noce :)
Uporabniški avatar
Storz

ja sej zto ane ker gor sm vrgu 60€ dobu bi pa 5 in se nekak nesplača tko da zaenkrat bojo te pol bomo pa vidl če bo potreba bomo menal že prej najprej je treba sploh mašinko not utaknt.. drgač pa hladilnik se mi nezdi čist nč večji kukr je od 14 mogoče ma večji pretok ? oz debelejše cevi ?

evo dons sm garažo na pov pospravu v prihodnih dneh postavm konstrukcijo za dvigau in pol akcija.. mašinka vn mašinka not.. po pa brum brum :P
Uporabniški avatar
R19-racing

na moji 19 tki je bil hladilnik od 1.4 recimo 30-40 cm dolg od 1.8i je bil 20-25 cm dalsi in isto ozek kot 1.4 od 1.8 16v pa je dolg recimo 30-40 cm je pa debelejsi za ena 2-3 cm...
Uporabniški avatar
Storz

aja pol pa nism dobr gledov.. morm enkat res pogledat da vidm dotčn kako pa kaj..

še en uprašanje a lahko v hladiln sistem naliješ samo vodo brez antifriza pa čez neki cajta pol antifriz ? sam zmrznt nesme ? al je kšna druga fora antifriza kukr sam to da voda nezmrzne in nerazgon cevi ?
Uporabniški avatar
R19-racing

sej bos videl ko gres prvic na probo bodi malo pozoren na temperaturo,za nekaj casa lahko komot mas samo vodo notrirecimo kak dan dva da vidis ce kje pusca pol pa lahko nalijes antifriz zdj nekaj casa ti sigurno nebo zmrznila voda XD antifriz pa zvisa tudi malo vrelisce vode ...
Uporabniški avatar
Storz

aha ok torej za probat če ke lula pa da se cevi mau prepucajo k uprašanje kašne so od znotri.. mate kšn način kako se spuca cevi ?

ediet

a mogoče kdo ve ke je kšna štacuna kjer prodajajo fedre + amortizerje
Zadnjič spremenil Storz, dne 17 Jun 2012, 22:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori