Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
TuningBoy

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

kdaj bo kkšn meet?....govorimo že en cajt :)
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Do naslednje nedelje sem še polno zaseden, potem je projekta na šihtu konec in upam, da se urnik malo umiri. Potem pa lahko usekamo eno panaramsko :mrgreen:
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

ql :)
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

varibilna je vrjetno okrog 200€, saj za RSa je tolk :) pumpa bi pa tud znala bit čez 100€ ?
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
drhouse

Poštene cene :?

Še ostal material, pa bom spet na 1k€ :roll:
Uporabniški avatar
barossa45

Odgovor Napisal/-a barossa45 »

Ni se mi dal prebrat vse od začetka tako, da me zanima kje se dobi tak alarm kot ga imaš ti ?
Drugače pa lepa Laguna imamo doma enako, samo da je limuzina. Navigacija dobro opravlja svoje delo, jo lahko primerjaš z aftermarket Garminom ? :)
Uporabniški avatar
drhouse

Alarm sem kupil preko oglasa, jih je pa še vedno kar nekaj na ebay-u. Bil je sicer "druge roke", vendar nikoli uporabljen. Zaenkrat ne vem, če dela dobro in up am, da bo kar nekaj časa tudi tako ostalo - če me razumeš :lol:

Z navigacijo pa je tako: na splošno je ok, se pa ne more primerjati s sodobnimi izdelki - tudi tistimi na kakih Android zadevah. Rabi kar nekaj časa, da preračuna pot, tudi vpisovanje naslova ni najbolj hitro in vmes tudi nekaj melje - je pa relativno pametno in določene vnose oz. črke izpolni samo.
Če izbereš najkrajšo pot, uporablja tudi kolovoze in ceste čez dvorišča, kar ni vedno najbolj praktično (uletiš nekomu na dvorišče na piknik, uletiš na kakšno cestno z 20cm skalam...) :)
Je pa polno različnih nastavitev, se da kar precej personalizirat zadevo, traja pa nekaj časa, ker so meniji rahlo razmetani in zelo polni. Največji problem, mimo katerega pa preprosto ne morem pa so hišne številke. Črk zraven številk ne pozna, se pravi kakšna 61/a odpade, prav tako pa velikokrat ne pripelje niti blizu prave hiše. Ona veselo "You have arrived. The destination is on the left", hiša pa 300m zračne razdalje stran in z dostopom iz čisto ene tretje ceste.
Je pa grafika za svoja leta še vedno precej dobra, z dovolj podatki, raznimi slikami v sliki... Sploh v tujini ti čez cel zaslon pokaže razvrstlne pasove ipd. Pogrešam samo prikaz imen MP3, ko je navigacija prižgana - pokaže samo št. pesmi in trajanje. Aja, pa z "novim" software-om opazarja na stacionarne radarje ;) Lahko tudi sam dodajaš noter... Je ful obsežna zadeva in mi je v dveh letih še ni uspelo do konca naštudirat.

Slika

Slika

Slika

Imaš Lagunco predstavljeno na forumu?
Uporabniški avatar
drhouse

Dobil šrauf v sprednjo levo gumo :mad:

Tako, da iščem 1x Pirelli P Zero Rosso 225/40/18 s cca 5-6mm profila ali 2x renomirano znamko v isti dimenziji.... :roll:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pazi le na to, če morata biti na eni osi isti pnevmatiki - vsaj pri zimskih je tako.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Dobil šrauf v sprednjo levo gumo :mad:
A zaflikati (z injekcijo) se ne da?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, tudi pri letnih morajo biti enake na isti osi - pazim ;)

Glede inekcije ne vem. NIsem še preveril pri vulkanizerju, ker se je to zgodilo včeraj ob 8h zvečer, danes pa še nisem imel časa. Z Majo sva malo skeptična, skrbi me to, da sva prevozila po prazni kakih 200m in ne vem, kaj je z njo naredilo. Drugi razlog pa je v tem, da dnevno narediva 150km in mora biti guma res zanesljiva.

Se bova ustavila pri vulkanizerju in pokazala; je pa Maja tudi že našla kar nekaj zanimivih gum na netu. Sporočim ;)
Uporabniški avatar
drhouse

Gume se ni dalo zaflikati, je bila preveč uničena :roll: Je imel dva komada Good Year Eagle F1 2 leti stara in s 6mm profila pa sva jih uzela. Za pozimi so itak nove zimske, to poletje bodo pa že te zdržale, potem pa nove.

Še nekaj slikic:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slike "novih" smrekc še ni :D Je pa volan izrazito trši, bočnice pa zelo mehke v primerjavi s Pirelli-ji, se prav čuti, ko padeš v ovinek, da avto malo "zloži". So pa udobne :shock:
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Kolikor vem disel nma variabilne jermenice. Priročnik: 1.motor in njeogva oprema, poglavje 17.

Za bencin pride jermenica 249,90€
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a vran22 »

kje si se pa to vozuu da si tak šrauf pobrau :)
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
drhouse

Če nima variabilne, pa še toliko boljše :)

Glede šraufa nimam pojma. Sem delal do 19.30, Maja pa je ob 16h letela direktno iz službe (sva sodelavca :D) iz LJ v Domžale. Ko me je zvečer pobrala, je rekla, da neki čudno volan trese. Sem rekel ok, bova šla pogledat na pumpo, če so gume kaj za dofilat. Pa se peljeva proti Trojanam pa pravi, da avto nikamor ne gre. Pol po zadnjem tunelu pa sam uni tipičen zvok in smrad, volan vleklo po svoje.. Maja sam rekla: Niko, guma je šla. Očitno je celo pot iz LJ in mogoče še iz Domžal počasi spuščala. Glede na to, da sva takrat vozila okrog 130, sva še dobro prišla skozi! :shock:
Odgovori