Menjava motorja clio

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Menjava motorja clio

Odgovor Napisal/-a Storz »

pozdravljeni..

kot piše v naslovu sem se spravil zamenjati motor trenutno imam motor 1.4 in ga bom zamenjal z 1.8 iz clia rsi

in sicer med samo menjaovo oz ptipravo motorja da ga zamenjam sem naletel in še bom naletel na kakšne težave tako, da bi lepo prosil če mi lahko pomagate. zadevo menjam prvič tako da bo vsaka pomoč prišla prav. prosim ne rečite mi naj peljem k mehaniku da skupaj zamenjava ker sem tudi to vrjanto že probaval ampak mehanik ni za stvar tako da sem se odločil stvar zamenjati sam in se pri tem veliko naučiti.

motor katerega sem kupil ni imel pumpe za servo volan in alternatorja nima tudi menjalnika ampak bom uporabil kar tega od 1.4.

včeraj sem na odpadu kupil pumpo in alternator pumpo sem uspešno zmonteral alternatorja pa ne saj nimam nosilca za alternator včeraj sem tudi tega na odpadu spraševal če ima kakšen nosilec ampak mi je dal le vijak s katerim pride pritrjen in to je tudi use. sedaj pa nevem kej naj najdem nosilec za alternator razmišlal sem da bi ga kar naredil in toje to

drug problem je pa tukaj

Slika

čemu služi in kam pride speljana ta cevka če zavrtim motor piha skozi to cevko in se voha bencin je pa na sesalnem kolektorju

in še eno uprašanje v zvezi z bencinom sam imam v cliotu trenutno 3 cevke speljane na mašino sedaj mi pa ni jasno kam speljem te 3 ok za dve sem našel prostor za tretjo mi pa ni jasno kaam jo naj speljem..

dve se viditi na sliki kam speljem pa tretjo mi pa ni jasno..

mislim da je to zaenkrat use. najlepša hvala za odgovore
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Menjava motorja clio

Odgovor Napisal/-a schik »

To so vakuum zadeve. Če si vse razpeljal (motorček prostega teka, kak senzor,...), pol jo lahko blindiraš. Tu na sliki mi zgleda da ena cevka ni priklopljena...
Uporabniški avatar
Storz

sej lih to mi ni jasno ker ko vrtim motor skozi njo na rahlo piha (motor vrtim na roke) nevem kaj manka tukej gor ker na ta drugi cevki ki je zelo blizu te je nek senzor gor prkloplen..

hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Poglej okoli lopute če ti kje fali kakšna cevka. Motor normalno dela če zablindiraš tole?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Storz

nevem problem je ker motorja že nism zalavfov ker nimam menjalnika tako da bom razkopov svojga pa to v avtu sestavu bomo vidl če zalavfa čene sm ga pa na j... upejmo da bo zadeva lavfala :P

aja če mogoče kdo ve ali je nosilec alternatorja isti pri 8v motorju kot pri 16 v ? ker pomoje bloka sta ista ali pač ? ker trenutno je problem ker nimam nosilca alternatorja in nemorm zadeve skup sestavt ko bo to sestavlem bom laho dau mikro jermen da povežem use skupej pa nardim kšn km da vidm če use skupej dela tko kt more :P
Uporabniški avatar
Storz

evo dons oz od zadnega javlanje se je mau šravfal pa rihtal .. ratal je pa tole

Slika napelov sm ga po občutku tko da nevem a je prov al sm kej zaj..

uglavnam gor je servo volan pa alternator najteži je blo dobit nosivc za alternator ampak sm ga dobu (mislm da sm klicov 5 avtoodpadov ker kupt se ga neda) .. in dons zmonterov... tko da tole je sestavlen..

Slika
tkole je narjen šponar na alternator za jermen

Slika

klele mam en problem kako nej dobim dol jermenico da pridem do zobadga jermena oz da ga zamenam ker nebi rt počev tega ko bo enkrat v avtu

Slika
na odpadu kjer sm dobu tud use skupej majo tud tele feltne zdej pa nevem a nej uzamem al ne rabm neki za na rejslend za slicke al pa kej dost širozga gor (195+) mot me pa ker so feltne 14" so pa železne pa baje so iz enga 16V cliota so original..

zdej nevem kaj se bl splača 15 195 mm širine al 14 195 širine ? kaj je laži dobit cena itd ? seveda fajn bi blo če so činmn presečne

hvala za nasvet
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Če ne boš ti vzel teh platišč, mi sporoči ceno in lokacijo na ZS :wink:

Drugače pa mislim, da je največ ponudbe v dimenziji 195/50/15, ki je tudi dokaj ugodna.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Storz

čak da se odločm :P

aja ma kdo idejo kako odšravfat šravf kater drži jermenico na glavni osi oz kako zabremzat motor da se nevrti ? pa s čem odtegnt?
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

ta platišča so drgač od clia rsi original ali rezerva ali pa komplet jeklenih...poleg jeklenih je mel rsi alu 5 krake 14ke :wink:

sej ma jermica u sredin vijak..pištola pa gasa dol odšraufat :D
Uporabniški avatar
Drmo

Brez pnevmatske pištole boš bolj težko to odtegnil. Lahko ti pa en pomaga in ti na drugi strani zakajla vztrajnik, ti pa na roke odtegneš jermenico. ;)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Storz

pol njbolš da bi najdu enga k bi biv tok dobr pa bi mi posodu pištolo za odtegnt neki sm slišu da so vijaki lepleni to drži al ne pa s čem ga zalepš pol nazaj ? ko bom zategvov..

ediet.

še en problem oz tele cevi mal preveč jih je..

Slika
tale cev kaj je to in kam gre se pa tudi na sliki vidi kam je speljan drug konec (na sesalnem kolektorju)

Slika
tale prkluček za cev mi ni jasn..

Slika
tale cev je bla zravn je mogoče da je prklučena tako (na tist prkluček na prejšni sliki) ampak mi ni čisto jasno čemu potem služi ?

no upam da mo bo gdo znov pomagat

hvala
Uporabniški avatar
Storz

evo za taprvo cev sm poštuderu za tadrugo pa še zmer nevem a je uredu al ne :P
Uporabniški avatar
Storz

ali kdo ve kakšn vijak je na glavni gredi s katero je mikro jermenica pršravfana ? levi al desni navoj ?

hvala z odgovor..
Uporabniški avatar
Drmo

Reno ne uporablja kontra (levega) navoja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Storz

evo sm zrihtov sm šov kr lepo do mehanika pa mašinko na prkolco pa je odn odtegnu pa sva skupej zamenala da je tko kukr se zagre.. zdej pa čakam sam še vodno pumpo da jo zamenam pol pa v avto utaknt..
Odgovori