Smo probali, pa ne pridem zraven, je zlezla preveč globoko - Laguna ima med parabolo in steklom cca 1cm špranje, spodaj pa je luft za regulacijo višine snopa. In tja spodaj je šla ledika. Ne pridem do nje, pa konc
Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Jermenico bom menjal v vsakem primeru, ker je pri 120k nisem in imam namen, da avto naredi vsaj 300k s to mašino 
Smo probali, pa ne pridem zraven, je zlezla preveč globoko - Laguna ima med parabolo in steklom cca 1cm špranje, spodaj pa je luft za regulacijo višine snopa. In tja spodaj je šla ledika. Ne pridem do nje, pa konc
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Cel dan delal in potem zvečer skoraj umrem, ker sem mislil, da je Maja dala Lagunco na A.net 

Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
evo tuki imaš primer lagune (s tako barvo kot jo imaš ti) s pobarvanimi letvicami
men izgleda lepo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6032821&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

lp
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6032821&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Nisem ziher, da mi je 100% všeč - bi moral videti v živo.
Spredaj nekako še gre, od strani pa mi je malo pusta
Spredaj nekako še gre, od strani pa mi je malo pusta
Servis se bliža. Katere filtre naj vzamem: Mann ali Fram? Za oboje vem, da so kvalitetni, presenetila me je samo cenovna razlika - skoraj 50% dražji je Mann, z njim imam dobre izkušnje, razen s filtrom kabine, ki je bil zabit po 10k km.
Včeraj se je kar nekaj dogajalo 
Update-al sem navigacijo in spekel novo karto (v31.1), zamenjal vse filtre, olje in prečistil umazanca od EGR ventila. Navigacija zdaj veselo vsakih 200m piska za stacionarne radarje.
Hkrati sem popravil še plastično zaščito pod motorjem, ki jo je klima dečko veselo odlomil in zjebal šraufe. Dobro, rešil sem zadevo in vse je ok.
Hkrati se mi pojavlja še en problem - pri vožnji čez luknje se pojavlja kovinski ropot/rožljanje spredaj, predvsem pri levem sprednjem kolesu. Če vrtim volan pri ugasnjenem avtu, čutim luft. Kot sem gledal, so gumice stabilizatorja ok. Skrbi me volanska letev, zunanja končnika sta sicer bila menjana jeseni. Mnenja?
Še dve slikici:
Update navigacije:

EGR pred čiščenjem:

Update-al sem navigacijo in spekel novo karto (v31.1), zamenjal vse filtre, olje in prečistil umazanca od EGR ventila. Navigacija zdaj veselo vsakih 200m piska za stacionarne radarje.
Hkrati sem popravil še plastično zaščito pod motorjem, ki jo je klima dečko veselo odlomil in zjebal šraufe. Dobro, rešil sem zadevo in vse je ok.
Hkrati se mi pojavlja še en problem - pri vožnji čez luknje se pojavlja kovinski ropot/rožljanje spredaj, predvsem pri levem sprednjem kolesu. Če vrtim volan pri ugasnjenem avtu, čutim luft. Kot sem gledal, so gumice stabilizatorja ok. Skrbi me volanska letev, zunanja končnika sta sicer bila menjana jeseni. Mnenja?
Še dve slikici:
Update navigacije:

EGR pred čiščenjem:

- domzikales
- Kraj: Velenje
Si vzel potem Mann filtre ali Framove? Ker ti Mann-ovi bi naj bili identični originalu če ne celo isti. Framove je pa velik kir graju.
Kar te ne uniči, te okrepi!
Vse Mann, razen za kabino Fram, ker mi je zadnjega Mann-ovega kompletno zabilo že po 10k km. Razumem, da to pomeni, da filter dobro dela, ampak vseeno imam raje mal več praha v kabini, kot pa zakurjen motorček ventilacije 
- domzikales
Zaradi tistega filtra kabine se ne sekiraj. Bolj me je zanimalo glede oljnega filtradrhouse napisal/-a:Vse Mann, razen za kabino Fram, ker mi je zadnjega Mann-ovega kompletno zabilo že po 10k km. Razumem, da to pomeni, da filter dobro dela, ampak vseeno imam raje mal več praha v kabini, kot pa zakurjen motorček ventilacije
Oljni je Mann-ov 
Mi je pa vedno zanimivo vzet filtre po 15k km iz avta... Matr, kaj svinjarije
- domzikales
Katero olje pa vlivaš v avto?drhouse napisal/-a:Oljni je Mann-ov
Elf Evolution SXR 5W-40.
Kje si vzel filtre, kakšne so cene?
Renault Laguna 1.9dCi 120KM, faza 2, julij 2005:
- Olje Elf Evolution 5w-40 5L, cena z DDV 37,80 EUR
- Filter olja, Mann W 79, cena z DDV 8,00 EUR ali Fram PH9739, cena z DDV 6,00 EUR;
- Filter goriva, Mann P 733/1 x, cena z DDV 9,40 EUR ali Fram C9990, cena z DV 8,80 ERU;
- Filter zraka, Mann C 24 123/1, cena z DDV 17,00 EUR ali Fram CA10354 cena z DDV 12,20 EUR;
- Filter zraka kabine, Man CU 2149, cena z DDV 19,40 EUR ali Fram CF9364 cena z DDV 11,20 EUR;
- Podložka čepa karterja, cena z DDV 0,50 EUR.
Vzeto pri Herkulesu, na vse pa še članski popust - mislim, da 9%.
- Olje Elf Evolution 5w-40 5L, cena z DDV 37,80 EUR
- Filter olja, Mann W 79, cena z DDV 8,00 EUR ali Fram PH9739, cena z DDV 6,00 EUR;
- Filter goriva, Mann P 733/1 x, cena z DDV 9,40 EUR ali Fram C9990, cena z DV 8,80 ERU;
- Filter zraka, Mann C 24 123/1, cena z DDV 17,00 EUR ali Fram CA10354 cena z DDV 12,20 EUR;
- Filter zraka kabine, Man CU 2149, cena z DDV 19,40 EUR ali Fram CF9364 cena z DDV 11,20 EUR;
- Podložka čepa karterja, cena z DDV 0,50 EUR.
Vzeto pri Herkulesu, na vse pa še članski popust - mislim, da 9%.
Wynns za EGR dela čudeže. Čeprav sem 2 tedna nazaj sčistil EGR, seveda do vseh vodov z roko nisem dosegel. In kot za nalašč, je Wynns prišel 1 uro po tem, ko sem šel iz Sežane 
Sem danes izkoristil priložnost in prečistil in avto je spet 2x bolj poskočen
Se mogoče turbina zdaj na trenutke oglasi z drugačnim pihajočim glasom. Glede na to, da ni simptoma drugega nobenega, se ne bom sekiral. Obstaja možnost, da je pri kakšni cevi kje luknjica - ker so že vsi to neki menjevali, jst pa še kr ne
Zdaj pa resno vprašanje: že od samega začetka (se pravi cca 115k km) se v leru v minimumu pri voznikovem prednjem kolesu sliši rožljanje. To izgine, če stisnem sklopko. Ko sklopko spustim, se spet pojavi. Če dam v prestavo, iz nje in potem spustim sklopko, se pred rožlanjem zasliši še en kovinski "klik". Zadeva je identična že vse kilometre, mogoče je v zadnjem času postala malo glasnejša. Mnenja?
Še, če kdo ve: koliko okvirno je cena oljne pumpe in variabilne jermenice?
Hvala
Sem danes izkoristil priložnost in prečistil in avto je spet 2x bolj poskočen
Se mogoče turbina zdaj na trenutke oglasi z drugačnim pihajočim glasom. Glede na to, da ni simptoma drugega nobenega, se ne bom sekiral. Obstaja možnost, da je pri kakšni cevi kje luknjica - ker so že vsi to neki menjevali, jst pa še kr ne
Zdaj pa resno vprašanje: že od samega začetka (se pravi cca 115k km) se v leru v minimumu pri voznikovem prednjem kolesu sliši rožljanje. To izgine, če stisnem sklopko. Ko sklopko spustim, se spet pojavi. Če dam v prestavo, iz nje in potem spustim sklopko, se pred rožlanjem zasliši še en kovinski "klik". Zadeva je identična že vse kilometre, mogoče je v zadnjem času postala malo glasnejša. Mnenja?
Še, če kdo ve: koliko okvirno je cena oljne pumpe in variabilne jermenice?
Hvala