Clio 99L in Vžig z rezervnim ključem, POMOČ

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
/////ALPINE

Clio 99L in Vžig z rezervnim ključem, POMOČ

Odgovor Napisal/-a /////ALPINE »

Lp: danes se mi je zgodilo nekaj čudnega, in sicer ključ z dalincom mi ni hotu odklent avtomobila, zamenjau baterije tud nč, niti lučkica ne zasveti. Odklenem avto rocno z kljucem in mi avto ne zalaufa, vergla ampak ne vžge, potem probam z rezervnim, užge samo 1x in več noče. Zanima me kaj je narobe zakaj ne morem avta vžgati niti s pravim kljucem niti z rezervnim?
In zanima me še kako se vnese tista koda ? prosim za pomoč.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 99L in Vžig z rezervnim kljuèem, POMOÈ

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Če imaš blokado motorja (oba ključa z IR daljinskim zaklepanjem), potem avto ne vžge, če ga ne odkleneš na daljinca.
Možno, da te kaj heca ravno blokada. :?
Lahko poskusiš za 15min sneti kleme iz akumulatorja, ni pa nujno, da bo pomagalo.
Slika
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Kaj za en avto, kter letnik? Če je vžgal z drugim ključem 1 x potem probaj v drugem ključu menjat baterijo. Drugače dajat kleme iz akuja je bl zadnja možnost ki pa skoraj nikoli ne prinese rezultata :D včasi pa komu rata. Ka lučka za blokado (na sredini števca) utripa ali ne gori ali kaj drugega dela :D
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
/////ALPINE

ne en ključ je na dalinca, rezervni pa je navadn. Probu sm neki odpret vrata usa pa zaklent pa pol odklent spet pol spet užge sam v 20. poskusu. Sam uglavnem noče užgt pomoje zrd tega k nism odkleno na dalinca, sam kako zdj unesm uno kodo da lah pržigam normalno?
Uporabniški avatar
/////ALPINE

Sej piše gor Clio letnik 99. baterije nove v daljincu. Zanima me zakaj noce z rezervnim pržgt?? un je po možnosti pokvarjen ker mi je večkrat padu na tla.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Ne vžge verjetno zato, ker si zaklenil z na ir, rezerva je pa obična. Ta Clio ima IR ključ? Preveri ga s kamero na telefonu, če blinka.

Če ne blinka, ga pa odpri, pri meni se je nekaj odlotalo...5min dela.
Slika
Uporabniški avatar
skeptik

Bokada motorja Clio II, l.1999

Odgovor Napisal/-a skeptik »

Bom kar uporabil to temo.

Namreč, a je komu že uspelo odpraviti težavo z blokado vžiga motorja pri Cliotu (in tudi pri drugih modelih), brez da bi moral naročiti novi ključ ?

Novi ključ in programiranje prideta okrog 125 EUR, kar pa je za 12 let star avto občutno preveč...
Uporabniški avatar
skeptik

Re: Clio 99L in Vžig z rezervnim ključem, POMOČ

OK, spet ta blokada pri Cliotu, letnik 1999. Kot sem že napisal pred pol leta, me ta zafrkava. Potem sem našel način, da sem blokado zaobšel: medtem, ko prižigaš kontakt pri avtu, moraš držati tipko za zaklepanje/odklepanje avtomobila in avto se deblokira. To je lep čas delalo, potem pa je kar naenkrat nehalo delovati daljinsko odklepanje/zaklepanje in nekje po 10 dneh mi tudi avto ni več vžgal na ta način. K sreči sem imel zraven drugi ključ, ki je spet lep čas odlično deloval na ta 'inovativen' način. No, v zadnjem času sem avto vse težje vžigal, od danes naprej pa mi daljinsko odklepanje/zaklepanje tudi s tem drugim ključem več ne dela. Najbrž ga po nekaj dneh tudi vžgati več ne bom mogel... Baterija je v obeh ključih OK. Vem, da se da avto razkodirati, za kar hočejo imeti okrog 100€ - nekako toliko kot za novi ključ. A ima kdo kako pametno varianto za rešitev tega problema? Avto je star 13 let in še zelo malo vreden...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

skeptik napisal/-a:OK, spet ta blokada pri Cliotu, letnik 1999. Kot sem že napisal pred pol leta, me ta zafrkava. Potem sem našel način, da sem blokado zaobšel: medtem, ko prižigaš kontakt pri avtu, moraš držati tipko za zaklepanje/odklepanje avtomobila in avto se deblokira. To je lep čas delalo, potem pa je kar naenkrat nehalo delovati daljinsko odklepanje/zaklepanje in nekje po 10 dneh mi tudi avto ni več vžgal na ta način. K sreči sem imel zraven drugi ključ, ki je spet lep čas odlično deloval na ta 'inovativen' način. No, v zadnjem času sem avto vse težje vžigal, od danes naprej pa mi daljinsko odklepanje/zaklepanje tudi s tem drugim ključem več ne dela. Najbrž ga po nekaj dneh tudi vžgati več ne bom mogel... Baterija je v obeh ključih OK. Vem, da se da avto razkodirati, za kar hočejo imeti okrog 100€ - nekako toliko kot za novi ključ. A ima kdo kako pametno varianto za rešitev tega problema? Avto je star 13 let in še zelo malo vreden...
Tale tvoj način je placebo... :)
Clio II in Kangoo I nimata imobilizatorja vezanega na centralni zaklep pač pa na sprejemnik (obvolanska ključavnica) in oddajnik-transponder v ključu. Zato lahko avto odkleneš na roke kolikor hočeš, dokler imaš ključ s transponderjem in delujoč komplet.
Tastov Clio II (99) je imel isto. Ker je imel še dodaten alarm (vezan na DCZ) je imel v kompletu navaden ključ (samo transponder) in daljinec od alarma.
Torej je pri tebi crknil sprejemnik. Ko daš ključ v ključavnico in daš kontakt; a rdeča lučka za imobilzator ugasne ali gori? A ti je ob uspelem vžigu lučka hitro utripala?
Če je to, moraš bodisi zamenjati ali deblokirati ta sklop. Ki pa nima nobene veze z IR DCZ!!!
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
skeptik

Hm, to, da je sprejemnik crknil, sem mislil pri prvem ključu, a je potem drugi ključ to demantiral, ker mi je praktično pol leta delalo v redu (na moj način vžiganja). Seveda, če lučka utripa, je blokada delovala in avto ni vžgal. Je pa s tem načinom, ko sem pritisnil tipko za odklepanje/zaklepanje med dajanjem kontakta, lučka nehala utripati in je zagorela. Takrat pa je avto vžgal brez problema. Glede na to, da se zadeva zdaj, pri drugem ključu obnaša identično kot se je pri prvem ključu, se mi zdi kaj malo verjetno, da bi šlo za naključje, ampak prej za kako Reanultovo 'inovacijo' v programu, s katero mi želijo povedati, da bi bilo pametno kupiti novi ključ...
Uporabniški avatar
skeptik

OK, sem obupal nad to k...... blokado in naročil ključ pri lokalnem Renault serviserju. Ključ sem dobil po 1 tednu in zadeva sedaj deluje tako kot mora: ni več težav z blokado motorja in tudi daljinsko odklepanje/zaklepanje deluje brez problema. Je pa bilo vse skupaj nesramno drago (vsaj za 13 starega Cliota): 130€ (ključ+10min programiranja). Zdaj bom v drobovino razstavil elektroniko od nedelujočega ključa, da vidim, kje je napaka. Če bom rešitev našel, jo bom seveda objavil, ker mi tole odiranje za neumnosti s strani Renaulta ni niti malo všeč.
Uporabniški avatar
robertp

skeptik napisal/-a:OK, sem obupal nad to k...... blokado in naročil ključ pri lokalnem Renault serviserju. Ključ sem dobil po 1 tednu in zadeva sedaj deluje tako kot mora: ni več težav z blokado motorja in tudi daljinsko odklepanje/zaklepanje deluje brez problema. Je pa bilo vse skupaj nesramno drago (vsaj za 13 starega Cliota): 130€ (ključ+10min programiranja). Zdaj bom v drobovino razstavil elektroniko od nedelujočega ključa, da vidim, kje je napaka. Če bom rešitev našel, jo bom seveda objavil, ker mi tole odiranje za neumnosti s strani Renaulta ni niti malo všeč.
Heh. Po moje ne boš ugotovil nič... Napisal si ...10 min programiranja... A ti sedaj tudi rezervni ključ deluje (obstoječi)?
IMHO bi se zadevo dalo rešiti samo z ponovnim programiranjem ključev/imobilizatorja...
Uporabniški avatar
skeptik

V bistvu mi rezervni ključ deluje kot prej. Po kar nekaj poskusih, ko med dajanjem kontakta držim tipko za odklepanje/zaklepanje, mi uspe, da se blokada odblokira in lahko avto vžgem. Daljinsko odklepanje/zaklepanje z rezervnim ključem ne deluje, z novim pa. Kar se tiče programiranja je bilo pa samo to, da je v sistem vnesel eno kodo, ki pa sem jo tudi jaz uspel dobiti s pomočjo enega softwara, ki sem ga dobil z interneta. To je bilo tudi vse. Morda res ne bom nič ugotovil, ker na netu še nisem našel rešitve za to blokado, pa sem pregledal tudi po mnogo tujih forumih in povsod se s Cliotom pojavljajo isti problemi glede blokade. Praktično večina je nročila novi ključ...
Uporabniški avatar
robertp

skeptik napisal/-a:V bistvu mi rezervni ključ deluje kot prej. Po kar nekaj poskusih, ko med dajanjem kontakta držim tipko za odklepanje/zaklepanje, mi uspe, da se blokada odblokira in lahko avto vžgem. Daljinsko odklepanje/zaklepanje z rezervnim ključem ne deluje, z novim pa. Kar se tiče programiranja je bilo pa samo to, da je v sistem vnesel eno kodo, ki pa sem jo tudi jaz uspel dobiti s pomočjo enega softwara, ki sem ga dobil z interneta. To je bilo tudi vse. Morda res ne bom nič ugotovil, ker na netu še nisem našel rešitve za to blokado, pa sem pregledal tudi po mnogo tujih forumih in povsod se s Cliotom pojavljajo isti problemi glede blokade. Praktično večina je nročila novi ključ...
Na misel mi hodi, da se s to tvojo proceduro z rezervnim ključm prisili v sinkanje kode ključa in imobilizatorja. Če se ti ljubi, poišči ta postopek na netu...
Uporabniški avatar
skeptik

Hm, razmišljam, kaj bi pomenilo sinkanje... Sicer pa sem jaz bil nekoliko bolj nagnjen v kako dodatno softwarsko zaščito blokade, zdaj pa razmišljam tudi o hardwarski napaki, ki je posledica pritiskanja na tipko a odklepanje/zaklepanje. Res je, da prvi pogledi v elektroniko ključa niso pokazali kake napake in tudi samo vezje ni nič kaj komplicirano. Potrebno bo pod kakim močnejšim povečevalnim steklom pogledati, če se bo kje videl kak slab stik.
Odgovori