Danes sem se končno spravil narest tole zadevo.
Že nekaj časa nazaj sem na odpadu našel posodo za obdelavo mlečnih izdelkov, katera je bila ravno pravšnja, saj je že imela 2 luknji, je praktična in dovolj velika, pa še pokrov ima na vrhu. Kar pa je najboljše, je to da je iz inox-a, tako da je praktično večna.
Kupil sem ves potreben materjal (edino enega kolena in "dvojčka" potem nisem uporabil).
Posodo sem lepo zbrusil z dvema granulacijama, ker mi je všeč videz surovega materjala, sploh fino brušenega površine.
V eno luknjo sem namestil barometer/manometer, da vidim kakšen tlak je v posodi, na drugo pa ventil in na koncu hitro spojko.
Na koncu sem še nadomestil matico na pokrovu s T "ključem", da ne rabim orodja za odpret, ob enem pa služi tudi kot ročka za prenašanje.
Zadevo sem že probal in drži nekje 4.5bar brez problema. Edini problem je v starem tesnilu na pokrovu, saj v roku 10min pade tlak iz 2bar na 1.4bar, kar pa ne predstavlja problema, pač bom vmes še 1x napolnil če bo treba, kar vzame minutko časa
Zdaj čakam samo še pokrovček posodice, kupit morem še ene 2m cevi in potem sledi test.
Še to, ves vodovodni materjal je v dimenziji 3/8", baromater/manometer je do 4bar, kar je čisto dovolj. Teža vsega skupaj je 3.6kg, višina je cca. 45cm, premer pa 20cm + nekje 10cm ventil ven štrli. Vse skupaj me je prišlo do zdaj nekje 22€, tako da mislim da bom prišel skozi za nekih 30€, kar odtehta to, da moram vsakič nekomu težit da mi "pumpa" pedal, kar je bil tudi namen izdelave tega
Poročam kako se obnese zadeva