Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
meni tudi po optiki (opravljal 4krat v enem dnevu) avto še zmeram vleče rahlo v levo Pravi pa majster, da je imel na optiki novega megana (faza 2, takrat je bilo leto 2008) in je tudi tisti vlekel v levo. Sem pa slišal, da naj bi to vsi megani rahlo vlekli v levo. Če je to res pa ne vem :d
Problem je v nagibu. Levo kolo je nagnjeno 00.21° nazven, desno kolo pa je 00.52° navznoter,če gledamo navpično, posledično avto vleče rahlo v levo. Pri meganu II se nagib ne da nastavljat.Verjetno je slab amortizer ali nosilec amortizelja na vrhu (guma) ali pa je kaj poškodovano - zvito.
No tako jast imam enak mega in v petek sem delav optiko v kopru (axle) in sem imel malo zapr kolotek odspredaj zadaj se pa ne da nastavlat ker je toga os so mi pa povedli da je zadnje levo kolo malo zamaknjeno in da to je bilo že pri večih primerih takih meganow
dgorica napisal/-a:No tako jast imam enak mega in v petek sem delav optiko v kopru (axle) in sem imel malo zapr kolotek odspredaj zadaj se pa ne da nastavlat ker je toga os so mi pa povedli da je zadnje levo kolo malo zamaknjeno in da to je bilo že pri večih primerih takih meganow
To da je zadnje levo kolo malo zamaknjeno bo držalo. Pri mojem meganu je isto, ampak to čisto minimalno. Vidi se če res dobro pogledaš na optiki, drugače se ne opazi
To da volan vleče v levo sem že večkrat prebral. In enako je na mojem meganu. Na zimskih 195 gumah se opazi, na letnih 225 je pa to že skoraj moteče. Sam sem v dvomih al naj grem na optiko al ne, ker vidim da tako pač je in ne vem če bodo kej rešil...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Clio 1993 (ph1) 1.4 RT SOLD
Renault Megane II (ph 1) dci, 1.5 2005 SOLD
Renault Clio 2.0 16V RS ph 2000 (172)
Renault clio 2.0 16v RS2 ph3 2005 (182)
Zakaj? Slabše ne more bit, kvečjemu lahko zveš kakšno neprijetno dejstvo.
Cena je IIRC med 20 in 40 EUR. Odvisno od avta in servia. Pokliči na avtooptiko in vprašaj, ceniki so določeni vnaprej ker gre za precej klasičen in standardiziran poseg.
Men je v levo furala Laguna II, optika ni pomagala čeprav naj bi bil avto "u piko" naštelan. Zdej na III pa zaenkrat še ni opazit kakšnih težav - pelje po premici.
Jaz sem se pogovarjal z mehankarjem, kateri dela na renault servisu. Sam mu vozim avto na servis pa sem omenil težavo, da avto rahlo vleče v levo. Pa je povedal, da naj bi bila težava nekje v volanu. Rekel je, če mi odveč denar hodi da lahko popravi, če me ne moti toliko pa naj se raje vozim
frendu je isto vlekel v levo na meganu II ph2, pa je blo neki druga, pri levem kolesu je neki blo poškodovan oz počen pa so mu zamenjali in nardili optiko pa je zdej super.. Bom se pozanimu kaj so njemu menjali pa javim
EDIT #1: evo pravkar sem govoru z njemu..Je rekel da so mu menjali notranji končnik:) In zdej nima več problemov.
vran22 napisal/-a:frendu je isto vlekel v levo na meganu II ph2, pa je blo neki druga, pri levem kolesu je neki blo poškodovan oz počen pa so mu zamenjali in nardili optiko pa je zdej super.. Bom se pozanimu kaj so njemu menjali pa javim
EDIT #1: evo pravkar sem govoru z njemu..Je rekel da so mu menjali notranji končnik:) In zdej nima več problemov.
Hvala tole je uporabna informacija. prosil bi te če lahko še napišeš okvirno ceno;) sm že našel ceno okoli 20 evrčkov,... mislim da je to to?
nisem pa čist prepričan,...
Sicer sem tudi jaz že slišal pripombe, da je tudi drugim vleklo megane v levo. Sicer pri meni ni kritično, ampak se opazi, pa zdi se mi tudi da pri večji hitrosti ga manj vleče, kot pri počasni vožnji.
Nekdo mi je celo rekel da to vleko v levo kompenziraš tako, da v desni gumi spustiš tlak,... in tudi na optiki mi gre vse gume pumpat, ter mi prvo desno manj nafila kot ostale,...ker pač popravljam za ostalimi sem jo ob prvi priliki nazaj napolnil
Opažam tudi da se bom moral bolj poglobiti o optiki ter vsem kar spada zraven, ker kakor vidim,..skoraj vsak mehanik, ki ima 5 minut časa te okol obrne,..če dobro ne poznaš zadeve,...
Mi reče na optiki da je spona hin,..pa ga nazaj uprašam,.."kaj pa notranji končnik",...pa mi nazaj zamomla,...ne sam spona,...
Citroen Saxo, 1.1, letnik 2002, celih 44kW, prodan 2009 v Moldavijo
Renault Megane 2, 1.9 dci, letnik 2006, Dynamik, 96kW
Renault Laguna Initiale Parise 2.0 173, 2014
Pri hiši še:
Renault scenic 1, 1.6 16V, letnik 2003, Expression, 79kW
Renault clio 3, 1.2 16V TCE, letnik 2008, 74kW