IDE ne ide nikamor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Edoedo

IDE ne ide nikamor

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

Mene zanima naslednje: Kupil sem laguno l 2002 2.0 IDE (JAJCA!! Moje menenje vse te motorje minirat!). Ob nakupu (isti dan) je avto crknil in je prodajalec popravil na svoje stroške (312€) Napaka na elektorniki, menjava računalnika ITD. Avto sem dobil nazaj 27. 4. 2012.
Avto je delal normalno sam 1 dan, nato je vsakič ko je bil neogret, močno cukal in trokiral. Sem rekel bom ga poklicu po praznikih da nebom zdej tečn. Prazniki so minili avto še vedno enako cuka, vendar le ko je hladen. Ogret povsem normalno dela. Danes (8. 5. 2012) sem na avtu zamenjal svečke ker sem mislil da je morda tu problem. Zamenjam jih, še vedno isto, malo je bolje cukanje ni tako izrazito.

Potem pa po prevoženih 50km od menjave svečk avto začne močno cukat se trest bla blaaaaa... napiše FUEL INJECTION FAULTY seveda kva pa druzga J***** ******** !!!! Avto negre nikamor kot da ima 20KM in ne 140konjv !

Ali je to prikrita napaka, ali je dolžan kupec kriti tudi to napako čeprav je minilo že prbiližno 10 dni (vendar ne delovnih) od prevzema avtomobila??

LP
Uporabniški avatar
Morphy

Re: IDE ne ide nikamor

Odgovor Napisal/-a Morphy »

ne vem a ti je to skrita napaka oz. ti je prodajalc dolžn popravt, pač stvari crkujejo... bo pa menjava bencinske pumpe ali kakih senzorjev oz. česa okrog nje verjetno rešila problem.... pač standartna napaka teh motorjev na direktni vbrizg... zato jih ne kupuje skoraj nihče
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Vozilo je potrebno priklopiti na tester in se vidi kaj je. Lahko da je kakšna stara napaka ali pa kakšna nova. Pri 10 let staremu vozilu je vse mogoče.
Predvsem je pomembno da se dogovorite s prodajalcem kako se bo kril strošek popravila in da vam to uredi neodvisni servis............................tako se izognete popravljanja za silo, ki se ga posluži marsikateri prodajalec.
Sedaj kakšna napaka je trenutno na vašem vozilu je težko ali nemogoče napovedati brez fizičnega pregleda + tester.
V koliko nameravate dokazovati prikrito napako, je potrebno na servisu ( kjer se bo vozilo pregledalo ) zahtevati izjavo - za kakšne vrste napake se gre in zaradi česa so nastale, pri nekaterih starih napakah se vidi kdaj ( dan in ura ) je bila zaznana in shranjena v spomin ECUja, kakor tudi ali je bil motor pognan v max. vrtljaje.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

Danes probali vse živo, dal nazaj stare svečke itd. Na koncu malce pomajal senzor za zrak in avto dela normalno :mad: Avta se bom znebil kakorkoli ..

Naslednje vprašanje pa je laguna letnik 2004 2.0 16V ( ni IDE!!! hvala bogu) Konkretno tale : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6033177&show=1

Kako je z letniki 2004? ali so še vedno pristone napake na elektroniki, ali je to odpravljeno?
Za ta motor 2.0 običan mislim da ni skrbi, so dobri motorji? F4R 2.0 16v??

LP
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Edoedo napisal/-a:Danes probali vse živo, dal nazaj stare svečke itd. Na koncu malce pomajal senzor za zrak in avto dela normalno :mad: Avta se bom znebil kakorkoli ..

Naslednje vprašanje pa je laguna letnik 2004 2.0 16V ( ni IDE!!! hvala bogu) Konkretno tale : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6033177&show=1

Kako je z letniki 2004? ali so še vedno pristone napake na elektroniki, ali je to odpravljeno?
Za ta motor 2.0 običan mislim da ni skrbi, so dobri motorji? F4R 2.0 16v??

LP
Eden izmed najboljših motorjev. Zelo zadovoljen z njim v Scenicu, povprečna poraba na 10000km je 8.7 l/100km. Edino me je zmotilo to, da so mi do 90000 km odletele že tri tuljave (med 55000 in 89000 km, če sem natančen).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori