Clio RS 172 Monaco Blue on pro-kit

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Re: Clio RS 172 Monaco Blue- Eibach pro-kit naročeni :D

Odgovor Napisal/-a Nos »

Jutri dopoldne gre RS v delavnico Kavšek Motorsport po Eibache Pro-kit. Sem se kar načakal. Tko da po šihtu direkt po njega :D
Ima kdo mogoče katalog Eibach-ovih anti roll barov? Me zanima kake cene so kej in če imajo za mojga. Drugač bom pa pr Kavšku prašal.

Sem še ene par meritev naredil, kolk je serijski RS od tal. Setup koles 195/50/15.

-Prvi odbijač(oz. do podaljška) 11,5cm
-Rob praga spredaj 14cm
-Rob praga zadaj 19,5cm
-Rob blatnika spredaj 60cm
-Rob blatnika zadaj 62,5cm
-Rob zadnjega odbijača 28cm
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
gaši
Kraj: Šentilj

Re: Clio RS 172 Monaco Blue- Eibach pro-kit naročeni :D

Odgovor Napisal/-a gaši »

jutri bo pestro ..najprej se lepo navozi, pol pa že pričakujemo fotomaterial in mnenje :)
Uporabniški avatar
Nos

Re: Clio RS 172 Monaco Blue- Eibach pro-kit zmontirani ;)

Odgovor Napisal/-a Nos »

Danes je res čudovit dan... sonček sije in nobenga ne zebe pa še nove fedre mam na RS-u :D
Dolga je bla za čakat ampak se je hudičevo izplačalo :twisted: fedri so profesionalno zmontirani in sem totalno zadovoljen, kr avto ni nič nižji ampak je spredi še višji :lol: jap prav ste prebrali :wink:

Če se hitro vrnem v številke... take so številke serijskega podvozja. Zraven pa sedaj, ko ima Eibach Pro-kit. Merjeno na istem mestu.

-Prvi odbijač(oz. do podaljška) 11,5cm.....Pro-kit 13cm
-Rob praga spredaj 14cm.....Pro-kit 15cm
-Rob praga zadaj 19,5cm.....Pro-kit 18cm
-Rob blatnika spredaj 60cm.....Pro-kit 61,5cm
-Rob blatnika zadaj 62,5cm.....Pro-kit 60,5cm
-Rob zadnjega odbijača 28cm.....Pro-kit 27cm

Avto ni nič bolj pretirano trd. Lepše pa pobira luknje in se absolutno manj nagiba v ovinku. Understeer se je fuul zmanjšal. Zdej kr preletim rondoje. Tudi rit se mi zdi, da je bolj na mestu kot prej. Uglavnem čudovito res z eno besedo. Zaenkrat mi ni žal, da sem jih vzel :wink:

Še ene par slik kaj vse se je menjalo. Niso samo fedri drugi :P
Roba v prtljažniku: Nove top mounte je dobil (stare je hudič vzel) in nove zaščitne gumice na amortizerjih.
Čist drug avto sedaj za pelat.

Slika

Slika

Slika

Slika

Pa še ene par fotk RS-a na hitr.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

fajn, zgleda lepo pa vazn da se pelje bols 8)
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Me veseli da si zadovoljen in da je preformans RSa zdej še boljši :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Da ne boš pozabil še optike naredit, če je še nisi.
Drugače v roku kakega tedna bo šlo še za kake pol cm dol ko se malo uleže zadeva.
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

Optiko so mi že tam naredili. Tko, da grem sam vpisat v kartonček. So cene homologacij še vedno enake, kot par let nazaj? Al so kej podražili?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

31€ če maš že velik kartonček, če je mali pa okoli 50€ ker ti velikega naredijo. Rabu boš pa potrdilo o vgradnji, TUV in list od optike.
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

Daj zmontiraj vsaj vetrnice nazaj :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Avto maš pa zdej višji zato, ker si menjal sprednje zgornje gumice in na prejšnjih si imel zgleda tolk velik lufta, da je bil avto dejansko malenkost "spuščen" ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Pomeri čez pol leta, če se prav spomnim se mi je sčasoma tudi moj zdel nižji.
Je pa točno tako kot govorim, ti fedri so bili narejeni (tudi) za navadne Cliote in na kak dci bi izgledal spuščen, RS pa niti ne toliko. Če hočeš nižji avto vzameš Sportline, trdota je če se ne motim v obeh primerih ista.
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Je tako ja.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

Pol se bo še posedu mal? Nč ne bom spuščal več :D sem tolk zadovljen handlingom. Točno tako sem hotel, da se pelje. Sem šel dans do Racelanda pa so mel glih gokarti trening. Bi moral jit včeri. Na time attack ne bom mogel, kr popoudne delam :?

No dns sem pol še kr kolesa zamenjal pr 31°c zuni :shock: zašvicu čiiiist. Pol pa prot krškem. Pa še par fotk sm naredu, k je glih na superleggerah spet :D

Nove zaščitne gumice spredaj.

Slika

Slika

fuul so debelejši Eibachi od stock fedrov.

Slika

Slika

Slika

Men ful dobro zdej zgleda, kako stoji avto. Vožnja je pa stokrat boljša. Morm it zdej enkrat kmal spet prot Kočevju na furo :P

Še od optike potrdilo.

Slika
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

Zdej se že par dni vozim na Eibach fedrih in moram rečt, da sem iz dneva v dan bolj navdušen nad njimi. Avto se pelje prečudovito po naših zj*****h cestah. Ful lepše zavija in takoj zavije v ovinek brez nepotrebnega nagibanja. Bolj se vse čuti na prvih kolesih, kr se mi ful dopade. Pa prej je vse neki ropotalo spredi in sem mislil, da je tako že stock? :o Zgleda, da je bla neka povezava z top mounti? Zdej je vse tiho pod karoserijo. Ampak je pa drug problem nastal... ene 15 novih čričkov se je prebudilo v armaturki pa ene trije nekje na B sebričku oz. plastični oblogi. Pa zadaj tud neki cvili in skače... WTF?
Pa še veksler pod ritjo mi je začel veselo preskakovat CD, ko prej po isti čudoviti cesti mi tud enkrat ni preskočil :D zato zdaj razmišljam o morebitni zamenjavi originalne glavne CD enote ali radia po domače za tako imenovano MP3 napravo. Baje so že zunaj v teh časih :lol:

Zdej kar se podvozja tiče bo za enkrat mir pr bajti. Za stabilizator se še morm odločit al pa tud ne... bom videl kako bo z €. Zdej bo tehnični kmal pa registracija. Pa še štrihat bom dal prvi konc pa felge. Pol se morm pa lotit svečke enkrat pogledat pa zračni filter bo treba zamenjat. Še ene 500km manjka do 180.000km... ja kr lepo se vrtijo kilometri. Pa kmal ga bom imel eno leto :D za prvo obletnico najinih skupnih dogodivščin mu pa morm nekaj privoščit :mrgreen: sam še ne vem kaj. Al bi šel mogoče tokrat v smer performanca motorja... bomo vidl. Imava še nekaj mesecev, da se pomeniva :lol:
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

Danes zjutri bil na homologaciji pri Avto Krki. Fantje so lepo poslikali in izpolnili vse. Jst sem sam plačal 53€ in zbogom :lol: Čez kak teden pride kartonček, kr je baje ful gužva. Nazadnje sem dobu v 3 dneh.

Slika

Slika

Slika
Zaklenjeno