Clio - Glasnejši motor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
donkey

Clio - Glasnejši motor

Odgovor Napisal/-a donkey »

Lep pozdrav. Pri Cliotu 2000 sem imem problem, ker mi je dušilo motor in avto je crkaval.
Mehanik pravi da mi je ščistil filtre, zamenjal svečke in kable.

Sedaj sem dobil avto nazaj. In je veliko bolj glasen kot je bil, tudi spelujem lahko brez gasa v prestavah,kot da bi imel dizlerja(kar se mi zdi najbol čudno). Obratov mi ni nabijal ker jih imam 750.
Ni mi jasno kaj je posledica tega sedaj.

Mehanik(vaški mehanik) pravi da s tem ni nič narobe, vendar mene skrbi da bo sedaj večja poraba goriva ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Clio - Glasnejši motor

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ne more biti bolj glasen, če ni spreminjal na motorju nič, razen tega, da ti je zamenjal kar si napisal(filtre se pa drugače kar zamenja, ker niso tako dragi, kot pa sčisti), bi moral motor še lepše delovati, bolj naj te skrbi, da ne bi bilo z motorjem kaj narobe, kot pa to kakšna poraba bo, pelji avto nazaj in naj zadevo uredi.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
rozmanov

Re: Clio - Glasnejši motor

Odgovor Napisal/-a rozmanov »

živjo,
najprej naj povem da sem bolj "pisarniški" torej po domače nimam pojma o vozilih.
imam pa par vprašanj glede mojega avtomobila. vozim renault clio 2 1.5dci 48kw letnik 2002. prevoženih ima 150000, servis redno delan na 20000. zanima me pa kako je glede tega, ker mi avto v prostem teku zelo glasno "laufa". ko stojim na semaforjo itd, mi ga vsake toliko časa malce cukne.(v smislu rukanja). ko močno pohodim gas se pokadi črno.. ko peljem čez policaja ali kaj podobnega malce zavibrira, če vsaj približno razumete kaj mislim.. avto sem kupil na pooblaščenem renaultu v škocjanu, kjer so mi tudi predložili potrebne papirje..
za vse odgovore se Vam najlepše zahvaljujem
Odgovori