LAGUNA II 1,9 dci dusi motor
Re: LAGUNA II 1,9 dci dusi motor
Jaz imam na laguni 1.9 dci čist enak problem ko v 2 ali 3 prestavi pospešujem mi totalno zamori motor potem pa če menjam v drugo prestavo začne delovat normalno dalje, tankam vedno na omw ali bi to lahko bil problem z nafto? egr?
Pozabi prestavo in glej obrate, kdaj ga duši. Najverjetneje zablokiran EGR, ki dela recirkulacijo tudi pri višjih obratih in posledično motor dobi premalo svežega zraka.
Laguna Coupe GT dci 180
Zaduši ga nekje na 1600 obratov, padejo obrati do 1100 in potem začne normalno pospeševat naprej.
To se mi ponavadi zgodi ko motor ni ogret
To se mi ponavadi zgodi ko motor ni ogret
Glede EGR: meni jo je dušilo v 5. in 6., včasih v 4. med 1900 in nekje 2100. Nikoli tako nizko. Opazno pa je bilo tudi cukanje oz en "cuk" v nižjih prestavah pri cca 1900.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Najbolj sumim ta egr, kje pa se nahaja pri laguni? Čudno je to da ga duši pri tako nizkih obratih
Snameš "okrasni" pokrov motorja. Za pokrovom ventilov je tak kolektor v katerega gre z desne strani taka plastična cev. Odstraniš cev iz nastavka in ošraufaš ta plastičen nastavek med cevjo in kolektojem. Pod tem nastavkom je EGR - valj, sive/srebrne barve s priklopljenim kablom. Noter je našraufan s tremi šraufi. Ven gre težko, rad pade narazen in skoraj vedno zjebeš tesnilo.
Pod označenim kvadratom je EGRm, se pravi to plastiko in cev moraš odstranit, da prideš do njega:

Pod označenim kvadratom je EGRm, se pravi to plastiko in cev moraš odstranit, da prideš do njega:

Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Ok hvala 
mihec999 napisal/-a:Ok hvala
mihec999 napisal/-a:Ok hvala