1996 Renault Clio 1.4RT => v iskanju naslednika

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
archer19

1996 Renault Clio 1.4RT => v iskanju naslednika

Odgovor Napisal/-a archer19 »

Hello :bday:

Še ena punca med vami :D 0X

Naj povem nekaj o sebi. Prihajam iz Kranja, stara sm 19 let :oops: prej sem imela bmwja - zakuhal :evil: , potem sem kupila reno 5, me je čisto navdušila, hud driftalni voz :D kasneje pristala v grabnu :mad: .

Sedaj mam pa tega cliota, bo deležen delne obnove saj si jo zasluži 8)

Avto je letnik 1996, 180000km prevoženih, srebrne barve, trovratni model, v Sloveniji sem 9. lastnik.

Ima osnovno opremo - servo volan, električni pomik ogledal in sprednjih šip(sovoznikova ne dela, kaj lahko naredim?), meglenke(ki so dobesedno potrgane iz avta in jih ni bilo zraven :mad: ), daljinsko centralno... še kaj pozabila? nevem :roll: :lol: :lol:

Sprednji odbijač krivo stoji gor(luft na desni strani pri luči), lahko sumim da je bil avto razbit? + to da so potrgane meglenke pa vse še dodatno potrdi sume :cry:

Najprej se bo poštimalo mehanske okvare in sicer menjava ležajev(škriple), delalo se bo optiko, menjava jermenov(pojejo), vgradnja meglenk, švasanje rje(je ni veliko, malo po pragovih in en rjast flek v izmeri 10x10cm na podnu), menjava auspuha oz. nov športni avspuh(stari že ropota), temnenje šip, feltne (14 ali 15col), športni sedeži, šibedah(se priporoča? :| )
Še kaj? s predlogi na dan 8)

Me pa zanima, kaj pomeni tale kazalček na števcu poleg temperaturnega: :oops:
Slika

In pa še nekaj slik samega avta:

Slika

Slika

Slika

Slika

Razpište se :)
Zadnjič spremenil archer19, dne 28 Okt 2012, 12:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Godward

Re: 1996 Renault Clio 1.4RT => Projekt Srebrna puščica

Odgovor Napisal/-a Godward »

ta kazalec na števcu je za nivo olja v motorju. sem pa glede na tvoj opis pričakoval večjo podrtijo kot clio dejansko je.
Slika
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Haha godward js sm isto pricakoval.. Drugace pa lep clio in lepo da ga bos tako zrihtala.. :)
Drugace ce hoces imam take meglenke doma in ti jih dam za pivo ali dva :D
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Dobrodošla :)

Smo mel isti avto doma k sm biu še junka :)

Za tisto sovoznikovo šipo, poglej motorček? Predvidevam da šipa ne dela na nobenemi stikalu (sovoznikovo/voznikovo stikalo).
Za tist luft dej dol odbijač pa poglej kaj je zadi - kej zvit al sam kej potrgan al pa sam slabo gor dano.

Srečno z njim :)

Ps. Glede strešnega okna pa res nevem - bi ga tut jst dau v svojga, sam je pomoje tok drago da niti ne prašam (če se seveda sploh da :) ).
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

Zdj odvisno kako stresno okno zelis (elektricno al rocno ) za elektricno je kr nekaj dela od elektrike povezat do nosilcev,pa odvodov za vodo,vgranja in nazadnje samo stresno okno kolko stane.Za rocno pa se izreze luknja na strehi pa v tapeceriji na strehi malo silikona al tesnila nevem kaj tocno pride gor ,se z vijaki pritrdi in je stvar resena.Sam mam tako na 19 tki,razmisljam pa u smeri el . ki ga mam doma samo se mi ga ne da montirat :P.Za odbijac pa lahko da je samo kje nasedu pa je nosilce potrgalo,meglenke pa ukradli :P.Vem da sem 1x mel doma mehanizem za cliota za elektricne sipe letnik 95 ce te bo zanimalo....lp
Uporabniški avatar
archer19

@Godward: Avto je podrtija, med vožnjo vse ropota, pri višjih hitrostih trese volan, obrati nihajo... ampak sej poznaš punce, sam kritiziramo :lol:
@Deniss: z veseljem, mam še dve pivi v avtu od kresovanja :lol: Sporoč kdaj maš čas :)
@iRenault: Ne, šipa ne dela na nobeno stikalo, voznikova pa dela... Zamenjat motorček? koliko približno stane tak rabljen motorček?
@R19: Me bo zanimalo, se oglasim enkrat na primorskem, itak sva še zmenjena za tist motor 8)

Glede šibedaha sm mislila, da bi se streho odrezal pa tako s šibedahom gor navaril, mi je pa vseen če je ročno, manj elektronike, boljše je 8)

Hvala za lepe želje :lol:
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

dovolj je ce dobis rocni sibedah ki se z vijaki pritrdi na streho,izrezes luknjo v tej velicini pritrdis in je nerabis nis svasat....
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

archer19 napisal/-a: @Deniss: z veseljem, mam še dve pivi v avtu od kresovanja :lol: Sporoč kdaj maš čas :)
tadruga slika je bla pa učeri pred Sitarsko bajto narjena ane?

drgač pa loh tut dons če maš cajt :)
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Fajn plani. :)
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

archer19 napisal/-a:@Godward: Avto je podrtija, med vožnjo vse ropota, pri višjih hitrostih trese volan, obrati nihajo... ampak sej poznaš punce, sam kritiziramo :lol:

morda nisem pravi da to napišem pa vseeno; :lol:
če je tako bogi a se sploh splača popravljat?
a nebi bilo lažje dobiti drugega clia, ki je v boljšem stanju? saj niso dragi

ker na koncu zmečeš za "malenkosti" ki tresejo ropotajo ali ne delajo, več kot za drug avto, kjer že vse dela....
...res pa je, da s takim avtom nikoli ni dolgčas :mrgreen:

drugače pa na slikah zgleda lep 8)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

Shusuglao napisal/-a:
archer19 napisal/-a:@Godward: Avto je podrtija, med vožnjo vse ropota, pri višjih hitrostih trese volan, obrati nihajo... ampak sej poznaš punce, sam kritiziramo :lol:

morda nisem pravi da to napišem pa vseeno; :lol:
če je tako bogi a se sploh splača popravljat?
a nebi bilo lažje dobiti drugega clia, ki je v boljšem stanju? saj niso dragi

ker na koncu zmečeš za "malenkosti" ki tresejo ropotajo ali ne delajo, več kot za drug avto, kjer že vse dela....
...res pa je, da s takim avtom nikoli ni dolgčas :mrgreen:

drugače pa na slikah zgleda lep 8)
taprav se je oglasu. če bi mel klub ''Metanje denarja v podrtije ki delajo slabo ali sploh ne'' bi bil ti podpredsednik jst pa predsednik pa še takrat bi bila ponosna člana :lol:.

šalo na stran. razmisli če se ti res splača vse to rihtat, ker tako kot je šus reku to ni malo dela in nemalo denarja.

aja pa dobrodošla. :)
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
archer19

Avto je bil kupljen za 200€ in ni hudič da se ne bo porihtal. :twisted:
Lahko je samo optika za narest lahko pa da je cel podvozje fuč. Pozna kdo kakega dobrega mehanika v Kranju?
Na avtu se dela, sploh ni tako rjav kot je bilo sprva povedano. So še hujši avti tega letnika :lol:
Aja, sem bivša lastnica bmwja, tako da vse kar ne dela na avtu skritiziram..sej poznate bmwjaše :lol:
Clio mi je všeč in ga bomo poštimal :) Če je avto tipi topi res ni nič za počet na njem in je dolgčas 8)
Meglenke se bojo vgradile, @Deniss hvala :D Si prehitr šu, pir so uni majstri spil :lol: Ti še dolgujem :P Radkape smo dol vzel, zdej je na navadnih feltnah. Mnenja? :) Vem, vem, nižanje rabi :oops:
Slika
Slika

še ena slika notranjosti:
Slika

Kako bi se lahko tole uro ven dobilo? Ne dela, pa še vn jo je težko dobit, da bi se pogledalo zakaj ne dela:
Slika

Pa še moj stalni sopotnik v avtu :lol: :lol: :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
archer19

clio open napisal/-a:V petek si lahko daš duška na Trackday-u :D
Track day pride, ko zrihtamo podvozje, upam da kmalu 8)
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

archer19 napisal/-a:Avto je bil kupljen za 200€ in ni hudič da se ne bo porihtal. :twisted:
Lahko je samo optika za narest lahko pa da je cel podvozje fuč.

Na avtu se dela, sploh ni tako rjav kot je bilo sprva povedano. So še hujši avti tega letnika :lol:
:lol: :lol:

jaz sem si točno isto mislil za svojega, potem pa nekako ni hotelo iti po planu....in še vedno ne gre :mrgreen:
celo burlesko si lahko pogledaš tukaj:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=15280

kar lepo je videti, da je še kdo tako trčen :D
pa veliko sreče pri popravljanju ti želim
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
archer19

Jp, uno tvojo temo sm enkrat celo prebrala 8) Vsakič k sm v LJ te vidm :lol:

Sej pomojem da bi clio načeloma mogu delat, ni tok star :twisted:
Odgovori