Problem,

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Problem,

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Namreč čedalje bolj mi gre naživce na mojem meganu (1.6, 16v) da ko je avto ogret na delovno temperaturo, ga ugasnem in čez 5-10-15 minut prižgem mu obrati padejo pod tiste nastavljene za prosti tek, in to padejo tudi na 700obt/min. To pomeni da se cel avto začne tresti motor pa mislim da bo padel z nosilcov dol. To traja približno 5-6 sek nato mu pa kresne da so prenizki in jih dvigne na normalno vrednost. Ko je prižgana klima še toliko bolj.

Ko prižgem mrzlega vse v najlepšem redu. Kilometrov ima 18700.

Na servisu mi je zatrdil ta tile novi 1.6 več nimajo motorčka za prosti tek ampak ga regulira računalnik.
Nekaj mi je govoril okrog lopute da bi jo bilo potrebno očistiti ,pa ga vprašam pri teh kilometri?

Kaj bi lahko to bil problem? Predem grem na servis da bom sploh vedel kje je težava.

Hvala na informacijah.

Uroš
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Problem,

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Lahko da je kaj narobe z loputo plina, a ti kaj rožla k avto ugasneš, meni je na meganu 2 tako nagajala in jo niso nič čistili ampak so jo zamenjali z novo, potem je bilo vse ok je pa res, da so mi obrati včasih tudi vmes padli dol, je bil pa diesel 1.5 dci, ne vem mogoče ti bo kaj pomagalo, ker lopute imajo verjetno vsi podobne. Če je problem v loputi naj ti jo zamenjajo pod garancijo, ker pri teh kilometrih ni nobene logike, da bi kaj čistil.

Lp
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Odgovori