Usb priključek Megane III

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Usb priključek Megane III

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ali je mogoče že kdo naknadno vgradil usb priključek v Megana III, našel sem sicer eno opcijo in sicer:
AUDIO CONNECTION BOX V3 FAKRA:
http://rsite2.renault.si/dodatna.jsp?na ... &loc=sl_SI" onclick="window.open(this.href);return false;
to se da montirat, zdej me pa zanima nekaj, jaz imam ta audio box, imel sem ga v Meganu 2 vendar nima FAKRA priklopa na povezovalnem kablu, ali se da mogoče zamenjati samo konektor ali pa dobiti nov kabel, na servisu lahko kupiš samo vse komplet, samega kabla pa ne:
Slika

Druga opcija je pa ta, da bi obstoječo vtičnico 2x cinch, zamenjal s tako kot je spodaj na sliki, vendar ne vem ali je to sploh mogoče, mimogrede tega ne vedo niti na servisu!!!!!
Slika
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: Usb priključek Megane III

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Pomoje se da. to je dobesedno ena taka škatlica v ozadju, z kablom katerega priklopiš na radio. če najdeš kje to zadevo pa jo zamenjaš bi pomoje moglo delat. ne vidim razloga da nebi.

da se pa dobit tudi kao originalen ta vmesnik katerega montiraš v predal not. malo poglej.

Predelat se jo pa menda neda.

če se pa motim pa me naj kdo popravi.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Sej jaz mislim isto, da je to samo škatlica, samo ne vem ali ima avtoradio zadaj kakšen usb vhod, oziroma je kako drugače priklopljen, tega ne vem pa tudi na servisu tega ne vedo.
Vmesnik Audio Box V3 FAKRA je sigurno mogoče vgraditi v sovoznikov predal , to sem preveril na servisu, jaz bi rabil samo povezovalni kabel iz boxa na radio s Fakra priklopom (oziroma bi moral zamenjati samo modri konektor na sliki), ker box imam doma, ker sem imel vgrajenega že v Meganu II.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Ali si mogoče že izvedel,če je možno zamenjati škatlico (kjer imaš činče) za škatlico u usb-jem?
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Na žalost ne vem nič novega ali je to mogoče, je pa vsaka informacija dobrodošla.
Uporabniški avatar
dvihtelic

a si mogoče kaj povezal preko činč?
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Preko činča nisem nič probaril, sem pa čisto po naključju ugotovil, da lahko preko bluetooth povezave lahko poslušaš glasbo, ki jo imaš naloženo na telefonu, pa moram priznati, da odlično deluje.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Mene pa predvajanje preko telefona moti, ker viskoi toni kr nekaj sikajo po svoje ( probal z 4 telefoni, in isto, isto je tudi v očetovi laguni). Ker imam vgrajeno boljše ozvočenje je še toliko bolj moteče, drugače za silo pa je ja, in meni zadeva z telefon dela brez problema, tako telefoniranje kot muzika.

lp
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

To da ti sikajo visoki toni je problem v tem, da imaš nastavljeno previsoko glasnost na telefonu, malo znižaj pa ne boš slišal tega, meni na HTC Desire S, dela brez vsakega problema, brez kakšnih motenj.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Ne razumem zakaj gledate "original" zadeve, ker je treba menjat konektorje in še in še težav. Enostavno vzameš Dension Gateway Lite in si lahko USB spelješ brez težav kamor koli želiš, priklopiš pa lahko še iPod/iPhone.

Pol si pa recimo dodaš še podaljšek USB podaljšek Alpine KCE-USB3 da zadeva izgleda lepo.

Pomojem velik boljša in predvsem tudi cenejša izbira kot neki original priključki.

Lp
Uporabniški avatar
dvihtelic

a pa paše tole na megana 3 avtoradio?
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Kateri avtoradio je (model), na večino sicer paše.

Lp
Uporabniški avatar
dvihtelic

točnega modela ne vem, je pa isti kot tu http://www.avtoakustika.com/forum/viewt ... 65fd4a98a6" onclick="window.open(this.href);return false; samo dsa imam za priklopit činče namesto usb-ja
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

bostjan.ambrozic napisal/-a:Preko činča nisem nič probaril, sem pa čisto po naključju ugotovil, da lahko preko bluetooth povezave lahko poslušaš glasbo, ki jo imaš naloženo na telefonu, pa moram priznati, da odlično deluje.
jst sm tut danes to probaval preko bluetooth pa mi nekako ne uspe, telefon se nekaj časa povezuje a se ne poveže, je mogoče kaj v nastavitvah radija? drugače za klicanje mi dela povezava telefon-radio čist ok, samo za musko mi ne uspe.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

a nima megan že v originalu sub priklučka al je to dodatna oprema ? ker s punco sva mela na testni vožni megana 3 1.6 16v in je mel je pa res da je ozvočenje totalno v ku..
Odgovori