scenic 1.9 dci masti!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
pijanac

scenic 1.9 dci masti!!

Odgovor Napisal/-a pijanac »

Zdravo
Zanima me če je kaj narobe,če masti okoli lopute in kaplja dol po ceveh olje
Uporabniški avatar
pijanac

Re: scenic 1.9 dci masti!!

še ena slika:
Uporabniški avatar
pijanac

malo je mastno tudi na spoju cevi turbine in in te velike cevi:
Uporabniški avatar
pijanac

malo je mastno tudi okli odduška:
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a seba-base »

evo zgleda sta najini mašini bla dvojčka :/ čisto enako pri meni...

aja pa odgovor sem ti v oni drugi temi napisal... no še bom sem kopiral.

seba-base napisal/-a:kot, da bi gledal mojo mašino :( :( čisto čist enako, meni je že tak daleč blo, da mi je olje v 1000km padlo iz max na min :( jaz sem rešil to z menjavo batnih obročkov, ker tak kot sem rekel, mi je olje pošiljalo preku odduška po oni cevi ki gre preku motorja v cev za zrak turbota, ta je naprej pošiljal olje po toti cevi, pa še tukaj mastilo, sedaj mi po 1000 km ni zmanjkalo olja niti za eno črtico, tak da upam, da je uspeh :D masti pa mi še tukaj malo, ker je baje še bilo olje v ceveh in še to ven potiska :/

možna pa je tudi turbina, da ne "dihta" vredu, pa spušča malo olja naprej :/ najboljše da prekontroliraš to dvoje.

LP
tak da najbolje da greš prvo na meritev kompresije da vidiš če je enako kot pri meni, pri meni je baje turbina še v odličnem stanju (tak je rekel mojster) ko jo je obračal pa probaval...

LP
Uporabniški avatar
pijanac

hvala na informacijah ;)

avto imam šele kakšen mesec,ko sem ga na amzs peljal na mali servis sem mu rekel naj ga malo pregleda je rekel da je turbina menjana,kak je vedo nevem.tak da bom pogledo za tte batne obročke.kak je pa strošek to?
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a seba-base »

pozdravljen!

ja strošek ni neki visok semizdi, da je komplet 170€ samo delo je potem problem, ker tisto kasirajo ko budale, jaz sem imel srečo, da mam v familiji mehanika :D

drugače pa še predlagam (škodit ne more) da preveris še ono cevko pod odduškom ki spravlja olje nazaj v mašino, je bila pri enem kolegu čisto zamašena in se je zato nabiralo olje v oddušku in špricalo ven oz. v tisto cev...

lp
Odgovori