Laguna grandtour III GT 2.0T

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
DRossi
Kraj: Maribor

Laguna grandtour III GT 2.0T

Odgovor Napisal/-a DRossi »

Po dobrem letu in pol lastništva bi že bil čas da jo tudi predstavim...
Dva predhodnja turbodizla je zamenjal turbobencinar... 8)

Opažanja:
- zelo navdušen predvsem nad motorjem...zelo odločni pospeški, zvezno pospeševanje, odziven že pri cca. 2300rpm, poraba nekje v pričakovanih okvirjih (9,0-11,0/100km), dolge relacije tudi 8,0!
- graja predvsem nad črički
- veliki minus glede na moč motorja so serijske zavore in podvozje (absolutno premehko, avto samo za AC, po ovinkih zelo plava, volan ne nudi neke prave informacije!)
Problem delno rešen z komplet zamenjavo podvozja http://www.fosab.com/index.php?cat=fahr ... il&id=1385....sedaj sicer malo pretrd, ampak občutek na volanu je bistveno boljši!

Seveda zraven rednih servisov pride tudi kakšno izredno popravilo, ampak do sedaj nič strašnega.

Kaj več pa naj povedo še slike:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil DRossi, dne 16 Maj 2015, 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
...laguna grandtour III GT 2.0T...
Uporabniški avatar
sinko

Re: Laguna grandtour II GT 2.0T

Odgovor Napisal/-a sinko »

matqrba je lepa, kaj so to za feltne, model colaža? kaj so 17ke?
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
DRossi

sinko napisal/-a:matqrba je lepa, kaj so to za feltne, model colaža? kaj so 17ke?
Ja originalne 17" model GT! :wink:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ok, mal sem se potolažil, ko sem videl, da ni GT modra - ampak sem ti še vedno precej nevoščljiv :oops: Je od vedno bila želja GT-jka, vendar zaradi relacije je bil pač bolj aktualen diesel. Čeprav resno razmišljam o nekaj takega pa na plin.

Naj ti dobro služi pa upam, da bom imel kdaj možnost se peljat en krog. Ali pa vsaj en semafor :twisted:
Uporabniški avatar
drhouse

DRossi napisal/-a:
sinko napisal/-a:matqrba je lepa, kaj so to za feltne, model colaža? kaj so 17ke?
Ja originalne 17" model GT! :wink:
Tovarniško ime je "Drenalic" ;)

Slika
Uporabniški avatar
DRossi

drhouse napisal/-a:Ok, mal sem se potolažil, ko sem videl, da ni GT modra - ampak sem ti še vedno precej nevoščljiv :oops: Je od vedno bila želja GT-jka, vendar zaradi relacije je bil pač bolj aktualen diesel. Čeprav resno razmišljam o nekaj takega pa na plin.

Naj ti dobro služi pa upam, da bom imel kdaj možnost se peljat en krog. Ali pa vsaj en semafor :twisted:
Ja saj, cene goriva so katastrofalno narasle....no, zaenkrat je še vzdržno! :oops:

No, sam sem tud službeno delal ogromno kilometrov (s prejšnjim v 4. letih 247000km), tak da kaj druga kot dizel ni prišlo v poštev!

Zdaj vozim službenega, za sproščanje adrenalina pa izkoristim laguno za kak popoldan ali čez vikend....drugače ga vozi 'žena'.

Ob priliki - srečanju se zapeljemo krog ali dva! :wink:
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

lepa lagunca... srečno vožnjo
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Smo le dočakali predstavitev zveri :twisted: Motorka itak zakon, še bol so me presenetle felgice ki so res hude! Bi blo pa fino da prideš na kak meet ker mene ful zanima kak je tale komplet podvozja. Srečno vožnjo :wink:

lp
Uporabniški avatar
drhouse

No, bomo en meet v kratkem mogli vsekat - (še 30975-tič napišem) zdej nas je pa res ogromno, sploh grandtour-ov. Bi bla že zanimiva karavana!
Uporabniški avatar
DRossi

drhouse napisal/-a:No, bomo en meet v kratkem mogli vsekat - (še 30975-tič napišem) zdej nas je pa res ogromno, sploh grandtour-ov. Bi bla že zanimiva karavana!
:wink:
Uporabniški avatar
DRossi

laguna484 napisal/-a:Smo le dočakali predstavitev zveri :twisted: Motorka itak zakon, še bol so me presenetle felgice ki so res hude! Bi blo pa fino da prideš na kak meet ker mene ful zanima kak je tale komplet podvozja. Srečno vožnjo :wink:

lp
Ja feltne so kar všečne....sem tud razmišljal o 18-kah, ampak bo treba najprej te letne gume znucat!

Podvozje je tak tak, je vseeno malo neudobno. Pa da avto vsaj malo zgleda spredaj nižji kot zadaj napram serijskemu, so fedre odzadaj serijske....ni pa to optimalno za 'polaganje' ovinkov! :oops:

Pa kot sem že v eni temi omenil, puše zadnjega mosta so že boge, tak da se prečne razpoke še bolj čutijo!

Je pa vožnja po AC definitivno boljša, pa še ves potencial avta se da dokaj varno izkoristit! :wink:
Uporabniški avatar
DRossi

Malo update-a....po rednem servisu in zamenjavi potrošnega materiala vključno z zavorno tekočino in zamenjavo sprednjega levega ležaja nad amortizerjem je pred dnevi laguna dobila na eni luči 'barvno slepoto' :)
Očitno bo treba xenon žarnice zamenjat...pozna kdo kako 'ugodno' varianto nabave D2S žarnic??
Uporabniški avatar
DRossi

Nekaj mi ni jasno....D2S žarnice bi naj bile za žaromet z lečo!? Zakaj potem v tovarniških navodilih avta piše da so not D2R?? Stara navodila (za lagune pred letnikom 2005) ali samo pomota??
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

DRossi napisal/-a:Malo update-a....po rednem servisu in zamenjavi potrošnega materiala vključno z zavorno tekočino in zamenjavo sprednjega levega ležaja nad amortizerjem je pred dnevi laguna dobila na eni luči 'barvno slepoto' :)
Očitno bo treba xenon žarnice zamenjat...pozna kdo kako 'ugodno' varianto nabave D2S žarnic??
Pozdravljen;

Mene zanima kolikšna je cena enega ležaja nad amortizerjem brez dela. mene tudi čaka ta poseg.
Skratka pa forumaš ki ve, da dizel za užitke in dnevne kratke zmerne relacije ni pravi avtomobil.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
DRossi

Pozdravljen;

Mene zanima kolikšna je cena enega ležaja nad amortizerjem brez dela. mene tudi čaka ta poseg.
Skratka pa forumaš ki ve, da dizel za užitke in dnevne kratke zmerne relacije ni pravi avtomobil.
Ja, ob razdiranju smo zamenjali še vse gumijaste dele 'tam zgoraj', okvirno me je prišlo cca. 70€ (neoriginalni deli).

No, bolj motor kot sam avto da ta užitek....pa na dolge relacije se tud obnese, sploh na avtocesti je prava kamuflaža! :wink:
Odgovori