1.9 dci olje masti na čudnih krajih

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

1.9 dci olje masti na čudnih krajih

Odgovor Napisal/-a seba-base »

pozdravljeni

evo spet se borim z mašino dci '04 ki mi poriva olje ven na čudnih mestih, kak sem eno zadevo porihtal, pride druga :mad:

torej na sliki je označeno z puščico:

Slika

Zdaj pa jaz vas majstre vprašam, predem grem do mehanika in se SPET primem za glavo in denarnico :x kaj je to normalno, da imam v tej cevi sploh olje noter, ta cev gre iz IC in mi je čudno, da je tam noter prišlo olje, ta cev bi vrjetno morala biti suha, če gre po njej zrak, ne pa da mi olje ven stiska :shock:

Prosim, če bi mi kdo razložil, če je to slabo (slabše, najslebše ali vredu :) ), kaj bi bil vzrok? Turbina? turbino je mojster pregledal ko sem imel motor narazen jo imel v rokah, pa je rekel, da je ok, pa nima nič "lufta", pa tudi čuje se lepo baje, res pa je da tesnenje ne more videt na oko ali pač...

Res ne vem, prav strah se me je že mimo mehanikov vozit, kaj šele tja zavit :D

LP hvala za odgovore!
maniacx65

Re: 1.9 dci olje masti na čudnih krajih

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Ta cev bi morala biti suha - gre iz IC, če je olje noter, je zadeva lahko resna. Meni so pred menjavo motorja v tej cevi in v samem IC nasli kar nekaj olja, ker je turbina "spricala" vsepovsod :D Lahko da ti je slo kaksno tesnilo na turbini pa sprica, lahko pa da ima turbina luft in posledicno sprica. Vsekakor ti obisk pri mehaniku ne uide.
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Re: 1.9 dci olje masti na čudnih krajih

Odgovor Napisal/-a seba-base »

torej stvar je sledeča...

Pred generalko sem imel fuč batne obročke, zato mi je olje tolklo mimo odduška preku cevi v turbino, ta je to olje pošiljala naprej po teh ceveh mimo IC nazaj, zato mi je olje tolklo ven tam zgoraj... ko smo imeli narazen smo "pozabli" tudi ščistit to gumjasto cev ki gre iz turbine v IC, zato predvidevama z mehanikom, da je še ostalo tam noter olje (logično) in ga še zdaj potiska ven...
Dejstvo je da bo še treba malo počakati ali pa ščistiti komplet cevi iz turbine do IC in dalje do motorja, ker je pa res, da mi nivo olja ni padel niti za malo, pa vsak dan spremljam...
prej pred generalko mi je recimo "pokapljalo" mimo na 1 teden tudi za 2 črtici olja...

tako da upam na najboljše, da je res samo to :D
aja kaj je kdo čistil te cevi? s čim je te najbolje to ščistit, bom kar sam doma naredil, da ne vozim mehaniku za vsako stvar avta :D

LP
Odgovori