Ker me je ridder v svoji temi malo zrajcal sem se odločil da bom tudi jaz malo zašel v vode poliranja.
Ker je treba pač nekje začeti, sam mislil da je najbolje na svojem avtu in na takšnem delu ki je itak za odpis in če zaje...beš moraš tako ali tako kupit novega.
Govorim o poliranju sprednjih luči.
Kot rečeno sem začel z svojim cliotom L2001 tisti, ki ste videli stanje luči slabe pol leta nazaj veste kako boge so bile. Postopek je bil najprej brušenje 500, 800, 3000 (tako je dobavljivo v kompletu in mislim da je preskok iz 800 na 3000 prevelik zato končni rezultat ni tak tok bi hotel) in na koncu poliranje z dvema različnima tipoma polir past.
Leva luč pred posegom

Desna luč pred posegom

Med operacijo

Končni rezultat

Z končnim stanjem sem zadovoljen cca 80 % bo treba še enkrat it obe luči skozi, ker so bile res uničene ker šele po končanem finišu se vidi kje nisem bil čisto natančen vendar je še vedno bolje kot je bilo na začetku.
V drugem primeru gre za obdelavo luči na Pasatu L2002 če se ne motim.
Začetno stanje (zbledelost luči je bila zelo zanimiva saj ni bila tako kot pri večini ampak v kosih oz. manjših packah). Tukaj sem ubral malo drugačno taktiko kot ponavadi in nisem odbrusil celotnega zaščitnega UV premaza ampak samo fino spoliral nepravilnosti z finim vodo brusnim papirjem in nato spoliral z dvema tipoma polir past.

Končno stanje

Nato pa sem danes še na hitro popravil luči pri prijatelju, ki so pol leta po podobni obdelavi že počasi začele bledeti.
Gre za Cliota L2005 če se ne motim. Postopek pri temu je bil dokaj straight forward, najprej sem še enkrat obe luči na hitro prebrusil z 1500 in 2000 granulacijo brusnim papirjem nato pa z dvema tipoma polirnih past dosegel končni rezultat.
Začetno stanje kakršne je dobil v roke Šus pred kake pol leta nazaj

Po pol leta dobesednega zanemarjanja

Enkrat vmes za primerjavo. Ne zaščitena luč čaka na obdelavo zaščitena pa je končana (aja pa majica je na havbi zato da ti kasneje ni treba čistit vsega špricanja ki ga ustvari polirka, zgleda čudne vendar je zelo učinkovito

Končno stanje

V kratkem pa pridejo na vrsto še trije clioti, vsak z drugačno stopnjo obrabljenosti leč in oblik. Materiala za gledat dost
Mnenja, komentarji in predlogi zaželeni.