Megane 1.9 dci vztrajnik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Megane 1.9 dci vztrajnik

Odgovor Napisal/-a seba-base »

Torej, ker si delam generalko na motorju in sem imel vse narazen sem opazil ŠE :mad: napako na vztrajniku, sedaj pa me zanima kaj oz. kako pri hudiču se je to naredilo :? imel kdo podobne težave, koliko sem videl ste kr menjavali že te dvomasne vztrajnike... mogoče je celo štarter kaj kriv...

slika

Slika

no če ima kdo kakšno rešitev kr na plan ( vztrajnik bom tak moral menjati :( )
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Megane 1.9 dci vztrajnik

Odgovor Napisal/-a joztom »

Imaš srečo, vztrajnikov za 1.9dCi je na Ebayu kot solate. Paše od Vivaro ali Trafic II in je klasičen. Še košaro in lamelo in potisni ležaj, obvezno pa oba semeringa in VSE vijake, ki so DRUGAČNI kot na dvomasnem in rešen boš za večno. Ponavadi ga dobiš za do 100€(dvomasni je 900). Vedno pa preveri premer najprej.
Uporabniški avatar
seba-base

ja za enomasni vstrajnik je takoj rekel mehanik, da je boljše dati gor, za zdaj še vžiga bp, lufta pa tudi nima, samo to kaj so tile zobniki obrabljeni, samo bo še treba počakat kakšen mesec, ker mi je sedaj že generalka požrla nekaj denarja, ni pa ni konca teh stroškov...

lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Te lahko vprašam koliko kilometrov imaš in (če ni skrivnost) zakaj generalka?
Uporabniški avatar
seba-base

Pozdravljen!
Najprej oprosti za sumnike, pisem iz telefona...

Ja prevozenih imam 120k baje realno, so bili servisi delani na avto strasek, smo preverili pa drzi... Baje... Generalka zato, ker mi ie delalo podtlak in mi olje metalo v ono cev ki gre preku masine v ono cev za zrak za turbino, pa na prvem celindru je bila nizja kompresija, zato sem zamenjal batne obrocke, lezaje itd... Ko smo imeli vse narazen sem videl vztrajnik... Zaj pa se upam da ni ki turbina adijo, da mi ne spusca kaj olja mimo, ker sem opazil olje v intercooolerju, majstri ko so gledali turbino je baje super, brez lufta, samo od kje pa olje tam... No malo se tolazim da je mogoce iz te cevi teklo olje v turbino, pol pa dalje potiskalo do ic, kaj te vem.. bomo vidli cez cas :)

No to je na kratko zgodba avta :)

Lp
Uporabniški avatar
drhouse

Najprej hvala za info!

Sprašujem, ker imam isti motor v Lagunci z 209k km in zaenkrat ni bilo nobonega (mislim res nobenega) problema z motorjem in nekako počasi čaka, da bo kaj :lol:

Meni se včasih pojavi mastno okrog EGR ventila in mi tudi malo olja "požre" vsakič, ko ga čistim in (očitno) premalo zatisnem vijake. Kje naj išćem razlog nevem. To se je zdej zgodilo dvakrat v 100k km, vsakič zmanjkal en krogec po displejčku. Kadi ne belo, turbina sika in ne piha (če me razumeš), ni mi pa jasno od kje to olje. Sploh kaj ima olje veze z zračnim/izpušnim sistemom - razen mazanja turbine. Ni pa nobenega drugega znaka, ki bi kazal na turbino. Po obnašanju, zvoku, olju je zdrava.

Ne vem ;) Ti naši Renault-čki so smešni včasih :lol:
Uporabniški avatar
seba-base

jaz tudi vidim, da bom moral malo še zategnit vijeke okoli egr, ker se masno pojavlja :D ma evo, glede turbine je pri meni enako... jah kaj češ :D

Glede vztrajnika, pa je mehanik rekel, ki že 20 let šraufa, da je kaj takega videl samo še na stari škodi :D
Uporabniški avatar
drhouse

Bom te vijake porihtal drug teden - mam dopust :D

Kot si rekel: kaj češ, tak je pač Renault. Ali ga voziš ali pa ga sovrašiš :lol:
Odgovori