Laguna II 2.0 TURBO - Obnova platišč - DONE
Re: Laguna II 2.0 TURBO - video 0-150
No saj, meni tovarniški podatek za mojo laguno do 100km/h ni ravno merodajen....da ne rečem dosegljiv....7,2s!?
Vglavnem, sam sem parkrat probal štopat pa manj kot 19,7s ni šlo...bom ob priliki probal še 0-150!
Vglavnem, sam sem parkrat probal štopat pa manj kot 19,7s ni šlo...bom ob priliki probal še 0-150!
...laguna grandtour III GT 2.0T...
Je kak konj že poginil vmes 
Za svojo sploh ne grem štopat
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ja, glede konjev bi se dalo debatirat...
Predvsem optimalna trakcija štarta iz nule je problem, pa 'mučenje' sklopke in menjalnika mi glih ne diši!
Vglavnem, pri 100km/h je bolj komot stisnit pa 'čakat' do poljubne cifre!
Predvsem optimalna trakcija štarta iz nule je problem, pa 'mučenje' sklopke in menjalnika mi glih ne diši!
Vglavnem, pri 100km/h je bolj komot stisnit pa 'čakat' do poljubne cifre!
kak je mogoče res šel, dosti pa ne, ker tovarniški podatek 8,5s do 100 ni problem dosežt, video je bil sneman pri 4'C, poleti ko ne bo tok mrzlo in bojo gume in asfalt topleši mislm da bi za kako desetinko ali 2 mogl it hitrejedrhouse napisal/-a:Je kak konj že poginil vmes
bom v kratkem nnaložil še en video, kjer bo čas sneman preko OBD-ja, mislim da je to edino dokaj natančno
sem pa pri laguni snel spodnjo posodo kjer je montiran zračni filter, katerega sem na zgornji nosilec pripel z vezicami, zgleda res češko, samo nimam problema z homologacijo
poleti ko bo topleje bo avto šel slabševideo je bil sneman pri 4'C, poleti ko ne bo tok mrzlo in bojo gume in asfalt topleši mislm da bi za kako desetinko ali 2 mogl it hitreje
pri turbo motorjih je vpliv toplejšega zraka še izrazitejši kot sicer (vstopni zrak je toplejši, IC manj hladi...)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
@yaxo11
Mislim sem, da je DRossi-ju že poginil kak konj, ko je napisal, da se mu zdi nemogoče dosečt tovarniški podatek 7,2s-100km/h
Me pa res zanima kako letijo take turbo krave
(Da ne bo zamere - jst imam dizel kravo)
Mislim sem, da je DRossi-ju že poginil kak konj, ko je napisal, da se mu zdi nemogoče dosečt tovarniški podatek 7,2s-100km/h
Me pa res zanima kako letijo take turbo krave
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
No, če po pravici povem, do sedaj še nisem nikoli štopal pospešek iz 0-100, tak da....pustim se presenetit!
Kar se pa tiče vmesnega pospeševanja...npr. novi 520d nima kaj iskat, z golfom GTi sva praktično ista, A7 3.0 TDI (245km) malenkost beži, stara A6 (225km) prepočasna itd.
Vglavnem, laguna zelo dobro skriva svoje gene, obrazi presenečenih povejo dovolj...
Kar se pa tiče vmesnega pospeševanja...npr. novi 520d nima kaj iskat, z golfom GTi sva praktično ista, A7 3.0 TDI (245km) malenkost beži, stara A6 (225km) prepočasna itd.
Vglavnem, laguna zelo dobro skriva svoje gene, obrazi presenečenih povejo dovolj...
Zanimiv test 
http://avtomanija.com/default.asp?rb=1&id=406
Splot ta stavek zmaga:
"O smiselnosti nakupa ni potrebno debatirati, kombinacija supernavitega družinskega karavana je eksotika posebne vrste, ki pa povsem upraviči svoj namen, ko odložite družino v nakupovalnem centru in si greste polnit samozavest ali dirkaško znanje na katero od manj prometnih cest in seveda, kadar se vam zgodi naslednje: da z na videz povsem nedolžnim avtomobilom mladeniču, ki iz dneva v dan pili svojega arhivskega Clia Williams (150 KM), ubijete voljo do življenja."

Splot ta stavek zmaga:
"O smiselnosti nakupa ni potrebno debatirati, kombinacija supernavitega družinskega karavana je eksotika posebne vrste, ki pa povsem upraviči svoj namen, ko odložite družino v nakupovalnem centru in si greste polnit samozavest ali dirkaško znanje na katero od manj prometnih cest in seveda, kadar se vam zgodi naslednje: da z na videz povsem nedolžnim avtomobilom mladeniču, ki iz dneva v dan pili svojega arhivskega Clia Williams (150 KM), ubijete voljo do življenja."
ja, mi je znan ta test...drhouse napisal/-a:Zanimiv test
Splot ta stavek zmaga:
Z navedenim stavkom pa je avtor zadel bistvo...ampak pozabo je napisat v drag race-u!
Laguna se boji ovinkov...
Ja, na semaforju more bit zanimivo, sploh ker res zgleda kot navadna grandtour-ka. Tistih par mm nižje podvozje ne opazi nihče, glede felten pa itak nihče ne ve, da so ekskluziva za GT-jko 
Sicer nevem, če mogoče že imaš in koliko ti finančno stanje dopušča - priporočam nižanje in 18" feltne. Avto se čisto spremeni - še vedno seveda ni RS, vendar je obnašanje čisto drugačno. Če imaš pa cca 500€ viška, pa vzameš od K&W komplet z amortizerji in zmagaš. Mogoče se 500€ sliši veliko, vendar sam za Monroe Reflex in H&R fedre nisem plačal veliko manj
Maš mogoče svojo kje predstavljeno?
P.S.: yaxoo11, oprosti, ker smo ti zasmetili temo
Sicer nevem, če mogoče že imaš in koliko ti finančno stanje dopušča - priporočam nižanje in 18" feltne. Avto se čisto spremeni - še vedno seveda ni RS, vendar je obnašanje čisto drugačno. Če imaš pa cca 500€ viška, pa vzameš od K&W komplet z amortizerji in zmagaš. Mogoče se 500€ sliši veliko, vendar sam za Monroe Reflex in H&R fedre nisem plačal veliko manj
Da ne bomo več smetili teme:drhouse napisal/-a:Ja, na semaforju more bit zanimivo, sploh ker res zgleda kot navadna grandtour-ka. Tistih par mm nižje podvozje ne opazi nihče, glede felten pa itak nihče ne ve, da so ekskluziva za GT-jko
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=37079
ena meritev drag race-a, merjeno preko OBD-ja
mislim da bi čas šel komot pod 16s, in pa pospešek do 100 še kako desetinko dol, zunaj je bilo 13'C, cesta pa je do poldneva v senci
, tko da je asfalt precej mrzel

mislim da bi čas šel komot pod 16s, in pa pospešek do 100 še kako desetinko dol, zunaj je bilo 13'C, cesta pa je do poldneva v senci

Re: Laguna II 2.0 TURBO
Prišel je čas ko bo treba menjat ležaje in nosilce na amortizerjih, čez lukne že precej ropota, avto pri sesuti cesti vleče levo in desno, tudi zgoraj se vidi da je pod gumo že 0.5 cm lufta in da je vse skupaj zategnjeno v eno stran če avto visi. Tu se mi postavlja vprašanje o smiselnosti menjave še amortizerjev in fedrov, ker ko sem brskal po računih sem videl da je bil menjan en prednji in en zadnji fedr, in ker nimam pojma kaki so bi najraje menjal kar vse skupaj, nagibam pa se k nakupu kayaba fedrov in amortizerjev, seveda oem višine, nižal ga nebi, edin če bi montiral kake gewinde vendar mislim da bi bla zadeva precej dražja
kaj predlagate, kje dobiti najceneje ?
kaj predlagate, kje dobiti najceneje ?
Menjaj vse skupaj, razlika je neverjetna.
Lani, menda oktobra, sva s punco menjala komplet amortizerje, fendre (h&r, -35mm), končnike in zavore. Ne moreš verjet kakšna razlika v vožnji je to. Že, ko sva primerjala s kolegom, ki ima nižano s starimi amortizerji, je bila razlika. Tam, kjer njemu strese, nama požre. Luknja, ki mi je prej na serijski višini metela armaturko pod strop, gre zdaj prebavljivo skozi, kljub -35mm.
Meni so priporočili Kayaba ali Monroe Reflex. Vzel sem slednje, ker sem jih dobil zelo ugodno v kompletu z ostalimi zgoraj opisanim stvarmi.
Lani, menda oktobra, sva s punco menjala komplet amortizerje, fendre (h&r, -35mm), končnike in zavore. Ne moreš verjet kakšna razlika v vožnji je to. Že, ko sva primerjala s kolegom, ki ima nižano s starimi amortizerji, je bila razlika. Tam, kjer njemu strese, nama požre. Luknja, ki mi je prej na serijski višini metela armaturko pod strop, gre zdaj prebavljivo skozi, kljub -35mm.
Meni so priporočili Kayaba ali Monroe Reflex. Vzel sem slednje, ker sem jih dobil zelo ugodno v kompletu z ostalimi zgoraj opisanim stvarmi.
kako pa je kaj z obnovljenimi original ?
Pri turnšku pride obnova in zamenjava vseh 4 amortizerjev z delom in davkom 280eur, doplačat morem edin fedre in ležaje v kolikor jih je potrebno menjat. Načeloma sem jih milsu sam menjat samo se mi zdi to super ugodna cena, tko da bi najraje dal kar k njim menjat
kaj pa menite o sachs amortizerjih
Pri turnšku pride obnova in zamenjava vseh 4 amortizerjev z delom in davkom 280eur, doplačat morem edin fedre in ležaje v kolikor jih je potrebno menjat. Načeloma sem jih milsu sam menjat samo se mi zdi to super ugodna cena, tko da bi najraje dal kar k njim menjat
kaj pa menite o sachs amortizerjih