Zaklepanje s tipko na vratih (Scenic II - oprema LUX)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
pentaxon
Kraj: Medvode

Zaklepanje s tipko na vratih (Scenic II - oprema LUX)

Odgovor Napisal/-a pentaxon »

Pozdravljeni, sem nov na vašem forumu in od včeraj lastnik Megane Scenic II 1.9 dCi Dynamic Lux.
Tudi pri meni se pojavljajo problemi z zaklepanjem vozila s tipkami na kljukah. Vem, da je bilo o tem že veliko napisanega, najbrž tudi na temu podforumu, vendar je težko pregledati vseh 114 strani. Zato vas prosim, da mi oprostite podvajanie in mi pomagate.

Naj najprej napišem, da senzornsko odklepanje dela na vseh štirih vratih. Problem je samo zaklepanje. Vedno deluje samo na prednjih desnih vratih (sopotnikovih) in na prtljažniku. Ostala tri vrata pa so včeraj nekaj časa delovala OK, danes pa spet ne. Ali je problem v kakšen stikalu, ali globlje v elektroniki?

Čudi me to, da en čas dela, zdaj pa spet ne. Včeraj popoldne so npr. normalno zaklepala vsa štiri vrata s pritiskom na gumbek na kljuki in tudi šipe so se po dvakratnem kliku normalno zaprle, ko sem pritisnil na gumb na voznikovih vratih.

Kje bi lahko najceneje odpravil to težavo in kje težava sploh je?
Ali mi je kdo pripravljen pomagati pri demontaži kljuk in popravilu stikal?
Sem iz Medvod pri LJ.

Hvala vsem za pomoč in LP
Aleš
Megane Scenic II 1.9 dCi Dynamique Lux (2006)
Uporabniški avatar
ridder

Re: Zaklepanje s tipko na vratih (Scenic II - oprema LUX)

Odgovor Napisal/-a ridder »

živjo.

treba je menjat stikala, če je vse posreči. pogosta napaka pri senikih.
Če se boš zadeve lotil sam, mi lahko poveš tip vozila, pa ti pošljem shemo oz načrt kako se to naredi. lahko me pa tudi pokličeš (kontakt maš v podpisu) pa ti v živo pomagam.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Glede na napisano bi lahko bila tudi baterija v kartici. Kdaj si jo pa menjal nazadnje? Baterija je CR2025, stane kakšnega evra... Ne rabiš kupovati na servisu...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
pentaxon

Baterijo sem menjal takoj po nakupu vozila, torej je stara tri dni.
Danes npr. spet delujejo vsa stikala brez problema. Očitno je delovanje povezano
z vremenom in s stopnjo vlage v zraku. Mora res bit kakšen kontakt ali hladen spoj.
To boste vi strokovnjaki bolje vedeli.

Hvala in srečno vožnjo vsem,
Aleš :)
drsitar

Odgovor Napisal/-a drsitar »

Ker mi šlo že malo na živce tole zaklepanje na kljuki s tipko scenic 2 1,9dci 2007, enkrat dela pa spet ne dela
sem se odločil, da zamenjam vsa tipala na kljukah. Od pokvarjenega cd plejerja sem odlotal mikro stikala.
Zmontiral v kljuke vse štiri uro pa pol dela. Stvar funkcionira fenomenalno. Dela sedaj tudi samozaklepanje
po eni minuti.
Če koga zanima, mu z veseljem ustrežem.
Demontaža ogrodja kljuke pa ni tako, kot je nekdo poslikal in opisal na forumu, čisto preprosto ko enkrat
veš kako to gre. :D :D :lol:
Uporabniški avatar
Pirmoz

Odgovor Napisal/-a Pirmoz »

drsitar napisal/-a:Ker mi šlo že malo na živce tole zaklepanje na kljuki s tipko scenic 2 1,9dci 2007, enkrat dela pa spet ne dela
sem se odločil, da zamenjam vsa tipala na kljukah. Od pokvarjenega cd plejerja sem odlotal mikro stikala.
Zmontiral v kljuke vse štiri uro pa pol dela. Stvar funkcionira fenomenalno. Dela sedaj tudi samozaklepanje
po eni minuti.
Če koga zanima, mu z veseljem ustrežem.
Demontaža ogrodja kljuke pa ni tako, kot je nekdo poslikal in opisal na forumu, čisto preprosto ko enkrat
veš kako to gre. :D :D :lol:

Evo, mam isti problem in tut to sm že razmišlu, da bi kr ena druga stikala not dou...pa nism biu sigurn kva bo :D . Maš mogoče kakšn slikovn material al pa navodila, kako si ti to naredu?
pentaxon

@drsitar: sem interesent za to terapijo, poslal sem ti zasebno sporočilo :wink:
Uporabniški avatar
Pirmoz

Jst sm se pa dons končno spravu tole razdret... Ubistvu ni treba nč menjat. Stikalo se razdre, noter je pač kontakt, ki je oksideru. Samo tist spucaš, nazaj sestavš, zaliješ z vročim silikonom in zadeva dela kot mora =)...vsaj zaenkrat. :oops:

LP
pentaxon

Jaz sem si danes vzel čas in skušal razdreti kljuke ter priti do teh famoznih mikrostikal.
Seveda mi ni uspelo :oops:

drsitar je sicer v dveh postih nazaj ponudil pomoč, vendar je najbrž na počitnicah. Ali je kdo v bližini LJ ali KR, ki bi bil to pripravljen storiti namesto moje "nerodnosti"?

Sicer pa še vedno sumim napako na instalaciji in ne v stikalih. Čudno se mi namreč zdi, da zadeva enkrat dela in drugič spet ne. In to vedno ista tri vrata.... :roll:

Torej, lahko računam na kakšnega junaka na relaciji LJ-KR?

Hvala in LP :wink:
Uporabniški avatar
Pirmoz

Pri men je blo čist isto...sovoznikov je sicer popolnoma odpovedu, voznikov je pa delal ponavad, ko je blo zunaj bolj vlažno.

Jaz sem iz Domžal.... ti lahko zrihtam :wink:
pentaxon

Pirmoz napisal/-a:Pri men je blo čist isto...sovoznikov je sicer popolnoma odpovedu, voznikov je pa delal ponavad, ko je blo zunaj bolj vlažno.

Jaz sem iz Domžal.... ti lahko zrihtam :wink:
Pri meni pa je slika ravno obratna: samo sovoznikov vedno deluje. No, poleg tistega na sredini znaka na vratih prtljažnika. Bi te seveda prosil, če mi na ZS pošlješ kontakt (mail ali še bolje GSM).

Hvala :wink:
Uporabniški avatar
Pirmoz

Tist tud men ne dela...se mi pa zdi, da se ga ne da razdirat, vsaj tak občutek sem dobil ko sm si ogledu zadevo.

Maš ZS :)
pentaxon

Pirmoz napisal/-a:Tist tud men ne dela...se mi pa zdi, da se ga ne da razdirat, vsaj tak občutek sem dobil ko sm si ogledu zadevo.

Maš ZS :)
Danes sva s Primožem zrihtala zadevo. Dela kot novo :lol:

Še enkrat hvala kolegu s foruma.

LP Aleš :wink:
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

Primož mi pošlješ gsm na [email protected]. Jaz bi tudi rabil popraviti zaklepanje. lp
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Če je preprosto, pa naj nekdo napiše kratek "how-to" ziher bo v pomoč kar nekaj uporabnikom foruma :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Odgovori