Tempomat ne dela

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Laguna 3.0 v6
Kraj: Ljubljana

Tempomat ne dela

Odgovor Napisal/-a Laguna 3.0 v6 »

Lep pozdrav,

porabil sem eno uro za brskanje po forumu da bi prišel do informacije kako popraviti tempomat na Laguni 1 ph2 2000L. 3.0 V6. Vse kar sem našel je kako vgraditi tempomat :? .
Zanimam me zakaj je kar nenkrat nehal delati, preden je nehal se je še nekaj matral, če sem velikokrat probal pritisnit na gumb je včasih prijelo in je delal, no kasneje pa je popusti to se mi je začelo dogajati sredi zime ko je bil tisti hudi mraz. Je to zgol naklučje ali pa je to morebiti vplivali na kaka stikala senzorje?????
Prosil bi koga ki ima kako tako izkušnjo ali pa znanje kaj narediti?!
Tempomat zeloooo pogrešam ker imam relacijsko vožnjo vsakodnevno v službo zato bi prosil za morebiten čimprešnji odgovor.

Lp, Peter
Uporabniški avatar
Fan

Re: Tempomat ne dela ???!!!!!

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preverite pravilo delovanje stikal na stopalkah..........................kljub temu, da štop luči pravilno delujejo je lahko stikalo v okvari. Hitro pa se to vidi s priklopom na tester.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Laguna 3.0 v6

A ta stikala so za stopalkami? A ima kdo ta tester ali moram it na renaultov servis?
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Mislm da ma Urban tester.

Drgač pa, sm meu podobn problem, mogoče je problem v ročki? Saj pr men je biu - izklaplanje tempomata z uporabo smernikov, ni se tempomat hotu vklopit,...
Če ponovno prižgeš avto dela al je mtru?

Kot priporočeno, tester bi bla dobra ideja.
Drgač te konektorji so vidni - pr stopalkah za zavoro/sklopko.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Velikokrat je problem v samih žicah na stikalih na zavorah ali na sklopki.Jaz sem tam mel strgano žico,kar se sploh vizuelno ni videlo,ker je sama žica notri v izolaciji bila pretrgana.Pa,če dobro vem je na forumu enih par primerov ,da so meli isti slučaj.
Laguna 3.0 v6

A pol je res najbolje da prvo priklopim na tester in upam da bo pokazalo kaj je narobe.
Ali je mi lahko kdo poslika kako zgledajo ta stikala in kako se jih zamenja oz. popravi, ker to moram čimpreje sanirat.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ne potrebujete slik, sklonite se do stopalk in stikala se vidi ( za boljšo vidljivost si omislite baterijo ), najprej preverite stike/konektorje na stikalih........................ ali pa tester

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

bova jutri probala zrihtat ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Laguna 3.0 v6

Re: Tempomat ne dela

Lep pozdrav še enkrat,

kot sem že zgoraj omenil imam težave z tempomatom.
sem ga peljal na tester, je bilo rečeno da vse dela vendar še vedno ne dela.
zamenjal sem stilala pri pedalih (sklopka in bremza) kaj se je zgodilo.
Tempomat je delal cca 10 min nato pa je začel spuščat gas oz hitrost.
Nastavil sem na 120 km/h, vozil je cca 1km nato je začela hitrost padati :twisted: :twisted: :twisted:
ko sem naknodno nastavil na 120km/h po parih metrih spet začela padati hitrost. Padati je začela kadar bi mogel tempomat dodat plin da bi vzdrževal hitrost vozila. Zato sumim da bi znal biti tudi kak motorček ali pa kak rele ki vklapla ali izklapla tempomat. Vendar če razumem stikal delajo ali pa ne, ne pa da malo delajo malo pa ne. Kot sem že omenil tempomat popušča ko bi moralo dodajati plin. Zato bi se mogoče osredotočil na na motorček pri uplinjaču oz. tam nekje ga morem še najti oz tisti sistem ki urovnava zajlo pri uplinjaču.
Je mogoče že kdo to delal oz. ve kako ta stvar zleda, da že enkrat rešim ta problem :? :roll:

Lp, Peter
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Verjetno še nimaš elektronske povezave stopalke in lopute, po vsej verketnosti imaš še mehansko izvedbo tempomata s vakuimskim regulatorjem (za dodajanje oz. odvzemanje plina) išči napako tam!
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Laguna 3.0 v6

Kje se pa to nahaja, če prav razumem bi to moglo biti nekje pri uplinjaču (fergazarju)???
Sem že mal gledu tam okol in je vse skupi kr dost pokrit, se pa danes lotim tole mal razšraufat in bomo vidl kaj je okol fergazerja.
Če bi pa obstajala kak fotka kako to zgleda bi bilo fino oz. kak repair manual z razlago.

Lp
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Oglasite se pri meni ( oba sva iz Ljubljane ) in vam bom pokazal

lep pozdrav

s56vha

Odgovor Napisal/-a s56vha »

Ali ima kdo vezalno shemo oz. razporeditev priključkov na stikalih sklopke in zavore?

Hvala
ALeš
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

s56vha napisal/-a:Ali ima kdo vezalno shemo oz. razporeditev priključkov na stikalih sklopke in zavore?

Hvala
ALeš
tip vozila, in model, pa dobiš iz dialogysa, aja pa še e-mail, ahko na zs.

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Laguna 3.0 v6

Evo našel sem težavo in sicer kompresorček. Gede na to da je vse ostralo delalo in da je tisti del ki je pritren pri fargazarju deloval brezhibno (sem ga snel in preveril ) sem šel po cevki kam vodil in prišel do kompresorje ki je skrit pod in za lučjo (tisto ki je na sovoznikiovi strani). ko se ga snel sem videl da je notri vse tako rjavo kot da bi zarjavelo vse skupi, lahko pa da je res not prišla vlaga in da je vse skup zarostal.

Zdej smo pa pri naslednjem problemu ali ima kdo ta kompresorček? Paše pa od Safrana PH2 in od Espaca Ph2 (do leta 2001(no mislim da je to Ph2)) in seveda od lagune 1 Ph2. Če se motim me prosim popravite.

Nov stane 166€ kar se mi zdi mnogo mnogo preveč, na EBUY-u se pa baje prodajajo tam okol 30€. Raje bi to kupil od koga pri nas da pred nakupom sprobam.

Sedaj pa naprošam, če kdo ima oz. pozna koga ki ima zgoraj omenjene avtomobile v kosih ali pa če ima ta kompresorček.

Lp, Peter
Odgovori