Sedež v laguni III
Sedež v laguni III
Pozdravljeni. Bliža se čas ko bo potrebno kupit avto. To bo laguna III( delno usnje). Moti pa me ker ih velika večina ima napokano usnje na voznikovem sedežu (zunanji del odspodaj). Zdaj me zanima če je kdo od forumašev imal ta problem in kako ga je rešil ali preprosto pozabiš. Prej sem imel laguno II in pri devetih letih starosti avto so bili sedeži kot novi. A je kdo na primorskem ki se ukvarja z popravilom usnja. Hvala za odgovore.
- Sport Driver
Re: Sedež v laguni III
To je normalno pri tej Laguni.Mi imamo letnik 2007 s 65k km pa ima že tretji sedalni del pri vozniku,pa tudi ta je že napokan ampak je avto iz garancije in bomo pustili tako kot je.So pa problem rešili pri letnikih 2009 s tem,da so na stranico dodali tkanino,tako da se ne upogiga usnje ampak tista tkanina.Če je pomagalo ne vem.
Ja tudi na naši se je pri 34k km tole zgodilo, na obeh straneh, menjano pod garancijo z tisto ki ima zašito tkanino. Mogoče bo res boljše.
Zakaj poka??? ker ni usnje, je sky. Poka pa izključno v zimi, ker rata fajn trdo, zarad nizkih temperatur.
Če ni v garanciji, pač pozabiš na to pa je. vzameš en črni alkoholni flomaster pa potegneš po mestu kjer je počilo da se ne vidi bela podloga pa rešeno.
V prejšnji laguni je pa bilo usnje baje tapravo zato je tudi toliko zdržalo.
Tudi volan ni več usnjen ampak je neka umetna svov gor našpricana.
Glih prejšnji teden sem vozil da so menjalo volanski obroč pri 40k km.
lp
Zakaj poka??? ker ni usnje, je sky. Poka pa izključno v zimi, ker rata fajn trdo, zarad nizkih temperatur.
Če ni v garanciji, pač pozabiš na to pa je. vzameš en črni alkoholni flomaster pa potegneš po mestu kjer je počilo da se ne vidi bela podloga pa rešeno.
V prejšnji laguni je pa bilo usnje baje tapravo zato je tudi toliko zdržalo.
Tudi volan ni več usnjen ampak je neka umetna svov gor našpricana.
Glih prejšnji teden sem vozil da so menjalo volanski obroč pri 40k km.
lp
Sport Driver napisal/-a:To je normalno pri tej Laguni.Mi imamo letnik 2007 s 65k km pa ima že tretji sedalni del pri vozniku,pa tudi ta je že napokan ampak je avto iz garancije in bomo pustili tako kot je.So pa problem rešili pri letnikih 2009 s tem,da so na stranico dodali tkanino,tako da se ne upogiga usnje ampak tista tkanina.Če je pomagalo ne vem.
Sam to je pa res ena velika jeba s temi sedeži.
-
VelikiGoban
Sem pred iztekom garancije menjal na obeh sedežih. Na sovoznikovega sem dobil izboljšano varianto s tkanino, na voznikovega pa izvirno verzijo s skajem na stiku s plastiko. Najbrž bo čez čas spet počilo...
Glede na odziv uporabnikov foruma je to zelo pogost pojav. Je kdo poskusil to reklamirati po izteku garancije v smislu serijske napake?
Glede na odziv uporabnikov foruma je to zelo pogost pojav. Je kdo poskusil to reklamirati po izteku garancije v smislu serijske napake?
Tole nevem če je serijska napaka. pač zadeva ni usnje , za sky pa vemo kak se obnaša sploh ko je zima.
Čakaj malo zakaj pa nisi dobil obeh z tkanino? zakaj pa nisi vprašal ? ker 3 moji kolegi katere sem nagovoril da so šli menjat so vsi dobili t tkanino kot je v novih lagunah.
Čudno.
Čakaj malo zakaj pa nisi dobil obeh z tkanino? zakaj pa nisi vprašal ? ker 3 moji kolegi katere sem nagovoril da so šli menjat so vsi dobili t tkanino kot je v novih lagunah.
Čudno.
-
VelikiGoban
UrosJ,
S prvim delom se ne strinjam. Če bi bilo normalno, da se sky in z njim sedežna prevleka tako obnaša, je proizvajalec ne bi menjal, niti ne bi zamenjal izvedbe.
Prevlek pa nisem menjal istočasno. Najprej - verjetno je od takrat že več kot 2 leti - sem menjal voznikovo, nato pa pred 1 letom sovoznikovo. Sklepal sem, da so šele s časoma ugotovili, da gre za pogosto napako, in so spremenili izvedbo. Najprej pa so seveda porabili staro zalogo, žal tudi pri meni...
No, zakaj pa misliš, da naj bi vprašal, ko sem dobil originalu identičen nadomestni del, če praviš, da ne gre za serijsko napako?
S prvim delom se ne strinjam. Če bi bilo normalno, da se sky in z njim sedežna prevleka tako obnaša, je proizvajalec ne bi menjal, niti ne bi zamenjal izvedbe.
Prevlek pa nisem menjal istočasno. Najprej - verjetno je od takrat že več kot 2 leti - sem menjal voznikovo, nato pa pred 1 letom sovoznikovo. Sklepal sem, da so šele s časoma ugotovili, da gre za pogosto napako, in so spremenili izvedbo. Najprej pa so seveda porabili staro zalogo, žal tudi pri meni...
No, zakaj pa misliš, da naj bi vprašal, ko sem dobil originalu identičen nadomestni del, če praviš, da ne gre za serijsko napako?
Iz posta katerag si napisal lahko razbereš da si obe menjal hkrati, ker nisi nikjer napisal to kot zdaj v zadnjem, da si menjal eno potem pa drugo. Pred dvemi leti se niso imeli take z blagom. To so ugotovili šele leta 2011, da so z skyjem zajebali sto na uro in da se ni obneslo da bi prišparali na ta načim.
Ker na naši je spokalo pri celih 27 tisoč kilometrih. IN to verjetno niso računali da tako hitro. Zato pa v garanciji lahko menjaš za to tkanino da bo malo dlje časa zdržalo.
Ampak verjemi, na ta del se lahko izgovarjajo da se ne neguje zadosti dobro "usnje" itd, kot je meni začel pa sem ga kaj hitro ustavil.
"S prvim delom se ne strinjam. Če bi bilo normalno, da se sky in z njim sedežna prevleka tako obnaša, je proizvajalec ne bi menjal, niti ne bi zamenjal izvedbe." Zato ker se je avto prodajal z delnim usnjem in ne z delnim umetnim usnjem. Sem se malo poglobil v te zadeve tudi pri renaultu slovenija. Ker je bilo tole z skyjem prikrito. in ugotovili smo šele tudi tukaj na forumu ko se se takrat začele pojavljati razpoke. Isto je z volanom da ni usnje. tudi tukaj je bilo zlagano. Zato sem pa vozil očetovo laguno pri 40k da so menjali obroč. Izgovarjali so se pa na vse možne načini da so tvoje roke krive in ne nekvaliteten material. Na nobenem se nam ni tole zgodilo pa so imeli avti vsi krepko čez 100k km tako da niso problem roke.
Sem enkrat direktorja v ms vprašal tako mimogrede, kaj se to dogaja z tem skyjem da poka. je bil malo tak rdeč in malo mu je bilo nerodno. Si je mislil svoje, odgovora pa nisem dobil nobenega. MI je rekel samo da še sam ne more verjet da so to pri teh kilometrih dogaja (Dobro je on vedel zakaj se gre).
No evo maš malo več napisano.
Vse je pa fora v tem, pripeljite pa menjamo, samo da se te rešijo pa da neboš kaj naprej raziskoval in jih v slabo luč metal.
lp
Ker na naši je spokalo pri celih 27 tisoč kilometrih. IN to verjetno niso računali da tako hitro. Zato pa v garanciji lahko menjaš za to tkanino da bo malo dlje časa zdržalo.
Ampak verjemi, na ta del se lahko izgovarjajo da se ne neguje zadosti dobro "usnje" itd, kot je meni začel pa sem ga kaj hitro ustavil.
"S prvim delom se ne strinjam. Če bi bilo normalno, da se sky in z njim sedežna prevleka tako obnaša, je proizvajalec ne bi menjal, niti ne bi zamenjal izvedbe." Zato ker se je avto prodajal z delnim usnjem in ne z delnim umetnim usnjem. Sem se malo poglobil v te zadeve tudi pri renaultu slovenija. Ker je bilo tole z skyjem prikrito. in ugotovili smo šele tudi tukaj na forumu ko se se takrat začele pojavljati razpoke. Isto je z volanom da ni usnje. tudi tukaj je bilo zlagano. Zato sem pa vozil očetovo laguno pri 40k da so menjali obroč. Izgovarjali so se pa na vse možne načini da so tvoje roke krive in ne nekvaliteten material. Na nobenem se nam ni tole zgodilo pa so imeli avti vsi krepko čez 100k km tako da niso problem roke.
Sem enkrat direktorja v ms vprašal tako mimogrede, kaj se to dogaja z tem skyjem da poka. je bil malo tak rdeč in malo mu je bilo nerodno. Si je mislil svoje, odgovora pa nisem dobil nobenega. MI je rekel samo da še sam ne more verjet da so to pri teh kilometrih dogaja (Dobro je on vedel zakaj se gre).
No evo maš malo več napisano.
Vse je pa fora v tem, pripeljite pa menjamo, samo da se te rešijo pa da neboš kaj naprej raziskoval in jih v slabo luč metal.
lp
-
VelikiGoban
Napisal sem "Sem pred iztekom garancije menjal na obeh sedežih." Razumi kakor hočeš, ampak časovna opredelitev je le "pred iztekom garancije". Ne "tik pred iztekom", niti ne "obe hkrati", niti nič drugega.UrosJ napisal/-a:Iz posta katerag si napisal lahko razbereš da si obe menjal hkrati, ker nisi nikjer napisal to kot zdaj v zadnjem, da si menjal eno potem pa drugo.
Zato ker se je avto prodajal z delnim usnjem in ne z delnim umetnim usnjem. Sem se malo poglobil v te zadeve tudi pri renaultu slovenija. Ker je bilo tole z skyjem prikrito. Isto je z volanom da ni usnje. tudi tukaj je bilo zlagano.
V drugem delu si pa že sam ugotovil, da gre za nateg. Torej to nima zveze z garancijo, ampak s serijsko napačnim vgrajenim materialom, na kar sem glede na veliko število teh napak opozoril v prvem zapisu.
ok vredu. Kakor ti praviš, če boš kaj dosegel "pod serijsko napako" toliko boljše.
Upam samo da se ti nebodo smejali.
lp
Upam samo da se ti nebodo smejali.
lp
No pa da malo obudim temo. A je kdo razen menjave pod garancijo kako drugače rešil razpoke na sedežu. Na mojem sedežu je sicer zelo mala razpoka ampak me moti. Namen se imam zapeljat do kakšnega avtotapetnika, mogoče mi lahko kakšnega priporočate.