1,4 TCe - težave
OK, zdaj mi pa ni več nič jasno....
...po vseh peripetijah sem poizkusil še zadnjo stvar, nareč šel sem na avtocesto in nekaj kilometrov (kolikor je pač promet dopuščal) avto v 5. prestavi pognal do blokade ter visokih hitrosti, tako na plin, kot na bencin...
...no, in danes zjutraj, je cukanja kljub mrazu ni bilo.... Bom pa še vseeno počakal par dni, preden odpovem diagnostiko pri G-1.
...po vseh peripetijah sem poizkusil še zadnjo stvar, nareč šel sem na avtocesto in nekaj kilometrov (kolikor je pač promet dopuščal) avto v 5. prestavi pognal do blokade ter visokih hitrosti, tako na plin, kot na bencin...
...no, in danes zjutraj, je cukanja kljub mrazu ni bilo.... Bom pa še vseeno počakal par dni, preden odpovem diagnostiko pri G-1.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Ampak, če bi bile svečke krive, potem avtomobil ne bi cukal, ko so bile dane nove not...pa je še vedno...joztom napisal/-a:Kaj ti ni jasno? Temperatura vžiganja pri plinu je drugaèna kot pri bencinu, zato se sveèe ne èistijo same. Toplotna vrednost se preraèuna, da izgorevajo saje, se pa še izolator ob tem ne topi. Za plin rabiš drugaène sveèe.
...bom pa vseeno upošteval tvoj nasvet in zamenjla svečke ter dal "plinske" not.
BMW 323i (1983)
Re: 1,4 TCe - težave
pa takaj si dal turbača na plin?
škoda + to da pri nas tega neznajo delat noben avto ne dela ok na plin ker je narejen za bencin... poznam cca 10 ljudi ki so naredili predelavo in nobenemu ne dela avto kot bi moral...
škoda + to da pri nas tega neznajo delat noben avto ne dela ok na plin ker je narejen za bencin... poznam cca 10 ljudi ki so naredili predelavo in nobenemu ne dela avto kot bi moral...
Jaz pa vsaj 20 kateri so zadovoljni, nekateri tudi s turbo motorji, nekateri 6 ali 8 valjniki,... Je razlika kak sistem je notri in kako je nastavljen.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
sori nepoznam nobenega, ki bi rekel, da ni imel težav ... sploh audi in mb
Mogoče boš imel priliko videt v Cliotu TCE v kratkem, ampak je avto letošnji letnik in je še v tovarniški garanciji, pa je treba videt kako je s tem.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Sam ne vidim razloga, zakaj ne bi "turbača" predelal na LPG. Če pa imaš kakšen argument za to, poleg tega, da tvojim 10 kolegom zadeva ne laufa tako kot mora, pa kar na dan z njim. Da pa plinske zadeve ne laufajo tako kot morajo pa ni kriv LPG ali turbo...ampak so krivi šalabajzarski monterji.ka8ka napisal/-a:pa takaj si dal turbača na plin?
BMW 323i (1983)
Če sm se pravilno zapomnil so mi rekli frendi , da je bil problem glede mazanja in da je vedno zaribal motor+ to da so turbači še bolj občutljivi.
Primer: oba sta mela MB ML 320 in vsak je imal drugače napeljano zadevo še posebej šobe (nekdo jih je mel od zgoraj nekdo pa pod nekim kotom skratka že to da vsak po svoje to dela mi je mimo…)
Tudi sam sm se zanimal za plin in sm se vedno čudil zakaj na balkanu vsi avti kao delajo ok in na koncu ugotovil, da raje imam bencinarja brez predelave in prišparam 2000 eur.
Primer: oba sta mela MB ML 320 in vsak je imal drugače napeljano zadevo še posebej šobe (nekdo jih je mel od zgoraj nekdo pa pod nekim kotom skratka že to da vsak po svoje to dela mi je mimo…)
Tudi sam sm se zanimal za plin in sm se vedno čudil zakaj na balkanu vsi avti kao delajo ok in na koncu ugotovil, da raje imam bencinarja brez predelave in prišparam 2000 eur.
Če so bili delani kje v Srbiji ali še nižje pol sploh ni čudno, čeprav tudi pri nas je vsega. Isto kot recimo, če se motor preveč zaliva z bencinom bo tudi ribnil, če je premalo se bo pregreval in spet posledično lahko ribnil tako da če ni optimalno nastavljen je lahko problem.
Drugače obraba motorja je manjša pri plinu kot pri bencinu in izgorevanje je boljše. Dober pokazatelj je tudi menjava olja, saj je olje čistejše če je vozilo na plin kot na bencin. Je pa res da je za nastavitev plina pri turbo motorju potrebno cca. 3x več časa.
Drugače obraba motorja je manjša pri plinu kot pri bencinu in izgorevanje je boljše. Dober pokazatelj je tudi menjava olja, saj je olje čistejše če je vozilo na plin kot na bencin. Je pa res da je za nastavitev plina pri turbo motorju potrebno cca. 3x več časa.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
1.2 tce si že vgrajeval? 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Sem prebral temo ker me zanimajo vaše izkušnje s 1.4 TCjem ker si ga tudi sam lastim. Glava te začne bolet ob branju določenih komentarjev
1.4 TCe ima že tako rečeno:
-plinsko glavo
-načeloma ne potrebuje dodatnega mazanja
-tudi svečke so orignalne primerne za plin
-leta 2010 so dobili na Renault servise direktivo da se tega cukanje NE da odpravit
-seveda je najlažje rečt kriva je plinska naprava - NE NI! oz prevedeno ne da se nam s tem ukvarjat oz še bolj enostavno NIHČE v SLO ampak res nihče še ni pogruntal kaj bi bil temu razlog. Menjava šob, sond, svečk,... Nič ne doprinese. Sam sem osebno opazil da morem tankat 100oktanca, pa še to je razlika OMV vs Petrol, čeprav sem sveto trdil da to ni mogoče da bi bila razlika, seveda dokler nisem kupil TCja. Avto sem tudi čipal, ni razlike pred in potem glede samega cukanja.
Tommy30 tvoji komentarji temeljijo na kakšni preverjenih dejstvih in osebnih izkušnjah? Pa brez zamere, ampak me firbec matra da niso to samo gostilniške debate.
1.4 TCe ima že tako rečeno:
-plinsko glavo
-načeloma ne potrebuje dodatnega mazanja
-tudi svečke so orignalne primerne za plin
-leta 2010 so dobili na Renault servise direktivo da se tega cukanje NE da odpravit
-seveda je najlažje rečt kriva je plinska naprava - NE NI! oz prevedeno ne da se nam s tem ukvarjat oz še bolj enostavno NIHČE v SLO ampak res nihče še ni pogruntal kaj bi bil temu razlog. Menjava šob, sond, svečk,... Nič ne doprinese. Sam sem osebno opazil da morem tankat 100oktanca, pa še to je razlika OMV vs Petrol, čeprav sem sveto trdil da to ni mogoče da bi bila razlika, seveda dokler nisem kupil TCja. Avto sem tudi čipal, ni razlike pred in potem glede samega cukanja.
Tommy30 tvoji komentarji temeljijo na kakšni preverjenih dejstvih in osebnih izkušnjah? Pa brez zamere, ampak me firbec matra da niso to samo gostilniške debate.
Pozdravljen. Predstavi avto v galeriji, da ga vidimo še na tem forumu.
lp
lp
BMW 323i (1983)
Bom danes ce bom našel čas.