temperatura - nepravilni prikaz

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: temperatura - nepravilni prikaz

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Predvidevam, da je senzor za temperaturo zrel za menjavo........pošlje napačen podatek. priklop na tester in branje parametrov, pa bi potrdilo ali ovrglo mojo teorijo.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
renaultv6

Odgovor Napisal/-a renaultv6 »

Tole z merilcem hitrosti je verjetno povezano z okvaro števca. Kakšen slab stik ali kakšna druga okvara na samem števcu.
Sem imel podoben problem na dti laguni, 1999 letnik. So mi ga v LJ v eni avtoelektriki zrihtali. Ne spomnim se pa več kje.
Laguna dTI driver
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ne vem točno, kje ta laguna bere informacije o hitrosti, ker glih ta letnik mislim da je razlika. Eni majo tisto "turbinco" v menjalniku, eni berejo pa iz ABS-a. Če ima to turbinco, lahko da je potrebna menjave, drugače pa lahko probaš malo spihat s kompresorjem tam okrog senzorjev za abs pri vsakem kolesu in tudi tist zobnik. Pri meni na meganu je bila samo to težava (to drugo).
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Se vključim kar tukaj: tašča ima tudi problem s temperaturo (no, njen Clio, ne direktno ona :lol:).

Gre za Clio Storia 1.2 16V, 2007, prevoženih 140k. Temperatura ne pride čez 2 črtici (6 je ogreto), redko na 4. Sumil sem kako okvaro senzorja ali števca, vendar tudi ventilacija ne piha toplo. Avto si bom pogledal danes popoldne tako, da so to zaenkrat vse informacije, ki jih imam. Pravi, da je hladilne tekočine dovolj. Sumim termostat?
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

verjetno termostat...menjat ni greh XD
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

R19-racing napisal/-a:verjetno termostat...menjat ni greh XD
x2
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

In kaj ste ugotovili?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Mal sem pogledal mal premigal kable, obračal gretje, klimo ipd... avto se je segrel normalno. Je pa šla zdaj nazaj v Avstrijo in nimam novih podatkov, bom pa verjetno kar termostat menjal, ko pride nazaj konec čez 2 tedna. Tistih 30€....
Odgovori