Clio storia Okvara poziciskih luči in osvetlitev tablice
Clio storia Okvara poziciskih luči in osvetlitev tablice
Clio storia 2008 1.2. Imam eno težavo in iščem kakšno strokovno mnenje. Namreč,na avtu mi ne delajo sprednje poziciske luči,zadnje poziciske, osvetlitev tablice in osvetlitev števcev.. Je pa res,da je avto leto dni stal. Zadaj dela vse,mislim na žmigavce,vzvratna luč,meglenka,stop luč..razen poziciskih ne.Isto spredaj,delajo dolge,kratke luči,le poziciske ne. Probal sem zamenjati žarnice,pregledal vse varovalke..Tako,da ne vem kaj bi bilo. Verjetno bom avto zapeljal na servis..ma vseeno probat ni greh.Zahvaljujem se v naprej za vsa podana mnenja. L.p.
Re: Clio storia Okvara poziciskih luči in osvetlitev tablice
hm.
če imaš vsaj malo znanja elektronike, lahko sam odpraviš težavo.
jaz bi se zadeve lotil tako, da bi najprej izločil par stvari. to bi storil tako, da bi meril, do kje elektrika pride in do kje ne (z testno lučko, miltimetrom...). Začneš zadaj pri žarnici, nadaljuješ do varovalk...
lahko da je problem že v samem stikalu, lahko da je okvara na vodnikih. Treba bo preverit vse.
Če se boš zadeve lotil sam, povej pa ti pošljem el.shemo za tvoj avto (lahko v slo jeziku
)
l.p.
če imaš vsaj malo znanja elektronike, lahko sam odpraviš težavo.
jaz bi se zadeve lotil tako, da bi najprej izločil par stvari. to bi storil tako, da bi meril, do kje elektrika pride in do kje ne (z testno lučko, miltimetrom...). Začneš zadaj pri žarnici, nadaljuješ do varovalk...
lahko da je problem že v samem stikalu, lahko da je okvara na vodnikih. Treba bo preverit vse.
Če se boš zadeve lotil sam, povej pa ti pošljem el.shemo za tvoj avto (lahko v slo jeziku
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Hmm..nisem niti pomislil na to..sem šel direkt na varovalke..No..nekaj malega znanja imam o elektroniki.imam tudi inštrument in lučko(Špijona)tako,da bi se lahko lotil. Če tako pomislim je velika verjetnost,da je stikalo..Avta ne poznam tako,da ne vem,če ima tako nastavljeno al je to napaka..namreč,ko luči ugasneš na stikau,se prižgejo kratke,ko na stikalu daš le na poziciske se pa ugasnejo..
na zs ti bom poslal moj mail pa ko utegneš mi prosim pošlji shemo.
Hvala..super si
Hvala..super si
No..rešeno. Rele pod armaturno ploščo je bil slab.