Rahlo "nasedenje" pri vožnji s pločnika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
renaultrula

Rahlo "nasedenje" pri vožnji s pločnika

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Zdravo,

no, danes sem pa naredil rahlo neumnost. Zapeljal sem s pločnika (mogoče je bil malo višji ali kaj, ne vem) in ko sem zapeljal dol, se je slišalo, da je avto spodaj "podrsal". Šel sem zelo počasi, ampak vseeno se je slišalo. Ko se je zgodilo, sem šel počasi naprej (sem si mislil, da če grem nazaj, bo spet spredaj podrsalo), nato pa se je slišalo še zadaj. Gledal sem pod avto in sicer zadaj (gre za Megane III CC) se je "dotaknila" plastika in se je samo na plastiki poznal "pesek" in nobene razpoke ali ničesar, spredaj pa je taka "kovinska" zaščita in se tudi nič ne pozna. Avto normalno gre, hvala bogu, komaj nekaj mesecev ga imam!

Zanima me, ali je kakšna nevarnost glede karterja (izgleda je sicer kar zaščiten?) v takih primerih in možnih ostalih poškodb? Seveda se bom zelo izogibal pločnikov od zdaj naprej (sem se jih že do zdaj, ampak premalo!) oz. ali bi bilo kaj smiselno preveriti, da nisem kaj uničil?

Hvala za vse informacije vnaprej...
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Rahlo "nasedenje" pri vožnji s pločnika

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Nikakor ne more škoditi, da se vozilo dvigne in preveri

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

Nič ni bilo. Podrsal s z zaščitno plastiko motorja. Dokler je plastika cela se nimaš kaj za bati. Ko boš pa karter prebil ti bo pa lučka začela svetit ker bo olje izteklo.
Uporabniški avatar
renaultrula

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Smo avto imeli dvignjen, nič ni narobe na srečo. Malo popraskana kovinska zaščita spredaj (takoj za sprednjo osjo) in zadaj za zadnjo osjo malo popraskana plastika pod prtljažnikom.

Pločnikov se pa bom totalno izogibal zdaj :)

Lep pozdrav,
Matej
Odgovori