barvanje letvic in kluk pri cliotu B2

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

barvanje letvic in kluk pri cliotu B2

Odgovor Napisal/-a thesharky »

zanima me kako se dobi letvice pri cliotu model B2 oz letnik 2004 dol? Mislim stranske letvice gre pa za 3 vratnega cliaca. Zanima pa me tut kako dobit dol kluke za odpiranje vrat da dam tut to barvat v barvo avta? Pa prosim res za konkreten odgovor ker ne bi rad kej polomil.
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

letvice:

ko odpres vrata imas pri koncu (pod zunanjo kljuko) na notranji strani vrat majhno luknjico. Noter vtaknes izvijac in obrnes, da se letvica na zunanji strani premakne (proti zadku avta) in nato jo snames. Zadnjo letvico pomaknes proti prednejmu delu avta.
Oznaka motorja na prednji letvici se da nato snet iz letvice
Uporabniški avatar
thesharky

pro2c tnx :wink: Bom probu jutr. Upam da ne polomim kej. Kako pa je z barvo na teh letvicah a je obstojna? Da mi ne bo kak kripl kje na parkiriscu zadev pri odpiranju vrat pa mi bo vse unicu :wink:
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a legionar »

Pa samo stranske letve bos barval? Kaj pa spredi in zadi oni crni del v odbijacih?
Jaz sem dal vse barvat, komplet z spegli in adapterji speglov, stranske letve in sprednji del, ter zadnji del branika, tako da je zdaj lepo cel avto v eni barv. Pa se notranjost sem pobarval :D :wink:

Pri barvanju je pa tako, ce hoces met res kvalitetno narejeno, daj najprej sprickit gor, lepo pobrusi, nanesi ga mogoce dvakrat, da bo stvar res lepo gladka (ker drugac je to bolj taka hrapava plastika), ko jo pobrusis. Pa sele pol poj barvat zadevo, pa se ne bo luscila ali pokala.
Ce bos pa sou sam z plastik primerjem cez, pa nato z barvanjem gor, mas moznosti da bo cez cas zacelo pokat, ali pa se luscit.
ce bi rad videl kak zgleda na mojem avtu, reci pa ti posljem slikce :wink:
RENAULT CLIO
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

legionar napisal/-a:Pa samo stranske letve bos barval? Kaj pa spredi in zadi oni crni del v odbijacih?
Jaz sem dal vse barvat, komplet z spegli in adapterji speglov, stranske letve in sprednji del, ter zadnji del branika, tako da je zdaj lepo cel avto v eni barv. Pa se notranjost sem pobarval :D :wink:

Pri barvanju je pa tako, ce hoces met res kvalitetno narejeno, daj najprej sprickit gor, lepo pobrusi, nanesi ga mogoce dvakrat, da bo stvar res lepo gladka (ker drugac je to bolj taka hrapava plastika), ko jo pobrusis. Pa sele pol poj barvat zadevo, pa se ne bo luscila ali pokala.
Ce bos pa sou sam z plastik primerjem cez, pa nato z barvanjem gor, mas moznosti da bo cez cas zacelo pokat, ali pa se luscit.
ce bi rad videl kak zgleda na mojem avtu, reci pa ti posljem slikce :wink:
KOK TE JE VSE SKUPI STALO???Z BARVO VRED???MAS METAL BOJU ALI STOCK???
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
thesharky

em mislu sm tko k qwerty pomojem sam stranske. Za odbijace nism mislu ker tu pr nas folk zlo buta pa se v bloku sm doma pa ne bi rad pol vsak mesec strihu odbijacev. Ampak vseen se za info kako gre tisto crno dol z odbijacev.
Uporabniški avatar
thesharky

tle en avtolicar pr nas hoce 20 000k za barvanje letvic na odbijacu in na bokih avta. A je to drago?
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a legionar »

mam metal barvo, pa me je stalo 35000 sit z barvanjem vred. zsam meni je barval stranske letve in sprednji ter zadnji crni del, vzvratna ogledala z tistimi nastavki za ogledala (celotno ogledalo je zdaj v barvi avta), ki so obicajno tudi crni in se tisti stresni spojler ki je tovarnisko ze crn + sem si dal se en vecji stresni spojler gor in je tist tud pobarvan. Pa vse je najprej v spric kit dal, nekatere stvari 2x, pa potem barvat.
RENAULT CLIO
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

legionar napisal/-a:mam metal barvo, pa me je stalo 35000 sit z barvanjem vred. zsam meni je barval stranske letve in sprednji ter zadnji crni del, vzvratna ogledala z tistimi nastavki za ogledala (celotno ogledalo je zdaj v barvi avta), ki so obicajno tudi crni in se tisti stresni spojler ki je tovarnisko ze crn + sem si dal se en vecji stresni spojler gor in je tist tud pobarvan. Pa vse je najprej v spric kit dal, nekatere stvari 2x, pa potem barvat.
UGODNO, GLEDE NA TO KAJ TI JE VSE DELAL!! :wink:
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
carinvent

Odgovor Napisal/-a carinvent »

legionar, kam si dal to delat za 35 jurjev - je to posebna cena ali bi naredil se komu drugemu enako stvar na cliotu?

pa se nekaj - opisal si postopek barvanja s predhodnim nanosom kita - koliko casa imas ze to pobarvano in ali so se pokazale kakrsnekoli slabe lastnosti takega nacina barvanja - recimo luscenje, razlika v odtenku barve, hrapava barva, izredna obcutljivost na udarce/praske... itd

hvala
RAPID - Unleash the RAW power of your Diesel !
virko
Kraj: Dolenjska

Re: barvanje letvic in kluk pri cliotu B2

Odgovor Napisal/-a virko »

thesharky napisal/-a:Zanima pa me tut kako dobit dol kluke za odpiranje vrat da dam tut to barvat v barvo avta? Pa prosim res za konkreten odgovor ker ne bi rad kej polomil.
Kar se tice "dol jemanja" kljuk je zadeva zelo enostavna. Tut sam sem jih ze jemal dol, in moram rect da je zelo enostavno (je blo tut zame 1.), u glavnem iz notranje strani moras dal dol tapeto (odsravfas kljuko iz notranje strani, pa vse sravfke ki drzijo gor tapeto, pa tam ko mas za pomik stekel pa to, das tut dol, pa zvocnike tut odvij). Kljuka je potem pritrjena z dvema vijakoma, to odvij pa se nataknjena je na "ne vem kako se rece :) ),.... U glavnem vpras ce te se kaj zanima. Jaz jih bom enkrat drug teden jemal dol, tako da poslikam pa napisem kratek postopek ;)
Uporabniški avatar
D-PaX

Odgovor Napisal/-a D-PaX »

je to dobra cena 10k ogledala da pofarba ??? danes sem bil pri njemu se profesionalno stem bavi ima komoro :).
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje :) mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE. :)
Uporabniški avatar
y3rn3y
Kraj: Zg. Savinjska dolina

Odgovor Napisal/-a y3rn3y »

10k za spegle :shock: ?
Js sm dal za stranske letvice+oba odbijaca s podaljski+pragovi+
ogledala z adapterjema+kljuke+zadnji zgornji spojler=20.000sit! Tk da se mi zdi mal velik 10 za spegle .
Uporabniški avatar
thesharky

Kje pa si dal to vse kar si nastel barvat za 20,000 sit?
Uporabniški avatar
y3rn3y
Kraj: Zg. Savinjska dolina

Odgovor Napisal/-a y3rn3y »

Preko kolega sm zvedu zanj. Si je dal celga golfa barvat pa mu je racunal 70.000.
Sam to je blo lansko leto, letos je mal drazji. Sm mu v tork dal strihat nove odbijace pa pragove pa je reku da bo me stalo do 30.000.
Je pa tip iz Vodic pri Lj.
Odgovori